Lapse veresuhkur kõrge 11.02.14 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Laps on kohe 5 a saamas. Olen jälginud tema veresuhkru näitusid. Mingi sisetunne käskis seda teha. Lapsel viga midagi ei paista olevat. Ei joo vist liiga palju ja ei ole ka muid suhkruhaigusele viitavaid märke. Tulemused mis sain, ei meeldi mulle. Palun vaadake need üle. Laps oli köhas, nohus, palavikus ja hetkel veel väike köha.
5. Jaanuar:
kell 18.44 7,2 (päev läbi kommi söönud)

6. Jaanuar
Ärgates kell 07.26 6,2
Sõi magusaid krõbinaid ja pani suhkrut ka peale(kell 07.40) peale seda kell 08.32 sukur 10,32
Kell 09.18 7,2
Kell 10.00 5,6
Kell 11.13 5,5
Sõi viinereid ketsupiga(kell 11.25) peale seda kell 13.10 suhkur 5,9
Sõi kommi(13.15) peale seda kell 14.06 suhkur 6,6
Peale õhtusööki 1,5 tundi 19.22 suhkur 6,2

7.Jaanuar:
Ärgates 6.37 suhkur 5,6
Peale sööki 9.05 5,3

10. Jaanuar:

19.10 7,5
20.45 6,6

11. Jaanuar:

Enne sööki kell 7.50 5,9

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Esiteks on glükomeeter väga ebatäpne riist, mis kõlbab küll diabeetikutele ravitoime jälgimiseks, kuid mitte suhkurtõve diagnoosimiseks. Teiseks ei täida Teie poolt mõõdetud veresuhkru väärtused (kuigi normist veidi kõrgemad) diabeedi diagnoosimise kriteeriume. Samuti ei ole lapsel diabeedile iseloomulikke haigustunnuseid.
Soovitan pöörduda perearsti poole, kes tõenäoliselt määrab veeniverest kolme kuu keskmist veresuhkrut peegeldava glükeeritud hemoglobiini. Võimalik on määrata ka kõhunäärme vastaseid antikehi, mis näitavad ära, kas autoimmuunne agressioon kõhunäärme beetaraku vastu võiks olla käivitunud. Viimast siiski perearst ei korralda, seda teeb lastearst või lasteendokrinoloog.
Magusa ärakeelamiseks põhjust ei ole, sest magusasöömine lapsel suhkurtõbe ei põhjusta. Kui peakski olema käivitunud kõhunäärme insuliini tootvaid rakke hävitav autoimmuunne protsess, pole selle peatamiseks midagi olulist võimalik ette võtta. Jälgige oma lapse olekut ja käitumist. Kui kunagi peaksid tekkima haigustunnused - kõhnumine, liigjoomine, sage ja rohke pissimine - tuleb kindlasti kiiresti arsti poole pöörduda.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme ületalitus ja Gravesi tõbi.


Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

kilpnääre

Tere!

Mida tähendab vereanalüüsid P-T4-V on 16.3
P-TSH on 0.47

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus ja päike

Tere
Miks peab kilpnäärme ületalitluse ravi ajal hoiduma päikesevõtmisest.
Ette tänades,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Raseduse Diabeet

Tere käisin arsti juures GGT testi tegemas
Tühja kõhuga oli 5.7
Tund hiljem 5.3
2 h hiljem 5.4
Kas peaksin muretsema?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus?

Tere,
Sain kilpnäärmeanalüüsiga järgmised vastused:
Kas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kokkukukkumine

Tere,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

TSH

kui TSH on 0,11 mu/l, kas on muretsemiseks põhjust?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme talitus raseduse lõpus

Tere.
Kilpnäärme ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Mure kilpnäärmes oleva kasvaja pärast

Tere,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ületalitluseks

Tervist!
Kas ja kuidas on võimalik kilpnäärme alatalitlus ületalitluseks muuta?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: