mure päevadega 10.02.14 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

tere,mure selline,et mul on hetkel päevad, päevade ajal nüüd täna on olnud külmavärinad ja higistan palju.mis see tähendab? Öösel magada ei saanud, kuna oli jube palav,lisan ka et mull on nohu.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Külmavärinad ja higistamine ei seostu tõenäoliselt kuidagi menstruatsiooniga. Pigem ikka viirusinfektsiooniga, mille üheks väljenduseks on ka nohu.
Palju kuuma teed, mett ja C-vitamiini!
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

TPO vastus

Mida tähendab kui TPO IgG vastus on 794? Arst suunab edasi kilpnäärme UH-sse, katsus ja ütles, et kilpnääre tundub kare.. Kaebused on mul olnud 2 aastat (unetus, higistamine, kõhulahtisus, väsimus, ärrituvus). ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Türeoperoksüdaasi (TPO) vastadte antikehade tiitri tõus viitab autoimmuunsele türeoidiidile. See on pärilik riskiseisund, mille korral on ca 10 korda suurem tõenäosus kilpnäärme talitlushäireteks ...

Loe edasi

kilpnääre vastused

TERE! Vereproovi vastused-kas köik korras vöi peaksin muretsema

TSH 0,98 mlU/l 0,40-4,00

FT4 13,70 pmol/l 11,5-22,7

TPO-Ak < 28 ku/I ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik Teie vereproovide vastused on korras - kilpnääre talitleb normaalselt.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnääre

Tere,
2015 aastal opereeriti mul täielikult ära kilpnääre, ja pean nüüd iga päev võtma L-Thyroxin Berlin-Chemie 100 mg 1 tableti.
Kahjuks pole ma saanud selget vastust kui vaja anda vereanalüüs ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Sellel, kas annate vereproovi hommikul või pärast lõunat ja kas olete L-türoksiini tableti vereanalüüsi päeval sisse võtnud või mitte, olulist tähtsust ei ole. L-türoksiin on pika poolestusajaga ...

Loe edasi

TSH normi alumisel piiril

Tere! Kilpnäärme analüüs näitas TSH 0,3, mis on vist normi alumisel piiril. Saan aru, et on kerge kalduvus ületalitlusele? Kas ma peaksin seda kuidagi jälgima? (Muud kaebused on südame pekslemine ja ärevus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, TSH on normi alumisel piiril, kuid mingeid vaevusi ei tohiks kilpnääre sellise väärtuse juures põhjustada. Seega on südamepekslemisel, ärevusel ja kaelavaludel teine põhjus.
Kilpnäärme ...

Loe edasi

Suhkrutase

On mul mõtet karta suhruhaigust? Pole ühtegi suhkruhaiguse tunnust. Olen 195 cm pikk ja kaalun 106 kg, kuid pigem sportlikku kehaehitusega, teen ka trenni

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Arvan, et mitte, vähemalt veel mitte. Kui Teie ema-isa ei ole diabeetikud, jätkate elu jooksul sportimist ega võta kaalus juurde, on Teie diabeeti haigestumise risk ka kesk- või vanemaealisena ...

Loe edasi

Vereproov näpust

Tahaksin teada, kui mult võeti näpust vereproov, kuna pikalt köhisin ja öeldi, et mingit põletikku pole. Kas sellest samast vereproovist nägi ka arst veresuhkru taset?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Näpuotsast tehtud vereproovist on võimalik glükomeetri abil veresuhkrut määrata. Kas Teie arst seda ka tegi, ei oska ma küll arvata. Teil tuleb tema käest küsida.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäätr

Tere,

Selline mure, et mai algusest saadik on koguaeg pidev valu paremas õlas, ning kiirgab paremale poole kaela.
Kaelas on pigem selline pigistus tunne, aga ainult paremal pool.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie vaevused ei seostu kilpnäärmega. Valude põhjuseid tuleb otsida mujalt (saan aru, et uuringud ongi käigus).
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

mure kaltsiumiga

mul on opereeritud kilpnäärme kõrvalnääre,mis reguleerib kaltsiumi.ioniseeritud kaltsium on nüüd koguaeg madal hetkel 0,943.Tahaksingi teada kuidas seda tõsta,kaltsiumi tabletid ei mõju,võimalik,et see ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui ioniseeritud kaltsiumi tase on alla 1 mmol/l, tekib spontaanne krambivalmidus - tekivad tahtele allumatud tõmblused esialgu näo- ja käte lihastes, raskematel juhtudel üle kogu keha.
Loe edasi

Kuidas saab kilpnäärme alatalitusest ületalitus?

2000-ndate alguses diagnoositi mul kilpnäärme alatalitlus.Ammu tehtud ultraheli kinnitas,et minu kilpnääre "kängub".Tarvitasin L-Thyroxini esmaspäeviti 200 ja teistel päevadel 150 ning olen käinud ka iga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Selles suhtes peate küll oma uuelt tohtrilt selgitust küsima. Võib-olla on tegemist lihtsalt L-türoksiini üleannustamisega? Päris võimatu alatalitluse üleminek ületalitluseks ei ole - olen ...

Loe edasi

Rasedus ja kilpnäärme ületalitus

Tere!
Olen hetkeseisuga 17 nädalat rase ning raseduse algusest alates on kilpnäärme näit TSH paigast ära ehk normist palju madalam.
31.08.18 oli TSH=0,005 ning FT4=20
14.09.18 olid uued ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Oodake palun ära oma peatselt kätte jõudev vastuvõtu aeg endokrinoloogi juures. Vajate mõningaid lisauuringuid, et TSH supressiooni põhjusi selgitada. Teie poolt toodud andmete põhjal pole ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: