Muutused kilpnäärmehormoonides raseduse ajal 20.01.12 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere.

10 aastat tagasi opereeritud pool kilpnäärmest, multinodulaarne healoomuline kasvaja. Mingit ravi pole kunagi saanud, peale op-i analüüsid on olnud korras, TSH 1 ringis.

Rasedust praegu 27 nädalat.
9-l raseduse nädalal olid hormoonide anal. järgmised: TSH - 0,029; FT4 -16,2 , FT3 - 8,26

Järgmised analüüsid 16-l nädalal: TSH - 0,4, FT4 - 11,2

20 - l nädalal TSH - 0,2350, FT3 - 4,47

Viimased analüüsid 26-l nädalal: TSH - 0,858, FT3 - 6,79, FT4 - 10,4

Arsti sõnul oli esimesel trimestril tegu suprimeeritud TSH-ga.

Küsimused on järgmised:

1. Kas selline kõikumine on normaalne raseduse ajal, kuidas see võib mõjuda minule ja lapsele? Kas oleks vaja mingit ravi?

2. Tagantjärgi meenub, et raseduse esimestel kuudel võtsin multivitamiine joodiga (130 uq). Kas see võis ka mõjutada hormoonide muutusi ja kas on parem vältida neid vitamiine? Kas võin tarvitada toidu tegemisel meresoola?

Ette tänades,

M.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Vastused oleksid järgmised:
1. Selline kõikumine on raseduse ajal normaalne, Teile ega lapsele see mingit halba mõju ei oma. Mingit ravi Te ei vaja.
2. Multivitamiinid joodiga ei teinud Teile kurja, kuid ei mõjutanud ka kilpnäärmehormoone (vitamiinipreparaatides sisalduv joodiannus on profülaktiline ja hormoonide mõjutamiseks liiga väike) Meresoola võite tarvitada.
Tervitades,
dr. Anu ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

autoimmuunne türeoidiit ning rasedus

Tere, mul on autoimmuunne türeoidiit ning olen ka lapseootel - esimese trimestri keskpaik. Küsimus selline, et kas raseduse alguses vajadus türoksiini järele suureneb või ei? Olen internetist haiguse kohta ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tõsi on see, et kroonilise autoimmuunse türeoidiidiga naine peaks kilpnäärme talitlust kontrollima esimese trimestri jooksul. Loote kilpnääre hakkab tööle 12. rasedusnädalal ja enne seda on loode kilpnäärmehormoonide ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: