IVF-i järgsed probleemid 12.01.10 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Olen neljakümnendates ja lapsesooviga seoses süstisin 15 päeva kõhtu Gonal F preparaati. 16. päevast kuni 25.novembrini 180mg progesterooni vaginaalselt(Crinone salv). Pesastumist ei toimunud ja 25.nov oli viimane progesterooni-päev. 26.nov tuli kutsuda kiirabi-teadvus hakkas kaduma. Vererõhk 180, pulss 135. Esimesed päevad kõrgenenud vererõhu ja pulsiga olid väga rasked. Kümne päeva pärast toimus mingi stabiliseerumine vererõhu osas, ent dets. keskel taas tõusid. Nüüd, detsembri lõpust, tekkinud uued sümptomid: südamepekslemine une pealt, enamvähem igal öösel kl 3.30. Süda on samuti pahaks läinud. Küsimus: prolaktiini näit oli ainuke hormoonidest, mis paigast ära detsembri lõpu seisuga, ligi 600. Günekoloogi sõnul polevat see midagi. Ent mul on tugev laktoositalumatus lisaks. Perearsti nõuandetelefonil sattus mind konsulteerima üks Tartu arst, kes guugeldas prolaktiini, mis tekkivatki öösiti, olevat stressihormoon... Mu seisukord on novembri lõpuga võrreldes tunduvalt halvenenud. Mida soovitaksite?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Teie küsimus on vastatud teisel meiliaadressil.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Rasestumine

Tere. Soovin 3 korda rasedaks jääda aga ei jää. Kui olin 22a arstid avastasid mul hot skin lymphoom. Siis kui tehti keemiaravi arst ütles, et minu kilpnääre on hetkel piiri peal ja võib juhtuda nii, et ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui TSH on 5,4 mIU/l, võib rasestuda küll, kuid soodsam oleks siiski kui TSH oleks vahemikus 1 - 2,5 mIU/l. Seepärast suuvitan suurendada L-türoksiini annust nii, et võtaksite 5 päeva nädalas ...

Loe edasi

Suurenenud sõlm kilpnäärmes

Tere,

8.6.2017 tehti UH. Kirjas, et vasakus sagaras isoehhogeenne sõlm – 3,3 cm. 25.7.2017 tehti uus UH, ja seal kirjas, et vasakus sagaras 2,3x1,8x3,7 cm sõlm. Pildiliselt hüpoehhogeenne, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõigepealt - ma ei usu, et sõlm Teie kilpnäärmes kahe ultraheliuuringu vahepeal kasvas. Lihtsalt üks radioloog andis sõlmest ainult ühe läbimõõdu, teine oli hoolsam ja andis kolm. Vahe 3,3 ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus?

Tere!
Juba paar aastat tunnen ennast hooti vaga halvasti (tavaliselt 2 nädalat aga viimane episood ei taha kuidagi lõppeda algas juuni lõpus): pulss kõrge, vererõhk samuti, pea käib ringi (ja on ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Synlabis tehtud analüüside alusel Teil kilpnäärme ületalitlust ei ole - talitlus on korras. Ei oska arvata, miks laborist endokrinoloogi poole pöörduda soovitati (tõenäoliselt väljastab Synlabis ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Tere!

Avastati uuringute tulemusel kilpnäärme ületalitlus.Endokrinoloogi vastuvõtul võeti süstlaproov millest tuvastati sõlmelisus ja vastus oli healoomuline.Ületalitluse vastu kirjutati Tiotill ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Radiojoodravi tehakse toksilise hulgisõlmelise struuma puhul eelkõige talitluse normaliseerimiseks. Ka sõlmed kilpnäärmes lähevad enamasti väiksemaks, kuid ei kao. Selle ületalitluse vormi ...

Loe edasi

Klipnäärme alatalitus

Tere


Sooviksin teada, kas minu näidud viitavad kilpnäärme alatalitusele:

Analüüs 11.08.2017

TSH: 2,44mlU/L

fT4: 16,6 pmol/L

TPO ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
11.08.17 tehtud analüüsid kilpnäärme alatalitlusele ei viita - talitlus on korras. TPO tiitri umbes 2x tõus viitab autoimmuunsele türeoidiidile - vajate regulaarset jälgimist perearsti juures ...

Loe edasi

Kilpnäärme test

Tere,

lasin endale omaalgatuslikult teha kilpnäärme talitluse hindamiseks vastava vereproovi. Kuna tulemused tunduvad minu võhiklikule silmale üsna piiripealsed, siis mu küsimus on, kas peaksin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tehtud analüüside alusel võib otsustada, et kilpnääre ei ole Teie vaevuste põhjuseks. Minimaalselt tõusnud TSH ja piiripealne TPO viitavad siiski lisauuringute vajadusele võimaliku autoimmuunse ...

Loe edasi

Diabeedi küsimus!

Tere!Palun ,kui minu veresuhkur on 5-8vahel,kas pean siis kindlasti tablette võtma..mulle teeb Metformiin ja teised tabletid südame pahaks .Tänan ,kui vastate.minu lugupidamine!

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui suudate rangelt magusavaba dieeti pidada ja kehakaalu normis hoida, võib proovida diabeedi algusaastatel ka ilma tablettideta hakkama saada. Silmas tuleb siiski pidada, et 2. tüüpi diabeet ...

Loe edasi

kilpnäärme tsüstid/kurk haige

Tere. Kevadel jäi kurk haigeks,ajas kühima ja sain perearstilt paar antibiootikumi kuuri sellele. valus neelata,nagu oleks klomp kurgus. Jamasin sellega mitu kuud.. sümptomid tulid ja jäid. paremaks nagu ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kaldun arvama, et endokrinoloogil on õigus ja ka täpsemaid asjaolusid teadmata on mul raske ette kujutada, kuidas 1cm läbimõõduga tsüstike normisuuruses kilpnäärmes Teid köhima ajada või lämmatada ...

Loe edasi

Diabeet

Tere

Kas alkovaba siidrid jt võib juua kui oled rase ja sul on määratud glükomeeter peale? Sooviks kiiremas korras teada.
Kas alkovaba on ohtlik raseda diabeetikule?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Alkoholivaba siider on alkoholivaba, mitte suhkruvaba. Kui Teil on diabeet, siis ei ole magusad joogid Teie jaoks, ammugi mitte raseduse ajal. Jooge mineraalvett või magustamata mahla.
Tervitades,
Loe edasi

Hüpofüüsi adenoom

Tere

Minu probleemid algasid juba lapseeas, arstid eirasid sümtomeid.
Kuid nüüd lõpuks olen saanud diagnoosiks hüpofüüsi suurenemine ( MRT-10mm x 15mm), juuni lõpus prolaktiin 29500. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Suure tõenäosusega on Teil healoomuline hüpofüüsi kasvaja, mis toodab hormooni nimega prolaktiin. Prolaktiini liig organismis pärsib sugunäärmete tööd ja see on suure tõenäosusega menstruatsioonide ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: