mulle on kõik arusaamatu... 25.09.09 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

tere! kui mul on diagnoositud kilpnäärme ületalitlus, määratud rohud selle raviks..(oli suur kaalulangus ja peale rohtude võtma hakkamist tuli kaal kõik tagasi) kas siis on võimalik et mingi aja pärast hakkab kaal uuesti langema (näiteks et rohtudest ei piisa või asi läheb hullemaks)
üsna segane jutt..ei oskagi end sõnastada. aga umbes midagi sellist siis et kas peale seda kui kilpnäärme ületalitluse diagnoosimist ja selle mõne aegset ravimist on võimalik et kaal hakkab jälle langema ja haigus tuleb tagasi?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kahjuks kirjast ei selgu, milline kilpnäärmehaigus Teil kilpnäärme ületalitlust põhjustab. Kõige sagedasemaks ületalitluse põhjuseks on difuusne toksiline struuma, mis on olemuselt krooniline autoimmuunne haigus. Tablettraviga saab patsienti küll haiguse ägenemisest üle aidata, kuid kuna haigus on olemuselt krooniline, võib mõne aja möödudes taas uus ägenemine tekkida. Ammendava vastuse võimaliku uue ägenemise kohta annab hormoonanalüüs. Kaalulangus on küll üks kilpnäärme ületalitluse sümptomeid, kuid sellel võib siiski olla ka teisi põhjuseid.
Seega soovitan võtta ühendust Teie kilpnääret ravinud arstiga ja teha võimalikult kiiresti uus hormoonanalüüs.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnäärme hormoonide tasakaalust tingitud meeleoluhäired

Tere
Otsin abi oma emotsionaalse seisundi parandmiseks, kuid hetkel on mu enda jaoks arusaamatu, kelle poole esmalt abi saamiseks pöörduma peaksin.
Põhjus, miks on mu esmane valik endokrinoloog, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie pärilik foon õigustab igati kilpnäärme talitluse korduvat kontrollimist. Igaks juhuks võiks koos hormoonidega määrata ka kilpnäärmevastaste antikehade tiitri. Kui viimane on kõrge, näitab ...

Loe edasi

kilpnääre-pitsitus ja valulikkus kõris

Esimest korda tundsin kõri piirkonnas ja mõned sentimeetrid allpool neelukohta pitsitustunnet umbes 10. aastat tagasi.Uuringute käigus midagi ei leitud. Pitsitustunne ja veidi torkav valutunne annavad ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ultraheliuuringul leiti Teie kilpnäärmes väike sõlmeke, mis ei saa kuidagi olla pitsituse ega valu põhjuseks. Soovitan siiski ultraheliuuringu vastust perearstile näidata, et vajadusel lisauuringuid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: