kas rohu võtmine vajalik? 08.10.08 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere

Soovin kindluse mõttes teise arsti arvamust. Kuna on pikemat aega rasestumise soov, tehti kilpnäärme hormooni analüüsid. Tulemused olid: TSH 2,75 mU/l, norm 0,4-4 mU/l ja FT4 14,9 pmol/l, norm 10,3-24,5 pmol/L.

Arst ütles et rasestumiseks ja raseduse ajal on parim, kui TSH on 1-2 vahe peal (mul 2,75) ning kirjutas välja L-Thyroxini 50 mkg. Varem mulle neid uuringudi tehtud pole ning kaebusi pole olnud. Uuringud tehti lihtsalt rasestumise soovi taustal.

Kas sellises koguses rohu võtmine on minu analüüsi tulemuste põhjal põhjendatud? Kui rasestun, kas lootele see kuidagi halvasti ei mõju?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Teie kilpnäärmehormoonid on täiesti korras ja nende alusel Teil kilpnäärmehaigust tõenäoliselt ei ole. Samas on tõepoolest leitud, et minimaalne annus L-türoksiini võib mõjuda rasestumist soodustavalt ka patsientidele, kellel kilpnäärme alatalitlust diagnoosida ei saa. Teie enesetunnet väike annus L-türoksiini ei mõjuta ja ka lootele see kahjulik ei ole (tegemist on puhta sünteetilise L-türoksiini preparaadiga s.t. organismile omase ainega). Kui ühtegi teist ja olulisemat põhjust viljatuseks ei leita, võib tõepoolest L-türoksiini proovida.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Eeldiabeet?

Tere!

Olen veidi segaduses, nimelt sain hiljuti kätte oma proovide tulemused ja näitasin neid korra ka arstile, kes polnud endokrinoloog. Arst kirjutas mulle metformiini tabletid 2x päevas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Need analüüsid pole kindlasti tehtud Eestis, kuna vastused pole SI ühikutes. Veresuhkur ja HbA1c on tegelikult normi piires - Teil ei ole ei diabeeti ega eeldiabeeti. Mis on SGPT, ma küll ei ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ja TSH tõus

Tere!

Tarvitan kilpnäärme alatalitluse tõttu L-Thyroxini 100, nii et TSH on viimastel aastatel olnud 4-6, täna sain teada viimase analüüsi, mis oli 23,15.

Kahjuks ei saanud enda ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH on tõepoolest liiga kõrge ja kilpnäärme alatalitlus alakompenseeritud. See võib mõjuda ka Teie enesetundele põhjustades ülemäärast väsimust, unisust ja energia puudust. Ma ei usu, et kõhugripp ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: