küsimus 06.05.08 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Mure selles, et hetkel on mul juba 3ndat nädalat püsinud pisike palavik 37,1- 37,2. Kuna tavaliselt on mu kehatemperatuur 35,4, siis on mul sellise palavikuga juba üsnagi kehv olemine. Olen 27 aastane ja juba aastaid vahelduva eduga söönud Preductali tablette, kuna ka süda teeb liiga. Perearst tegi vereanalüüsi ja leidis, et vere rauasisaldus on langenud, sain lisaks apteegist rauatabletid. Kuna palavik püsib ja vaevab endiselt jõuetus, siis saadeti mind juuni alguses kilpnäärme kontrolli. Küsimus siit selline- kas tõesti kilpnääre võib põhjustada nii pikka palavikku ja südames valusid? Igasugune informatsioon on abiks, kuna meie perearstile ei meeldi inimesi uuringutele üldse saata.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kilpnäärme ületalitlus põhjustab kaalulangust, käte värisemist, tugevat higistamist, emotsionaalset labiilsust, südamepekslemist. Raskematel juhtudel võib mõnikord esineda ka vähest kehatemperatuuri tõusu.
Kui Teil esinevad lisaks kirjas nimetatutele ka eespool loetletud vaevused, on kilpnäärme kontroll asjakohane. Siiski on kilpnäärmehaigus palaviku põhjustajana harvaesinev ja põhilisteks palaviku põhjusteks siiski infektsioonid või reumaatilised haigused.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

küsimus

kas esimesetüübi diabeedist on võimulik lapsel välja kasvada.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei ole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Maks

Tere! Minul on selline küsimus, mida tähendab ultraheliga tehtud uuring- leid (maksa sagaras kajavaese struktuuriga kolle), kas on tegu maksavähiga ja mida see tähendab? Ette tänades.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Küsimus valel aadressil! Esitage oma küsimus palun gastroenteroloogile ehk mao- ja soolearstile.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: