GTT:) 15.01.08 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

aitäh vastamast:))

olen seesama nats paanikasse sattnud isend.kes arvas et on suhkrutõbine.
elasin nädal otsa nagu HIV viiruse diagnoosi oodates,ei söönud nagu tavapäraselt , jõin palju rohelist teed sõin putru(kaerahelbe banaane ja teraleiba ja aedvilju.sinki ka tai minimaalselt no iagt natuke ,lahjat petti ja..
magusat enam ei puutunud.enne läks ikka 300 gr tahevl sokot päevas pluss veel muud jamad st lisandid vahukoor jäätis jne jne jne.kui ei saanud hakkas nagu halb kuidagi...

sain siis hetkel analyysivastused teada,eile tegin testi..tyhja kõhuga suhkur 5,2.(kol 4,8) 2 h pärast suhkur7,5!!!??koguni?on see tolerantsuse häire märk??

kallun58 olen 163 pikk ja siuke kiitsakas suht.
või andis GTTle sellise tulemuse nädalane"väike DIEET,kaks kilo sain allapoole ka.kasulik ka: väheke ikka.
liigume päevas 2 tundi lastega jalutame iga õhtu.u 3km.olenemata ilmast.
vererõhk kipub ka kõikuma.a see olevat ikka psüühika rida mis olevat ikka väga korrast ära.kas selline pidev muretsemine jms võivad ka VS väärtsui tõsta?
või kui mul oleksi prediabeetiline seisund kas siis GTT ikka näitaks seda?
perearst ytles kyll et ei ole siin ylce mittemiskit ja söögu ma edasi kasvõ2 tahvlit päevas.suht sassis jutt aga siiski.
hirmul olla suured silmad-enam ei puutu magusat ega rasvast vaid sööngi nii edasi nagu see nädal aega tegin.aedvili puder teraleib jms.vatnii.
liigume ka edasi.
näis.

suured täänud veelkord edu ja jõudu teile ses raskes töös.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Teie GTT vastus on normis, ei pre- ega päris diabeeti. Tervislik toitumine ja liikumine on kasulikud kõigile. Samas ei soovita äärmustesse kalduda, sest selleks pole vähimatki põhjust. Tundke elust rõõmu!
Parimate soovidega,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Tiotil ja L-thyroksin

Tere,
3-4 kuud tagasi avastati mul kilpnäärme ületalitlus. Olen regulaarselt võtnud Tiotil 50mg tablette (alustades 3x2 tbl/päevas, nüüdseks 3 tabletti päevas) ja lisaks iga hommik betaloc zok-i ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kombineeritud ravi on tegelikult üsna sageli kasutatav võte, kui kilpnäärme hormoonanalüüsid on raviga juba normilähedaseks muutunud ja analüüside võtmises tahetakse teha pikem paus või on ...

Loe edasi

menopaus

Tere!
Olen 50 aastane naisterahvas ja menopausis umbes 1,5 aastat.Mingeid erilisi ülemineku vaevusi pole,kuid on tekkinud tugev ülalaugude turse ja turses on terve keha.Olen kontrollinud silmi ja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme "piiripealne" talitlus ei tohiks turseid põhjustada. Menopausi ajal tekkiv naissuguhormoonide taseme järsk langus võib mõnevõrra soodustada vedeliku peetumist kehas, kuid suuri kliiniliselt ...

Loe edasi

Meessuguhormoonid

Tere!

Mind paneb muretsema meessuguhormoonide hulk veres, arst ütles, et mul on neid rohkem kui keskmiselt, aga midagi hullu pole ja et see olevat minu eripära. Tahaksin siiski igaks juhuks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Arvan, et muretsemiseks pole põhjust. Testosterooni vähene tõus võib olla seotud sidusvalgu sisalduse muutusega vms. Teised näitajad on kõik korras ja progesterooni tõus luteaalfaasis ovulatsioonile ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus

Kilpnäärme ületalitus ja kõrvalnähud ravimi Tyrazol tarbimisel?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 0,23 mIU/l või ka 0,36 mIU/l ei tähenda kilpnäärme ületalitlust ega põhjusta mingeid vaevusi. Väärtused on küll normi alumisel piiril, kuid vaevusi põhjustavat ületalitlust Teil ei ole. ...

Loe edasi

Kilpnäärme näitajad

Sain oma kilpnäärme talituse näitajad. Kindluse mõttes küsiks üle kas on kõik OK:
3016-3 - TSH 2.57 0.30 - 4.20 mIU/L Venoosne veri - 06.06.2017 11:43:39
14928-6 - fT3 4.1 3.1 - 6.8 pmol/L Venoosne ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik on OK - kilpnäärme talitlus on tehtud analüüside põhjal normis.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

östradiool

tere

minu vere analüüs näitas östradiooli taset 33 pmol/L. (Testosteroon oli 16 nmol/L)
Norm peaks vist olema 40-160 vahel. Millest tingituna östradiooli tase võib langeda, ja mis selleks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Naissuguhormooni östradiooli tase ei tohiks olla libiido languse ega erektsioonihäirete põhjuseks. Testosterooni väärtus tundub piisav olevat, kuigi konkreetse labori normivahemikku ma ei tea. ...

Loe edasi

Kas ma olen enda kasvu seisma pannud suitsetamise ja joomisega?

Ma kardan et ma olen enda kasvu seisma pannud suitsetamise ning joomisega. Ma olen jõin kangemat alkoholi umbes 6 kuud iga reede suurtes kogustes. Nüüd kus ma olen lõpetanud selle ma hakkasin selle asemel ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Loodame siiski, et kasv pole lõplikult kinni jäänud. Enamusel noormeestest on nn. kasvuspurt (kiire kasvu periood) pigem 15-16. eluaasta paiku. Siiski on tõetera ka selles, et joomine ja suitsetamine ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus?

Käisin mai keskel perearstil ja proov näitas: TSH 9,9; TPO IgG 91,5.Tohter läks puhkusele ja ütles, et teeme uued proovid augustis. Kas on õige oodata nii kaua ilma ravimita(pole enne veel kasutanud)? ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võib küll veel augustini oodata. Kindlasti on vajalik asendusravi alustada kui TSH on kõrgem kui 10 mIU/l. Kui see augustis tõepoolest nii on, kirjutab perearst Teile ka ravimi välja. Ja siis ...

Loe edasi

Pidev poomistunne kurgus ning tunne nagu toit/vedelik jääks kurku kinni.

Juba nädal aega kestnud pidev poomis ning tükitunne kurgus. Raskusi ka toidu/vedelikke neelamisel. Olenemata kas söön või joon, on tunda nagu jääks see toit/vedelik kurku kinni ning justkui läheks hingamisteedesse. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui tegemist on tõepoolest nädal tagasi tekkinud probleemiga, soovitan pöörduda EMO-sse (erakorralise maditsiini osakonda), kuhu võib pöörduda ilma saatekirjata põhimõtteliselt igaüks ägeda ...

Loe edasi

Hüperparatüreoidism ja operatsioon

Tere

Küsimus on, et milliste analüüside väärtuste juures on näidustus kõrvalkilpnäärme operatsiooniks?
Mui on aasta jooksul PTH olnud üle normi 9-12 pmol/l
Ca ja iCa on kõikunud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Teie kaltsiumi ja parathormooni väärtused lubavad esialgu lõikusest hoiduda. Loomulikult peate olema endokrinoloogi jälgimisel ja tegema analüüse vähemalt 2 korda aastas. Kui kaltsiumi tase on tulevikus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: