? 02.11.07 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

tere!olen 35 aastane naine.Mureks on südame kloppimine,käte värisemine ja minestus hood.peale minestamist on käed ja jalad külmad ja jube värin.See olek kestab umbes pool tundi enne kui kõik jälle normi läheb.on uuritud epilepsiat ja südand midagi ei leitud.kui kiirabis olen süstitakse rahusteid ja lastakse jälle koju.kilpnääret uuriti viis aastat tagasi ja kõik oli normis.ei tea mis teha.kas uurida uuesti kilpnääret või ei ole mõtet

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kilpnäärmehaigusele ei ole nn. hoogude esinemine kuigi iseloomulik. Käte värisemine ja südamekloppimine esinevad kilpnäärme ületalitluse korral, kuid pidevalt. Kui kaua on sellised hood Teid juba vaevanud? Kui vaevustele põhjust ei leita, võiks igaks juhuks veelkord kilpnäärme talitlust kontrollida. Endokrinoloogia valdkonnas on ka mõned teised, küll harvaesinevad haigused, mis nn. hoosümptomaatikat annavad. Igaks juhuks võiks endokrinoloogi vastuvõtul ära käia. Samas võib tegemist olla ka lihtsalt paanikahäirega.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Akne

Tere!

Kannatan juba 6 aastat raske akne all. Olen teinud 3 roaccutane kuuri, kuid akne tuleb igal suvel ikka tagasi. Nahaarst pole mulle kunagi selgitanud, miks akne tagasi tuleb või, mis ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui raske akne allub halvasti ravile, on omal kohal meessuguhormoonide taseme määramine - akne tekkimist võib soodustada meessuguhormoonide liig naise organismis. Nii nahaarst kui günekoloog ...

Loe edasi

TSH muutumine nädalaga?

Tere!

Vabandan, kui kogemata olen kirjutanud vale teema alla.

Olen 39.a. naine ja pisiperet plaaninud 10 kuud, kuid siiani pole õnnestunud. Augusti keskel oli töökoha vahetus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil korduvalt määratud hormoonanalüüsides on nii TSH kui prolaktiin vähese tõusuga. Stress ja magamatus võivad mõjutada prolaktiini taset, TSH-le ei peaks see mõjuma. Erinevates laborites ...

Loe edasi

kilpnäärme uuring

Kas on halb või hea vastus proovile?Materjalis makrofollikulaarseid struktuure moodustavad follikulotsüüdid siidise väljanägemisega kolloidis,milles ka verd.Follikulaarne tsüst. see on patomorfoloogiline ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on suure tõenäosusega kilpnäärme tsüstiga. Tsütoloogilise uuringu leid on igati healoomuline ja närveerimiseks põhjust ei ole.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäären ja rasedus

Tere. Olen 7 nadalat rase ( teine rasedus) ja 5 nadalat on olnud mul peavalud ja survetunne peas. Enamasti kuklas kuni pea keskele. Nende vaevustega laksin perearstle ja sain just arstilt teada et vereproov ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Suure tõenäosusega näitas Teie vereproov vähest kõrvalekallet kilpnäärme hormoonanalüüsis - kas ületalitlust või alatalitlust, pole Teie kirjast võimalik aru saada. Siiski arvan, et kõrvalekalle ...

Loe edasi

Alatalitus!

Olen 20 aastat kasutanud L-Thyroxini 100-150 mg päevas nüüd katsetasin loodusliku ravimit lthyrossine ja tegin täna anlüüsi ,mis oli väga halb.
TSH >150,00 mIU/l 0,40-4,00
FT4 1,37 pmol/l 11,5-22,7

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Eluohtlik Teie seisund just ei ole, kuid L-türoksiini juurde tuleb tagasi pöörduda küll. Jätkake L-türoksiini samas annuses, nagu võtsite enne ravi katkestamist. Normaalne kilpnäärmehormoonide ...

Loe edasi

Kilpnäärmes sõlmed

Tere.Käisin kipnäärme ultraheliuuringul ja kuna erialaarstile saan kuu lõpus,siis sooviksin teada.Kilpnäärme parem sagar 1,6/1,5/3,1cm.Vasem sagar1,6/1,1/4,2cm.kilpnäärme paremas sagaras sõlmed läbimõõduga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnääre on normisuurune. Väikesed 3-7mm läbimõõduga sõlmekesed punkteerimist ei vaja ja Teile vaevusi ei põhjusta. Käige igaks juhuks endokrinoloogi vastuvõtul ära, kuid tundub, et muretsemiseks ...

Loe edasi

Liigne karvakasv lapsel

Juba sünnist saati karvakasv tihe kuid nyyd läheb aina karmimaks ja tumedamaks. Kas liigse karvakasvu on ka ravi ja kuskohast alustada, varasematest postitustest lugesin et vereproov näitab ka hormonaalseid ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan kõigepealt pöörduda perearsti poole ja võtta saatekiri lastearsti või veel parem lasteendokrinoloogi vastuvõtule. Lasteendokrinoloogid võtavad vastu nii Tallinnas kui Tartus ja aitavad ...

Loe edasi

Mul on küsimus kilpnäärme alatalitususe kohta

Mul on selline küsimus kas mul vôimalik kilpnäärme alatalisusega rasestuda ühe munajuhaga. Mul on kaks tervet poiss last olemas. Mul avastati juba 3 kuuselt see haigus. Ja vôtan korallikult oma rohtu. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Adekvaatselt kompenseeritud kilpnäärme alatalitlus rasestumisel takistuseks ei ole. Siiski soovitan kindlasti ka günekoloogiga nõu pidada, kuivõrd võib olla takistuseks ühe munajuha puudumine.
Loe edasi

kilpnäärme alatalitlus ning ülekaal

Tere, kui tsh 7, ning l türoksiini veel ei tarvita, kas siis võimalik, et kaal lihtsalt tõuseb, isegi kui liikudas palju ning süüa tervislikult? Tahaksi teada kas on võimalik, et rohtude võtma hakkamiaega ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Pikaajaline kilpnäärme alatalitlus põhjustab vedeliku kogunemist kehasse ja ainevahetuse aeglustumist - need muutused organismis kahtlemata soodustavad kehakaalu tõusu. Kui saate adekvaatset ...

Loe edasi

Tsüst

Käies kilpnäärmega ultrahelis oli vastus,et esineb hüpoehhogeenseid koldeid,suurim 1,0cm ja sternumi ülemise serva kõrgusel tsüst 0,9*0.7cm.Kõrisõlme koht valus ja ka kõrgem.Kas nende pärast on tarvis ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Suure tõenäosusega nii väikeseid sõlmi punkteerida ei ole vaja. Otsuse teeb Teie raviarst.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: