jalgade ja käte suremine 08.06.06 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

tere,
kas jalgade ja käte suremine võib olla põhjustatud diabeedist?
murelik

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kas olete suhkuhaige? Kui palju aastaid olete põdenud? Kui olete diabeetik ja haige juba aastaid, võib käte-jalgade suremise põhjuseks olla diabeetiline närvikahjustus, käte puhul ka nn. tunnelisündroom (mis küll otseselt ei seostu suhkurtõvega, kuid mida esineb suhkruhaigetel sagedamini kui tervetel). Rääkide oma murest Teid ravivale perearstile või endokrinoloogile.
Kui Te suhkruhaige ei ole, ei oska ma Teie vaevustele põhjust leida. Suhkurtõbi selliselt ennast küll ei avalda. Soovitan nõu küsida perearsti käest.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

käte suremise seos kilpnäärme talitlusega

Aitäh vastuse eest. Leidsin internetist, et Ida-Tallinna Keskhaigla pakub ravipaketti: Paketi üldtutvustus
Käte väsimus, öine käte suremine, kätevalu või sagedasest arvutiga töötamisest väsinud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Käte suremist võib põhjustada pikaajaline ravimata kilpnäärme alatalitlus. Kindlasti ei teki käte suremine peale radiojoodi kujuneva alatalitluse esmase tunnusena. Hoopis tõenäolisem põhjus ...

Loe edasi

Kilpnääre ja käte suremine

Kas on seost kilpnäärme talitluse ja käte suremise vahel? Nädal pärast radiojoodravi algas intensiivne käte suremine.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Radiojoodraviga ei ole käte suremisel küll mingit seost. Tõenäoliselt on sellise vaevuse tekkimine nädal peale radiojoodravi kokkusattumus.
Tervitades,
...

Loe edasi

veresuhkur

Tere jälle!
Kirjutasin teiel paar nädalat tagasi,et mul on kilpnäärme alatalitus ning probleeme on kõrgenenud veresuhkru ja valugega kolmnurgas......nüüdseks käisin uuesti siis perearstil ja lasin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mõndagi hakkab selguma. Suhkurtõbe Teil tõenäoliselt siiski pole, kuigi HbA1C on minimaalselt üle normi. 100%-lise kindluse saamiseks võiks teha glükoosikoormustesti.
Teil on tõepoolest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: