Silmad peale radiojoodiravi 10.01.06 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere !

Kas peale radiojoodiravi on võimalik, et tekib mingisugune silmakahjustus?
Nimelt on peale radiojoodiravi mul nagu "fokuseerimisega" probleeme. Seda lähedale vaadates. Kaugele vaadates pole probleemi. Kui see on kuidagi seotud radiojoodiraviga, siis kas probleem on ajutine või kas vajab ka mingit ravi? Samuti on nahk hästi kuiv, kas see on mööduv nähtus või olen sunnitud edaspidi ostma kosmeetikatooteid, mis mõeldud kuivale nahale?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Radiojoodravi järgselt võib 10-15% difuusse toksilise struumaga patsientidest tekkida ajutine endokriinse silmakahjustuse süvenemine. Tavaliselt süveneb kahjustus neil, kellel see eelnevalt on juba olemas, kuid mõnikord võib silmakahjustus ka esmaselt ilmneda.
Naha kuivus on tõenäoliselt tingitud radiojoodravi järel kujunevast kilpnäärme alatalitlusest, mis ongi ravi soovitud tulemus. Kui ka hormoonanalüüs seda kinnitab, on aeg alustada asendusraviga.
Igal juhul soovitan kiiremas korras nõu pidada radiojoodravi määranud arstiga, teha hormoonanalüüs ja otsustada edasine ravitaktika.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Radioaktiivse joodi tableti järelmõju

TERE.
Olen teile palju-palju kordi kirjutanud oma kilpnäärme ravist ja sellele järgnevatest probleemidest. Nüüdseks on juba aasta möödas, kui selle radiojoodi tab. alla neelasin. Jaanuaris algasid ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kallis patsient, rääkige oma raviarstiga! Teie kilpnäärmega on asjad tõenäoliselt korras, kuid orbitopaatia (silmakahjustuse) ravi ei ole nii lihtne! Medroli toime kestab umbes 1-2 kuud peale ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Tere.
Olen aastaid olnud kimpus kilpnäärme ültalitusega, eelmise aasta apillis sain radiojoodiravi ja analüüsid peale seda olid juulis TSH 0,035, FT4 17,1, oktoobris TSH 0,1, FT4 15 ning märtsis ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH on minimaalselt suprimeeritud, kuid samas on ka FT4 suhteliselt madal. Praegu pole tõepoolest vaja ei türeostaatilist ega ka veel mitte asendusravi. Hormoonanalüüse tuleks siiski vähemalt ...

Loe edasi

analüüside vajalikus.

Mure järgmine. Radiojoodiravi järgselt on analüüsid FT3 ja FT4 märgatavalt paranenud ning Tiotili annust korrigeeriti kuu tagasi 200 mg tabletilt 100-le mg-le.
Pulsi ja vererõhu stabiilsena hoidmiseks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõigepealt informatsiooniks, et Teie arst (nii dr. Tupits, dr. Kerge kui dr. Rudenko) on homme taas tööl tagasi ja vajadusel võite temaga telefoni teel konsulteerida.
Kui suurtes vahemikes ...

Loe edasi

Tselluliit.

Tere lp. Doktor Ambos!

Vabandan ette kummalise küsimuse pärast,kuid mure on suur.
Jaanuaris tehti mulle radiojoodiravi, peale seda olen kaalus juurde võtnud 5-7 kilo. Oma raviarstilt ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mõõduka füüsilise koormuse, massaazi ja tselluliidivastaste kreemide vastu ei saa Teie puhul midagi olla. Esimese 6 kuu jooksul peale radiojoodravi võib kilpnäärme talitlus ja selle mõju ainevahetusele ...

Loe edasi

Radiojoodi ravi järgsed päevad.

Tere!
Kui võimalik,siis vastake palun ruttu!
Mul on plaaniline radiojoodiravi, mis toimub 02/01/2006, peale seda pean nädala vältima lähemat kokkupuudet lastega...Kuidas on loomadega? Lapsed ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kasse ja abikaasat maale vanaema juurde saata pole vaja. Ka kallistada võite. Täiskasvanud inimesele ei põhjusta Teie ümber mõneks päevaks vähesel määral tõusnud kiirgusfoon mingeid kahjustusi. ...

Loe edasi

Radiojoodiravi hüpertüreoosi puhul

Olen mures oma ema pärast.
Vanus 77 aastat. Diagnoositi sel sügisel esmakordselt kilpnäärme haigus "Hüpertüreoos". Ainsaks ravivõimaluseks pakuti radiojoodiravi. Kas selline raviviis on näidustatud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Radiojoodravi kõrval on teiseks hüpertüreoosi ravi võimaluseks kilpnäärme lõikus. Arvestades Teie ema vanust ja üldist tervislikku seisundit, kaldun ka mina radiojoodravi eelistama. Tablettravist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: