Ülekaalulisus 20.12.05 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Olen 46a.naine Minu pikkus on 159 ja kaalun82kg.Septembri kuus oli mul sapi operatsioon .Jasapp oli ägeda põletikuga ja see opereeriti mul täielikult ära. ja nüüd vaatan et mul on kaal2kg tõusnud. Olen loobunud rasvase söömisest.õhtul peale 6 ei söö.Ja üldse on mul selle söömisega nii nagu on.Magusat söön väga vähe.Hommikul söön mõne leiva kohviga .Siis tööle töölt tulles teen perele söögi natuke näksin ja ei tahagi enam süüa.Ja nii päevast päeva. Aga kaalun ikka82 kg . Olen sellepärast suures masenduses. Äkki saate minu muret aidata.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Olete isegi aru saanud, kus on Teie kõige suurem probleem. Siit algabki lahendus. Te pole veel sugugi vana, pigem õitsvas keskeas. Seega on kõik võimalik.
Pange ennast kirja sobivasse spordiklubisse - kepikõnd, ujumine, vesiaeroobika jne. jne. - alguses algajate rühma. Harjutused olgu 2-3 korda nädalas, vähemalt 1 tund korraga. Metsajooksu ja suusatamist võite ise juurde teha. Siis dieet - ööpäevane kaloraaz 1400-1600 kcal. Pole tähtis, kui palju sööte, tähtis on, mida sööte. Väike kohuke annab rohkem kaloreid kui suur tomativõileib. Ärge näksige, vaid sööge korralikult 3 korda päevas. Ainult vaadake, mida. Kui alguses on kaloraazi arvestamisega raskusi, minge kasvõi kaalujälgijate rühma. Seal õpetatakse toidus sisalduvat energiat arvestama punktisüsteemi abil.
Lisaks rõõmus tuju ja kannatlikkus! Tegemist ei ole mingi lühiajalise projektiga, vaid eluviisi püsiva muutusega, et olla elu teisel poolel veel kaua terve ja nooruslik. Leidke samade muredega sõbranna, kellega on hea asju arutada! Veetke rohkem aega koos perekonna nooremate liikmetega - noored panevad Teid liikuma ja nende optimism tõstab tuju! Käige abikaasaga jalutamas, kontserdil, teatris, metsas loodust nautimas, nüüd peaks selleks aega olema!
Tervitades ja jõudu soovides,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Ülekaalulisus

Tere! Minu poeg on 12-aastane. Pikkus on 158, kaal on 64 kg. On vaja pöörduda arsti juurde, et ta aitaks leida sobiva dieedi, et kaal langeks. Kuna Eestis dietolooge ei ole, perearst andis saatekirja endokrinoloogi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan pöörduda dr. Ülle Einbergi poole Tallinna Lastehaigla konsultatiivses polikliinikus. Dr. Einbergil on suur kogemus ülekaaluliste lastega tegelemisel.
Tervitades,
...

Loe edasi

ülekaalulisus

Mu 10 aastasel pojal on jalalabal luumõra ja traumatoloog ütles,et selline ülekaaluline laps ei tohiks palju vett juua,eriti pärast treeningut.Ta on 1,58 m. ja kaalub 62 kg.Kuidas on seotud mõra ja veejoomine ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Raske öelda, mida traumatoloog silmas pidas. Teie poeg on küll mõnevõrra ülekaaluline, kuid veejoomise piirangul ma küll mingit põhjendust ei näe.
Tervitades,
...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: