suur mure 08.09.05 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere. Olen 24a naine . Mul on mure, nimelm mul tuleb sünnimärke mudkui juurde ,ma olen üle keha neid täis, kõige rohkem on neid seljal ,kättel ja jallgadel ja neid sünnimärke tuleb aina juurde .Hiljuti panin tähele ,et isegi peopessa on mõned tulnud .Vaatasin telekast ühte saadet kus räägiti ,et kui palju päikest võtta siis võib keha peale hakata tekkima sünnimärke ja võib hakata naha vähk tekkima.Kas see on tõsi ,muidu ma otseselt päikest ei ole kunagi võtnud aga suvel kui käid lühikeste riietega siis kiia hakkap päike peale ja vahest on mul isegi nahk maha tulnud.Seesuvi tulid mulle turiale villid päikesest. Nüüd ma olen nii mures ja ei julge arstijuurde minna, sest kardan vastust minu probleemile.Ette tänades!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Tuleb ikka arsti juurde minna ja just nahaarsti juurde. Temaga saate arutada, kas Teie sünnimärgid võivad olla vähiohtlikud ja vajadusel võib mõned ka eemaldada. Teile nõu andmiseks peab Teie nahka ikka nägema. Ka päikese võtmise osas saab nahaarst Teile nõu anda.
Endokriinhaigusega sünnimärkide teke ei seostu.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme tsüst

Tere!

Mure selline, olen juba 1 aasta olnud kilpnäärme tsüstiga jälgimise all. Viimasel korral ütles arst, et neid tsüste võib tekkida neerudesse, munasarjadesse. Olen kasutanud 4 a yasminelle ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Beebipillid kilpnäärmesse kindlasti tsüste ei tekita. Mis puutub munasarjadesse ja emakakaela muutustesse, siis soovitan günekoloogiga arutada, milline beebipill just Teile kõige paremini sobib.
Loe edasi

Kas hormoonaalne tasakaal paigast ära?lisainfo

Esitasin küsimuse koodi all 54392 just mõni hetk tagasi. Unustasin mainida, et käisin ka nahaarstil ja juukseuuringutel. Nahaarst ütles,et mingit nahahaigust pole ja muud midagi. Kõik millegipärast mõtlevad,et ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere taas!
Eelmine vastus jääb kehtima.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: