Türeotoksikoos(hüpertüreoos) 27.08.05 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere,
Olen muretsev abikaasa,kelle mehele selline diagnoos perearsti poolt pandud.
Eellugu on aga aastapikkune ja kui ise poleks netti uurinud ja teie vastuste peale sattunud,teab mis siis oleks olnud. Meesterahvas,kes viimaseid kuid 39 a. lihtsalt hääbub.See müstiline TSH on o,oo6, rohkem ei tea öelda peale klassikaliste sümptomite - meeletu kaalulangus, ( 54 kg - 1.71) higistamine ,südamepekslemine,käte värisem.,kuivustunne kurgus,kõrvus kohin - ühesõnaga jõuetu elamiseks.Seetõttu tundubki ,et ravi peaks algama kohe,mitte 29.sept. mil saime esimese numbri Mustamäele( vahest isegi teie juurde,ei tea arsti)Kas on võimalik mingil moel varem spetsialisti (Teie)juurde pääseda ,muidu jääb mulje et ainult alternatiivmeditsiin on kiirelt kättesaadav. Ma ei paanitse niisama - haigus lihtsalt progresseerub päev päevalt . Eva

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kuigi haigus on tõenäoliselt kestnud juba pikemat aega ja otsest ohtu elule endast ei kujuta, oleks siiski ravi võimalikult kiire alustamine asjakohane.
Võite võtta minuga ühendust telefonil 5254213 ja tõenäoliselt pääseb abikaasa vastuvõtule nädala jooksul.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Endokrinoloogia

Mind vaevas pikemat aega väsimus,tahhükardia. Perearstilt abi ei saanud. 2014 juuli pöördusin endokrinoloogi poole. Tehti analüüsid TSH 0,04 TPO Ak 297 UH diffuusne kilpnääre. Raviks Thyrozol 5 mg. 2 korda ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Raviga on k.a. jaanuaris lõpuks jõutud kilpnäärme talitluse normaliseerumiseni, mis on ju hea tulemus. Pikemaajalise remissiooni saavutamiseks peab raviaeg olema piisavalt pikk (9-12 kuud) ...

Loe edasi

Hüpertüreoos

Tere. Pöördusin pere arsti poole mõned nädalad tagasi kaebusega, südame rütm kiire (85-100 ) lööki minutis, vere rõhk normis 120/80, aegajalt valud vasakul pool rinnus,õlas ja kaenla all,aegajalt kõht ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist ei ole hüpertüreoosiga (TSH normis) ja seega pole kilpnääret edasi mõtet uurida. Ka veresuhkur ja põletikunäitajad (CRV), samuti kliiniline veri on korras. Seega ei selgu tehtud uuringutest ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus, kaltsitoniin, Cerasette

Tere, kas hüpertüreoos mõjutab kaltsitoniini numbrit analüüsis? Kas beebipillid (Cerasette) võivad kalsitoniini numbrit tõsta?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Hüpertüreoos kaltsiumi taset ei mõjuta, beebipillid võivad seda küll tõsta.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

türeotoksikoos

Tere

Raseduse ajal tekkis türeotoksikoos ja seda ravitakse Tiotiliga, raseduse ajal oli ravidoos 4 tabletti päevas. Hetkel võtan kaks tabletti päevas. Laps on juba 5 kuune. Ma ei ole 5 kuu ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kas olete kontrollinud viimastel kuudel oma kilpnäärme talitlust? Kas see on korras ja tiotiili annus adekvaatne? Kui kilpnäärmehormoonid on enam-vähem korras, võite tasapisi ka oma kehakaaluga ...

Loe edasi

Ravimist tingitud kilpnäärme haigus

Tere!
Sooviksin teada, et kui on südameravimi Cordarone 2,5 aastase (kardioloogi poolt määratud) tarvitamise järel ravimi kõrvalmõju tõttu tekkinud patsiendil kilpnäärme ületalitus (türeotoksikoos), ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kordaroonist põhjustatud hüpertüreoos allub ravile, kuid mitte alati väga kergelt ja kiiresti. Probleemiks on kordarooni ladestumine organismis (rasvkoes jm.) ja aeglane eliminatsioon. Seetõttu ...

Loe edasi

imetamine ja türeotoksikoos

Tere!

Olen 8,5 kuuse lapse ema, hiljuti avastati kilpnäärme ületalitlus, näitaja (ei tea täpselt selle nimetust) oli 0,004. Arst kirjutas Tiletoli tabletid, kaks tabletti kolm korda päevas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tiotiili on lubatud kasutada nii rasedatel kui rinnaga toitvatel emadel. Rinnapiima mingil määral ravim siiski jõuab, kuid minimaalses koguses ja beebidel ei ole tervisehäireid täheldatud.
Loe edasi

kilpnäärme ületalitlus

Tere!

Mul on diagnoositud türeotoksikoos, saan tablettravi Mercazolil, küsimus selline, et lugesin, et kilpnäärme üle- ning alatalitlus võib olla seotud rasestumisvasatste pillide tarvitamisega.Olen ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Hormonaalsed rasestumisvastased vahendid (antibeebipillid) EI põhjusta ega soodusta kilpnäärmehaiguste teket. Seega võite neid rahumeeli edasi kasutada ja kilpnäärmeravi jätkata.
Tervitades,
Loe edasi

kipnäärme alatalitus

Ema saab alatlituse ravi- võtab 1tbl 100+1tbl 50 L-türoksiini. kuna tal nägemine vilets siis juhtub vahel et võtab 2 korda ühelt lehelt. MIS SIIS SAAB KUI TA KOGEMATA PIKEMALT ÜLEANNUSTAB.kuidas see mõjub ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Õnneks ei too lühemaajaline üleannustamine nagu ka alaannustamine hüpotüreoosi asendusravi puhul kaasa mingeid drastilisi terviserikkeid. Kui Teie ema võtab paari kuu jooksul 150 mcg asemel ...

Loe edasi

kilpnääre

Mis onpt. sõlmeline struuma ja türeotoksikoos?Mis on Hashimoto türeoidiit?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Sõlmeline struuma on kilpnäärme suurenemine sõlmeliste vohandite tekkimise tõttu (enamasti on tegemist follikulaarsete adenoomide või kolloidtsüstidega - mõlemad on healoomulised muutused).
Loe edasi

Hüpertüreoos?

Tere. Mure järgmine-kaks aastat tagasi diagnoositi mul difuusne toksiline struuma. Aasta ravisin Mercazolil'iga. TSH js fT4 läksid seejärel korda. 2003 detsembris olid need näidud ikka veel korras. Nüüd ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt on Teil tegemist difuusse toksilise struuma ägenemisega ja arstile tuleb pöörduda nii ruttu kui võimalik. Kuna peale pikaajalist tablettravi on haigus siiski tagasi tulnud, pakub ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: