kaal 29.04.05 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Ma olen 21 aastan ja olen 158 pikk ning kaalun 60 kilo. Kaaluindeks ütleb et see on täiesti normaalne, kuid tunnen end siiski ülekaalulisena. Võib- olla on see lihtsalt naisterahva mõlemise viga ja asi võib ka selles olla, et kuna olen nii lühike siis tundun natuke tüsedam kui pikemad ülekaalulised. Kas mu kaal on mu pikkuse kohta normaalne?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Teie kehamassiindeks on 24 ja seega ülekaaluline Te veel ei ole (norm KMI 20-25). Võite tunduda endale nii- või naasugusena, kuid tervisehäireid Teie kilod Teile ei põhjusta. Teil on õigus, et lühikasvulised inimesed tunduvad sama KMI juures tüsedamatena kui pikakasvulised. Palju sõltub ka rasvkoe paiknemisest. Rasva kogunemine kõhule tekitab kiiremini mulje tüsedusest kui selle kogunemine puusadele.
Arvan, et kui väga soovite, pole 5kg alla võtta Teie jaoks mingi ületamatu probleem. Ees on suvi - pange plaani 1,5kg kaalulangust kuus. Otsige välja jalgratas ja jooksukingad. Veetke puhkus looduses ja füüsiliselt aktiivsena mitte rannas lebades. Magus menüüst välja (v.a. puuvili)! Ja sügisel üllatate sõbrannasid oma uue imidziga!
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kas minu kilpnäärmega on kõik korras?

Kas kõik on minu kilpnäärmega korras?
umbes aasta tagasi hakkas kaal tõusma ja kui dieeti pean siis ikka kaal ei lange tuleb ainult nõrkus.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nagu tehtud hormoonanalüüsidest nähtub, on Teie kilpnäärme talitlus täiesti korras.
Kaaluprobleem kilpnäärmega ei seostu.
Tervitades,
dr. Anu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: