hyperprolactinemia 20.10.04 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

tere, mul on selline küsimus: mul võeti analüüse hormoonidele. öeldi et ma ei tohi süüa enne seda. ma ei söönudki, aga keegi ei öelnud, et ei tohi seksida.analüüsid näitasid, et mul on hüperprolactimemia. küsimus on siis selles: kas võis siis hommikuseks mõjuda resultaadile ja mis see haigus minu jaoks tähendaks? mina ennast haigena ei tunne, kuulsin et see haigus on seotud inimese kaalu juurde võtmisega, mina ju olen sale ja minu kaal ei muutu.kuidas see haigus mõjub mu organismi peale, mis võib selle haiguse esile kutsuda, kas on mingeid sümptomeid?kas ma pean hirmu tundma? muidu endokrinoloogi juurde saan ainult kuuaja pärast.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Hommikune seks võib tõepoolest ennelõunal võetud hormoonanalüüsides prolaktiini väärtust tõsta. Seepärast tuleb Teil teha uus proov seksivabal hommikul. Alles siis võib otsustada, kas Teil hüperprolaktineemiat üldse on. Prolaktiini väärtust võivad tõsta ka paljud laialt kasutatavad ravimid, kilpnäärme alatalitlus, narkootilised ained. Kaalutõusuga ei ole siin mingit seost. Hüperprolaktineemia põhjustab menstruaaltsüklihäireid, imetamisega mitteseotud piimaeritust rindadest ja viljatust.
Hirmu tunda ei ole vaja. Stress aitab prolaktiini tõusule kaasa. Oodake ära järjekord endokrinoloogi vastuvõtule, tehke täiendavad uuringud ja saate vastused kõigile oma küsimustele.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme ületalitus ja Gravesi tõbi.


Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

kilpnääre

Tere!

Mida tähendab vereanalüüsid P-T4-V on 16.3
P-TSH on 0.47

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus ja päike

Tere
Miks peab kilpnäärme ületalitluse ravi ajal hoiduma päikesevõtmisest.
Ette tänades,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Raseduse Diabeet

Tere käisin arsti juures GGT testi tegemas
Tühja kõhuga oli 5.7
Tund hiljem 5.3
2 h hiljem 5.4
Kas peaksin muretsema?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus?

Tere,
Sain kilpnäärmeanalüüsiga järgmised vastused:
Kas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kokkukukkumine

Tere,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

TSH

kui TSH on 0,11 mu/l, kas on muretsemiseks põhjust?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme talitus raseduse lõpus

Tere.
Kilpnäärme ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Mure kilpnäärmes oleva kasvaja pärast

Tere,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ületalitluseks

Tervist!
Kas ja kuidas on võimalik kilpnäärme alatalitlus ületalitluseks muuta?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: