MAOPROBLEEMID 31.08.04 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

minu probleemid seedimisega algasid kevadel kui olin põdenud mõnepäevast kõhuviirust.Aegajalt esinesid tugevad iiveldusood mis suhteliselt ruttu küll möödusid.Tarvitasin perearsti ettekirjutusel seedeensüüme lisaks ja läbisin ravikuuri Gasek-20 nega ,lühikeseks ajaks probleemid kadusid.Jätsin siin eelnevalt ütlematta et hommikuti vetsus kakil käies esines aegajalt nagu kerget nõrkusehooguja iiveldust peale kakimist need hädad kadusid.Tegin teisegi ravikuuri Gasek-20 nega ,nüüd on iiveldus ja halb enesetunne nagu kadunud,enne olin sageli väga väsinud,kuigi magasin hästi.Endiselt tunnen aga ikka rõhumistunnet maos,aegajalt nagu torgiks õrnalt paremal pool,mitte roidekaare all aga nagu veidi eespool,esineb palju rõhtlusi ehk suu kaudu väljub maost sageli õhku ja siis on nagu natukeseks kergem olla.Söögiisu pole ka kuigi hea.OLen hädas ka depresiooniga ja alustasin ravi antidepressantidega paar päeva tagasi,perearst arvas et depressiooni möödumisega peaks ka maohädad kaduma,mida teie arvate ja kas oleks vajalik endoskoopiline ülevaatus.viis aastat tagasi magu vaadati seest,siis oli kõik korras,minu arst arvas et kui praegu oleks haavandid siis muutused mao limaskestas oleksid olnud juba siis.MIda arvate?Kas on õige ajada kõik depressiooni kaela?Tänan ette ja ilusat sügist soovides hädaline saarelt!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Mina olen endokrinoloog. Teie küsimus kuulub aga gastroenteroloogi ehk mao- ja soolearsti kompetentsi.
Tervitades,
dr. Anu Ambos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Sõlmed kilpnäärmes

Tere. Mul on kaebusteks tüki tunne kõris ja suurenenud/punnis/väljaulatuv rangluu rinnaku poolne osa, valusid ei ole. Kahtlustasin sõlme teket kilpnäärmes. Vereanalüüsis oli türeotropiini näitaja 2,63 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnääre on vaatamata sõlmelisusele normaalse suurusega ja ei lükka kindlasti rangluu otsa ettepoole. Taolist "lükkamist" pole ma näinud ka neil, kelle kilpnääre on 10 korda suurem kui ...

Loe edasi

Rasedus ja diabeet

Tere

Mul on küsimus kui palju võib olla suhkru tase raseduse ajal normaalne, olen lugenud et normaalne on 3-8. Ma tahaks väga teada

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Veresuhkru taseme määramiseks tehakse raseduse ajal glükoosi koormuskats. Enamasti tehakse see 24. rasedusnädala paiku eelkõige neile, kellel on uriinianalüüsides ilmunud uriini suhkur või ...

Loe edasi

Kilpnäärme ala- ja ületalitlus

Tere,

Eelmisel aastal diagnoositi autoimmuunne türeoidiit, ravi ei vajanud. Nüüd peale sünnitust tegi arst vereanalüüsid ja seal oli kilpnäärme näitajad paigast ära olnudja oli ületalitlus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil on autoimmuunne kilpnäärmehaigus ja kuna immuunsüsteem peale sünnitust aktiveerub, ründas see uue ägedusega ka Teie kilpnääret. Kahjustatud kilpnäärmerakkudest "lekkis" veidi hormooni ...

Loe edasi

Tiotil ja L-thyroksin

Tere,
3-4 kuud tagasi avastati mul kilpnäärme ületalitlus. Olen regulaarselt võtnud Tiotil 50mg tablette (alustades 3x2 tbl/päevas, nüüdseks 3 tabletti päevas) ja lisaks iga hommik betaloc zok-i ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kombineeritud ravi on tegelikult üsna sageli kasutatav võte, kui kilpnäärme hormoonanalüüsid on raviga juba normilähedaseks muutunud ja analüüside võtmises tahetakse teha pikem paus või on ...

Loe edasi

menopaus

Tere!
Olen 50 aastane naisterahvas ja menopausis umbes 1,5 aastat.Mingeid erilisi ülemineku vaevusi pole,kuid on tekkinud tugev ülalaugude turse ja turses on terve keha.Olen kontrollinud silmi ja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme "piiripealne" talitlus ei tohiks turseid põhjustada. Menopausi ajal tekkiv naissuguhormoonide taseme järsk langus võib mõnevõrra soodustada vedeliku peetumist kehas, kuid suuri kliiniliselt ...

Loe edasi

Meessuguhormoonid

Tere!

Mind paneb muretsema meessuguhormoonide hulk veres, arst ütles, et mul on neid rohkem kui keskmiselt, aga midagi hullu pole ja et see olevat minu eripära. Tahaksin siiski igaks juhuks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Arvan, et muretsemiseks pole põhjust. Testosterooni vähene tõus võib olla seotud sidusvalgu sisalduse muutusega vms. Teised näitajad on kõik korras ja progesterooni tõus luteaalfaasis ovulatsioonile ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus

Kilpnäärme ületalitus ja kõrvalnähud ravimi Tyrazol tarbimisel?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 0,23 mIU/l või ka 0,36 mIU/l ei tähenda kilpnäärme ületalitlust ega põhjusta mingeid vaevusi. Väärtused on küll normi alumisel piiril, kuid vaevusi põhjustavat ületalitlust Teil ei ole. ...

Loe edasi

Kilpnäärme näitajad

Sain oma kilpnäärme talituse näitajad. Kindluse mõttes küsiks üle kas on kõik OK:
3016-3 - TSH 2.57 0.30 - 4.20 mIU/L Venoosne veri - 06.06.2017 11:43:39
14928-6 - fT3 4.1 3.1 - 6.8 pmol/L Venoosne ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik on OK - kilpnäärme talitlus on tehtud analüüside põhjal normis.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

östradiool

tere

minu vere analüüs näitas östradiooli taset 33 pmol/L. (Testosteroon oli 16 nmol/L)
Norm peaks vist olema 40-160 vahel. Millest tingituna östradiooli tase võib langeda, ja mis selleks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Naissuguhormooni östradiooli tase ei tohiks olla libiido languse ega erektsioonihäirete põhjuseks. Testosterooni väärtus tundub piisav olevat, kuigi konkreetse labori normivahemikku ma ei tea. ...

Loe edasi

Kas ma olen enda kasvu seisma pannud suitsetamise ja joomisega?

Ma kardan et ma olen enda kasvu seisma pannud suitsetamise ning joomisega. Ma olen jõin kangemat alkoholi umbes 6 kuud iga reede suurtes kogustes. Nüüd kus ma olen lõpetanud selle ma hakkasin selle asemel ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Loodame siiski, et kasv pole lõplikult kinni jäänud. Enamusel noormeestest on nn. kasvuspurt (kiire kasvu periood) pigem 15-16. eluaasta paiku. Siiski on tõetera ka selles, et joomine ja suitsetamine ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: