Beebi seedimine 24.01.22 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Mure selline, et 2-kuune beebi kakab väga harva. Sündis 16.11.21 ja kuni 26.12.21 polnud probleemi. Kakas peale igat söögikorda. Peale 26ndat jäi 3 päeva vahele, siis edasi juba 5 päeva. Ja nii kuni tänaseni. Täna näiteks juba 6s päev kui ei ole kakanud. Perearsti soovitusel alustasin probiootikumiga. Seni muutust pole. Muidu beebi gaasid puuksutab enamasti välja. Vahepeal teevad rohkem haiget.
Saab ainult rinnapiima.
19.12.21 jäi 2a ja mina ise kõhugrippi. Beebil tundus et ei olnud midagi. Siis soovitas perearst ka probiootikumi igaksjuhuks anda. Paar päeva andsin. Ja peale seda hakkaski seedimisega probleem pihta. 26.ndal oli ka kokkupuude koroona positiivsega, peale mida jäime kogu perega ka koroonasse. Beebil oli 1 päev palavik ja 14päeva päris tugev nohu. Siis hakkas ära minema ja tekkis uuesti nohu.
Küsimus siis siit, et kas pigem need haigused võivad seedimist nii mõjutada või võib probleem milleski muus olla ? Muidu kui 5 päeva kakamata oli, siis kaks oli tavaline sinepitooni nagu ikka.
Perearsti sõnul nii pisike peaks ikkagi iga pàev kakama ja piima hakkab ära seedima pigem 4-5 kuu kandis..

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Kui probleem on ainult kakamise sageduses, samas laps kasvab hästi, ei nuta põhjuseta, saab gaaside väljutamisega hakkama, roe on üsna tavapärane, ei ole muretsemiseks põhjust. Probiootikumide tarvitamisest võib olla abi olla, kuid ei tarvitse olukorda muuta.
Heade soovidega,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Beebi naba

Tere

Mure beebi naba pärast, kes on peagi 7 nädalane. Olen puhastanud naba alati füsioloogilise lahuse ja saialilletinktuuriga, kuid siiski eritub mingit vedelikku ning paistab mingi roosakas ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Seda leemetavat naba oleks vaja pereõele või perearstile näidata.

Heade soovidega,
Kjulge

Loe edasi

Beebi allergia

Tere, minu beebil tekkinud üleöö seljale selline lööve(pildil), tunduvad nagu väiksed mädapunnid, mõned üksikud on ka rinna peal ning näos ja juuste see, beebi on 1 kuune, kas peaksin pöörduma arsti poole? ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kindlasti tuleb pöörduda arsti juurde ja ilmselt olete seda juba teinud!
Ainult pildi järgi ei ole võimalik lööbe põhjust hinnata.

Kjulge

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: