Lisatoit ja allergiline reaktsioon 26.08.21 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere

Olen lapse 4,5k vana toitumisega jännis. Hakkas lisatoitu saama tasapisi 4K täitumisel.
Alguses kõrvits- see ei läinud e ei maitsenud.. Pataat iseenesest maitses. Suurendasime kogust tasapisi ehk siis 7ndal päeval sai u 50g korraga ja üks kord päevas u kella 10 ajal. Kahjuks pani see kõhu natuke kinni ja tekkisid gaasid. Andsin apteegitilliteed, mis leevendas.
Soovitati lisaks ploomi anda. Täna kolmas päev ja sai antud u 4 lusikatäist. u 3h peale söömist viril. Hommikune ja päevane kaka oli rohekas pasteedi taoline valgete piima tükikestega. Saab aptamil piimasegu olude sunnil. Kas see viitab talumatusele või millegi muule ? Kas peaksin lisatoitu mõneks ajaks ära jätma?

Palavikku ei ole.

Ette tänades.

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Võite lisatoidu andmises veidi pausi pidada kuni kaka ilusaks läinud ja siis uuesti proovida.
Mõnikord on kõhuhädade põhjuseks rotaviiruse vastane vaktsiin.
Kui lapse seisund ei ole häiritud, ta kasvab hästi, siis kaka välimus ei ole väga olulise tähtsusega.

Heade soovidega,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Allergiline reaktsioon

Tere. Minu 4 aastasel lapsel tekkis umbkaudu nädal tagasi lööve seljale. Mōni üksik väikene punn ka ees kōhu piirkonnas. Jalgadel ja kätel ei esine. Millega vōib olla tegu? Selline lööve esineb tal esimest ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Pildist ja antud kirjeldusest jääb hinnangu andmiseks väheks.
Peate ikka arsti vastuvõtule minema.

Heade soovidega,
Kjulge

Loe edasi

Allergia joodile

Tere!
2,5 aastat tagasi tehti koronograafia uuring.Uuringu lõppedes algasid mul tugevad värinad, mille vastu süstiti mulle tavegüüli.Peale süsti värinad kadusid.2nädalat hiljem opereeriti mul südant-paigaldati ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Uuringul, mis tehti 2,5 aastat tagasi, võis küll olla tegemist joodist põhjustatud allergiaga. Joodi allergia võib, kuid ei tarvitse esimestel kasutuskordadel avalduda. Järgnevatel ...

Loe edasi

Loratini kõrvalmõju

tere, kas allergiaravimi Loratin igapäevasel ja pikaajalisel (juba 1,5 a.) kasutamisel ,võib olla seksuaalsust pärssiv mõju?

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Loratini kõrvaltoimena seksuaalsuse vähenemist eraldi välja ei tooda. Täiskasvanutel ja noorukitel on sagedasemateks kõrvaltoimeteks unisus, peavalu, suurenenud, söögiisu ja unetus. ...

Loe edasi

Allergiline lööve

Tere!
Nädal aega tagasi tegin salongis bikiinipiirkonna epileerimist vahaga. Teisel päeval ilmnes epileeritavasse piirkonda ülitugev turse ja sügelev lööve. Paari päeva pärast polnud lööve alanenud ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Raske on kirjelduse kindlalt öelda, kas tegemist oli ainult vahast tingitud reaktsiooniga või on põhjuseks lisaks vahale kasutatud puhastusvahend, õli, kreem. Allergiavastasele suukaudsele ravimile lisaks ...

Loe edasi

Kas emal ja rinnalapsel samad allergeenid?

Kas toiduained, milles suhtes on ema allergiline, on allergeenid ka rinnalapsele? Või siiski ema allergilisuse puhul on lihtsalt suurem tõenäosus, et laps on allergik ning allergeenid võivad olla hoopis ...

Vastas dr Maire Vasar

Tere!
Ema allergia korral on suurem risk, et ka laps on allergik, kuid allergia võib olla erinevate allergeenide suhtes. Tavaliselt on ema oma allergiast teadlik ja seetõttu väldib ta neid toiduaineid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: