Punn lapse näos 14.03.20 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Lapse silma alla tekkis ~2 kuud tagasi väike punn. Teda see ei paista häirivat, vahel lihtsalt katsub liigselt. Punn on püsinud umbes sama suurusega, viimase nädala jooksul on veidi tumedamaks muutunud (on pisut heledam, mitte nii punane kui pildil). Olemuselt pehme, selgete piirjoontega, nahapinnast veidi kõrgem. Kas oskate ehk anda nõu, millega võib olla tegemist? Ehk saan proovida seda koduste vahenditega leevendada?

Suur tänu!

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Jätan diagnoosimise ja ravi otsustamise siiski nahaarstile, Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

1 kuusel beebil näos punnid

Tere!
1-kuusel beebil näos ja juustes punnid. Lisasin ka pildi. Kuna olen ise suur allergik, nii erinevatele toiduainetele kui ka muudele asjadele, siis on mure suur, et mu beebil võis tulla läbi ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kollane korp ja lööbe paiknemine on iseloomulik seborroilisele dermatiidile.
See ei tähenda alati allergiat, kuid atoopilise dermatiidiga lastel on seda sagedamini enne tüüpilise ...

Loe edasi

Imikul lööve põsel

Tere! Minu ühe kuusel lapsel tekkis kuskil 4 päeva tagasi põskedele imelik lööve. Olen puhastanud tema põski kaks korda päevas lahja kummeli lahusega jaa määrinud bebanthenini salvi, vahepeal tundub nagu ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Tegemist ei tarvitse üldse allergiaga olla.
Minu soovitus on pöörduda nahaarsti vastuvõtule, sest selle pildi järgi ei ole lööve väga hästi nähtav. Tegemist võib olla imiku aknega, kuid ...

Loe edasi

Viirus või allergia?

Tere,

mul beebi kuu ja 13 päeva vana ja päris algusest peale on tal olnud koorikud kogu aeg ninas, kuna meil elamises liiga kuiv õhk. Mingi aeg avastasin, et lapsel tekkinud hingates kõrin, ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Minu soovitus on kindlasti käia ära perearsti juures ja lasta vereproov teha. See on suuresti aluseks antibakteriaalse ravi kasutamise otsustamisel. Verekiud roojas ei ole tavaline nähtus. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: