Kõhul punnid 20.11.12 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere.

Räägin kõigepealt enda taustast. Olen 8 aastat põdenud angiini ja sellel suvel võeti kurgukae proov, olen antibiootikume tarvitanud viimasel kahel aastal, arvan, et 7-10 korda aastas (4. detsember mandlioperatsioon), lisaks kuu aega tagasi lisandus ka põiepõletik, jälle võtsin perearsti poolt antibiootikume ning kõrvale apteegist turgutavaid ravimeid. Ostsin juurde ka piimhappebakterid, kuna kõht ei käi nii läbi enam kuidas peaks, olen neid umbes 2 nädalat võtnud. Lisaks ostsin umbes kuu aega tagasi meedias praegu palju reklaami saanud Arieli pesugeelikapsleid, mida kasutasin umbes 2-3 nädalat, seoses selle väga vänge lõhnaga otsustasin minna Mayer sensitivi pulbri juurde tagasi. Mõte, miks ma Teile kirjutan. Aga sellepärast, et mul ei ole kunagi olnud allergiaid ja nüüd on toimumas midagi imelikku. Kui umbes 2 nädala eest tekkisid mu kõhule umbes sentimeetrise diameetriga punased laigud, mis seest veidi lohkus ja karedad (lööve?), siis nüüd on paari päeva jooksul tekkinud kõhule palju pisikesi punne ja kõhul on tugev kihelustunne. Olen mures, kas asi on allergias või mõni organ annab märku endast? Mis on üldse Teie soovitus?

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Kirjelduse järgi on antud olukorras üsna raske lööbele hinnangut anda, millest see võiks olla tingitud ja kas üldse tegemist allergiaga. Arvan, et kõige parem oleks löövet näidata nahaarstile ja tema otsustab uuringute vajaduse ja oskab määrata ka vähemalt esialgse ravi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Vastsündinu akne/ dermatiit

Olen eelnevalt kirjutanud . Meid vaevab meie 1 kuuse lapse nägu , haiglast välja tulles öeldi meie esialgu tekkinud punnide kohta , et see on akne ja läheb 2-2,5 kuuks ise üle . Nüüd on põskedel sellised ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kindlasti oskab tuttav nahaarst anda nõu, kuidas edasi toimetada, kui on last näinud.
Ainult pildi järgi ei kipu ka tema ettekirjutusi tegema.
Mõeldes ema toidust põhjustatud ...

Loe edasi

Punnid kõhul

Kas need on allergia punnid?

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Ainult selle pildi põhjal ei saa diagnoosi panna ega soovitusi anda. Põhjusi võib olla piirdunud sügeleval lööbel mitmeid.

kjulge

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: