SUGU ELUND 25.05.22 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Millest võis tekkida munni peale punased laigud, aga ei sügele?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Pole kirurgiline probleem. Tegu võib olla infektsiooniga. Soovitan pöörduda dermatoveneroloogi poole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Lameuss

Tahtsin küsida,et kas laiussi korral hakkab ka pruuni lima väljaajama?
Väga imelikud tuhud käivad kõhus.
Küüned pealt valged ihukarvad tulevad seljast maha
Kas sitaproovi üldse on mõtet ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimus ei puuduta üldkirurgiat ja mina end selles teemas eksperdiks ei pea. Üldjuhul siiski ravi enne ei alustata, kui diagnoos on selge. Sooleparasiidid on infektsionisti teema.

Loe edasi

Valu

Tere
Vasakul roiete all esineb valu , lisaks ka nõrkus ning halb enesetunne juba üle kuuaja
Mingil määral ka Silmade kollasus aga väga õrnalt kas tegu võib olla pankreasevähiga?hakkan surema?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tõenäosus Teie vanuses on väga väike. vajaksite uuringuid. Peaksite pöörduma perearsti poole.

Loe edasi

Operatsiooni jargne

Tere. Operatsioon oli 13juuni. Öösel kâis opereeritud pōlves tugev kraks. Kui liigutasin jalga. Kas on võimalik, et Acl laks uuesti katki? Uurisin oma arstilt ning ütles, et ei tohins midagi hullu olla

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist ortopeedilise probleemiga, mina vaid üldkirurg. Kui Teie arst ütles, et midagi hullu ei tohiks olla, ei saa ka mina midagi muud väita. Pelgalt liigutamisest ilma koormuseta ei tohiks taastatud ...

Loe edasi

Survetunne labajalas

Tere!

Mul on paar kuud survetunne ümber labajala, nagu oleks võru ümber ja sokk pressib sellel jalal, teisel mitte. Väliselt ei ole turset ega muud erilist näha. Aastaid tagasi oli sellel ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmselt see on seotud läbitehtud traumaga. Peaksite pöörduma ortopeedi poole.

Loe edasi

Acl+meniski operatsioon

Operatsioon oli 13juuni ja peale seda on palavik kõikind iga paev 36.5-37.5. Kas see on okei et nii kaua on palavik?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult palaviku järgi otsustada ei saa. Vajalik ka põlve seisundi hindamine. Sellistes piirides temperatuuri tõus pole midagi ebatavalist. Igaks juhuks soovitaksin kontakteeruda Teid opereerinud ortopeediga ...

Loe edasi

Valu

tere
Vaevab valu vasakul ribide all , süües Ja liikudes lööb terava valu ja esineb ka nõrkust , kas see ohtlik Ja hakkan surema ?
Esinevad ka ärevushäired. Kuid murelikuks teeb Ja hirm on Mis ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Surema Te ei hakka. .Kõige tõenaolisem on maoprobleem. Vajate uuringuid. Gastroskoopia esmajärjekorras.

Loe edasi

Midagi kätte võttes, haarates lööb terav valu küünarliigesesse

Tere. Millest võib olla, et parema käega midagi kätte võttes lööb valu küpnarliigesesse. Käes jõudu enam üldse ei ole. Küünarliigeses seespool annab ka lihas valutunde. Mingis asendis on õlas tuim valu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Liigesprobleemidega tegelevad ortopeedid. Teie kirjeldusest on raske aru saada, kas tegu on liigese või närviprobleemiga. Peaksite oma häda kurtma perearstile, kes siis läbivaatuse järel saab otsustada, ...

Loe edasi

Valu

Tere.
Muret teeb vasakul Roiete all olev Valu,vahel ka liikudes ja süües lööb Valu sinna , sapp on lõigatud.
Milles võiks Asi olla Ja kas peaks muretsema?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Magu vajaks Teil uurimist. Vasaku roidekaare piirkonda jääb ka jämesoole põrnanurk, põrn ja ka kõhunäärme sabaosa. Ka nende organite haigused võivad valu põhjustada.

Loe edasi

Küsimus maksakahjustuse kohta

Tere!
Küsin oma isa kohta, mitte enda kohta. Sooviks arusaada, mida näitavad antud vereproovi tulemused? Tegemist on tõesti 52 aastase mehega, kes aastakümneid alkoholismiga maadelnud. Saan aru, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Alkoholi maksakahjustav toime on ilmne. Kui kiiresti maksa kahjustus areneb on erinevatel inimestel erinev. Eriti kahjustab ta neid, kellel on kaasuvana viruslik hepatiit. Süstemaatiline alkoholi liigtarvitamine ...

Loe edasi

Sõrme vigastus

Vigastasin noaga tugevalt peopesa mille tagajärjel peale pöidlat järgmisel näpul vigastasin arvatavasti närvi ,sest sõrm saab pidevalt justkui elektrilööke ja suriseb .kas on võimalusi see närv taastada ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ise midagi olulist teha pole võimalik. Sellise närvivigastusega peaks pöörduma käekirurgi vastuvõtule - veresoontekirurgid minu teada närvidega ei tegele. Teie perearst võiks teha e- konsultatsiooni käekirurgile, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: