VALUD PÕLVE PIIRKONNAS 19.01.22 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Umbes kuu tagasi algasid valud paremas põlves, mille tuemusel olin sunnitud valtima põlve kõverdusi või siis vajaduse korral kükitada tegin seda röögatuste saatel. Paaril korral on jalg libestunud ja siis tundsin põlves tõeliselt teravat valu.
Hiljem valud liikusid kas sääre või reie lihastesse ja sedamoodi nad mu hinge piinava kas allpool põlve, põlves või siis põlvest kõrgemal. Öösiti on valusid harvem.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Tegemist ortopeedilise probleemiga, mina vaid üldkirurg.
Porbleem võib olla nn. degeneratiivses vigastuses kui ka väljakujunenud artroosis. Vaja oleks ortopeedi läbivaatust. Enne seda võiks teha rõ- filmi ja võimalusel ka magnetuuringu.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valu

Tere

Olen 20 aastane pigem aktiivse eluviisiga naine. Viimase paari kuu jooksul on tekkinud pärs tihedalt torkavad valud roiete piirkonnas(ei ole ainult ühes kohas, vaid iga kord tekib valu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Valu parema roidekaare piirkonnas võib olla näiteks sapikividest, aga on ka palju teisi põhjuseid. Verevalumit (sinikat) jala siseküljel valudega seostada ei oska - tegu võib olla veenilaiendiga, väikse ...

Loe edasi

Närvipõletik?

Tere, soovin teada kas see võib olla mingi närvipõletik ja kas see on tõsine. Perearsti juurde saaks minna alles 3 nädala pärast. Tunnen et mu vasakust jalast jookseb nagu veenide kaudu valud läbi. Väga ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Antibeebibillidel on kõrvaltoimena kirjeldatud tromboosiohtu. Tromboosi kinnitamiseks oleks vajalik läbivaatus. Kuna kirjeldate, et käisite günekoloogi juures, siis usun, et tromboosi oleks ka tema märganud. ...

Loe edasi

Paistes ja valulik põlv

Tere!
Mure selline ,et paar päeva tagasi kukkusin ja väänasin oma parema jala põlve välja.samal päeval käisin ka emos tehti röntgen pilt diagnoosiks pandi põlveliigese ja sidemete luksatsioon distorsioon ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See, et trauma järgselt põlv paistes on, pole midagi imelikku. Põlve võib koguneda nii sünoviaalvedelik aga ka veri. Veri oleks mõistlik välja punkteerida. Soovitan uuesti pöörduda EMO-sse. Kompuuteri ...

Loe edasi

Valud

Tere!
Eesnääre eemaldati 4 aastat tagasi. PSA tase praegu normis. Viimased 4 kuud valud tuharates ja põlvedes. Kas võivad metsataasid olla või omaette kasvaja? Kas peaks tegema luuuuuringud?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui Teil oli prostat vähk, siis võivad luumetastaasid tekkida küll. Tavaliselt sellega kaasneb ka PSA tõus. Põlve ja tuiharavaludeks on ka veel teisi põhjuseid. Soovitan pöörduda uroloogi poole, kes Teid ...

Loe edasi

põlve kohta

põlves kerged valud ja on õrnalt paistes vahest ka torgib kestab juba kaks nädalat nüüd avastasin et põlve tagant jalg sinine mida peaksin tegema

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõigepealt perearstile. Tema siis otsustab, kas probleem ortopeediline või tuleks uurida reumaaatlise haiguse suhtes.

Loe edasi

Põlve all muna

Põlve all muna,vahest tekivad valud ,et ei saa magada ,vahes ei ole mitu kuud ja ss jälle valutab mitu tundi ennem magama jäämist.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pöörduma peaksite ortopeedi poole. Kirjelduse järgi on võimatu öelda, millega tegu.

Loe edasi

põlve valu

Tere!
On selline mure, et eelmine aasta kegalise tunnis joostes tõmbasin põlve ära. Kui läksin tartusse EMO-sse öeldi mulle, et mul on põlve sidemete venitus ja muud ei tehtud. Öeldi et läheb 2-e ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitan pöörduda ortopeedi vastuvõtule - vajate detailsemaid uuringuid.

Loe edasi

Põlve paistetus

Tere! 2009 jaanuar oli põlve trauma, kus murdsin põlvekederluu, operatsioon ja kaks kruvi põlves. Möödasn nüüd 2 aastat ning hakkasid tekkima valud ja paistetus. Paistetus tekib aeg-ajalt jalutades või ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Konstanteerite põlve paistetust, kuid küsimust kui sellist ma ei näe. Vaatamata sellele, et ortopeed väidab kruvid paigas olevat, on põlve paistetud minu arvates seotud ikkagi trauma ja läbitehtud operatsiooniga. ...

Loe edasi

Põlve ja sääre valu

Põlve väliskülg valutab, valu liigub säärde, ning on tunda vahel ka pahkluu piirkonnas. Kiiresti kõndides muutub säär tuimaks.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise kirjelduse põhjal ma kahjuks Teid aidata ei oska. Liiatigi pole see minu eriala - olen üldkirurg ja küsimus kuulub ortopeedia valdkonda. Soovitan pöörduda uuesti ortopeedi vastuvõtule.

Loe edasi

Põlve valu

Dets. algul teostatud põlve meniski op. Varasemalt teostatud varikoos posttrombootilise sündroomiga (poolteist aastat tagasi). Pärast põlve opi on tekkinud põlves tugevad valud öösiti. Kui magades põlv ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimus pole minu eriala, kuulub ortopeedia valdkonda.
Tegu ilmselt artroosiga. Katkise meniski eemaldamine väldib edasise liigeskõhre kahjustuse, kuid juba toimunud kahjustust see operatsioon ei ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: