Tere! 28.12.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Kui väljaheites on veri ja lima, kõht koriseb, kõht kord kinni kord lahti, kas pöörduda perearstile et saada saatekirja uuringutele või minna kohe erakorralisse? Hirm on suue kuna vanaema suri käärsoolevähki.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kui häda juba 3 aastat, siis "erakorraline" see asi ei ole ja EMO-sse minna ei tasu. Peaksite pöörduma perearstile, kes korraldab esialgsed uuringud ja vajadusel suunab edasi, kas gastroenteroloogile või kirurgile. Teie vanuses käärsoole vähk on suhteliselt harvaesinev patoloogia, kuid siiski mitte võimatu.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Roidemurd - valu ja trauma erinevates kohtades

Tere!

Kukkusin päris hea hooga vasaku rinna peale, oli korraks väga valus, kuid mõne minutiga valu taandus. Umbes paari tunni möödudes tugevnes rinna piirkonna roietes järjest tugev valu, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna rö-pilte pole näinud, ei oska kommenteerida. Roidemurd võib olla küll teises kohas võrreldes sellega, kuhu saite löögi.

Loe edasi

Ebamugavustunne ülakõhus

Tere
Mind vaevab ebamugavustunne ülakõhus. Olen tähele pannud, et enamasti 1,5-2h peale söömist. Põhiliselt kolmnurgas, vahel ka naba ümber.Ebamugavustundega kõhus kaasneb vahel ka keskendumisvõime ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise kirjelduse järgi Teile konkreetseid soovitusi anda ei oska. Probleem tundub olevat gastroenteroloogiline. Gastroskoopia peaks kindlasti tegema.

Loe edasi

Gastroskoopia enne maovähendusoperatsiooni

Tere,
Mind pandi järjekorda maovähendusoperatsioonile TÜ Kliinikus.
Kirurgi vastuvõtul öeldi ,et vaja on teha gastroskoopia, et küsiksin perearstilt saatelehe ja teeksin ära. Nüüd aga mõtlen, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Õige tähelepanek. Tegelikult on otstarbekas teha gastroskoopia ikkagi vahetult - s. o kuni 2-3 kuud- enne operatsiooni.

Loe edasi

Kompuutri vastused

Olin äsja haiglas, alakõhuvaludega. Tehti ka kompuuter uuring, günekoloog ütles, et kõik OK, valude põhjust ei leitud.
Valudega kaasnes ka palavik 37,3.
Manustati antibiootikume ja valuvaigisteid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ega kompuutri tekstile midagi lisada ei saa, kuna ise pole CT pilti näinud. Teise arvamuse saamiseks peaks teine radioloog pilte vaatama ja siis neid kirjeldama. Mina CT kirjelduse järgi Teie valu põhjust ...

Loe edasi

jalad kuumenevad

Tere! Jalad pidevalt kuumenevad eriti siis kui heidan pikali see on kestnud mitu aastat

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kardan, et analüüside tegemine Teie puhul põhjust ei selgita. Tegu neuroloogilise probleemiga.

Loe edasi

Kõhu valud!

Tere! Ligi 2 kuud tagasi hakkasid mul paremal pool kõhus valud. Valu pole väga tugev, pigem häiriv! Ta tuleb, on mingi aeg ja läheb. Valu on rohkem alakõhus. Eriti toob valu esile nt vetsus punnitamine ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selliseid vaevusi võivad anda mitmed haigused - krooniline apenditsiit, kubemesong, munasarja põletik, jm. Teie poolt kirjeldatud kaebuste alusel diagnoosida pole võimalik - vaja läbivaatust ja ilmselt ...

Loe edasi

Jalalabal kõva punn,millega tegu?

Millest tekkib kõva moodustis?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See on naha uudismoodustis/healoomuline kasvaja.. Täpsemaks määratlemiseks oleks vaja histoloogilist uuringut. Soovitan näidata perearstile.

Loe edasi

Pärak

Tere, on selline probleem, et wc-s käimisel esineb palju verd ja samuti pärak tuleb nn “välja” samuti evamugav istuda kuna see enamasti on väljas. sügelust ega midagi sellist ei esine

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjeldate oma probleemi, kuid küsimust ei leia. Tegu võib olla pärasoole limaskesta (või ka kogu soole) prolapsiga (väljalangemisega). Peaksite näitama end perearstile, kes siis suunab vajadusel proktoloogi ...

Loe edasi

Kas peale hemorroidi operatsiooni võiks kasutada Mikrolax-i?

Hemorroidi eemaldamine tehti küll alles eile aga natuke muretsen, et kuna mul täna pole roojamisvajadust (olen vähe ka söönud), siis kas, juhul kui nt homme kipub kõht mitte nii pehme olema, tohib tarvitada ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lihtsam oleks kasutada mõnda suu kaudset lahtistit. Rektaalne (pärasoole kaudu) manustamine on peale operatsiooni tüsilik.

Loe edasi

kas antud haigusega on alkoholi tarvitamine näidustatud? päraku fistul

Tere!
Mees 66 aastane , 3 korda lõigatud päraku fistulit- nüüd probleem, 3 kuud pidamatus, jookseb WC vahet - kuskile minna ei saa, perearsti poolt saadetud emosse, sealt kirurgi juurde , pidavat ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Raske kindlasti aga ega minu korraldus joomine lõpetada, talle vaevalt mõju avaldab.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: