Keelevähk 21.10.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Kas on võimalik, et see on keelevähk?
See ei valuta, aga kestab umbes 2-3 nädalat. Harva ka veritseb.
Olen suitsetaja.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Teie vanuses vaatamata suitsetamisele on see suhteliselt ebatõenäoline. Igaks juhuks võiks võtta haavandist biopsia (proovitükk) ja seda siis histoloogiliselt uurida. Siis on 100% asi kindel.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Keelevähk

Tekkis paar päeva tagasi keele otsa väike valge täpp mis teeb valu kui kuhugi vastu lähen kas see võib olla keelevähk. Olen suitsetanud juba mitmeid aastaid (rohkem kui6 aasta

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Täpp keel otsas, mis valu teeb, võib olla aft -haavand. Teie vanuses ja vaatamata suitsetamisele on keelevähk siiski väga haruldane. k
Ka pole keelevähi puhul nii väikse muutuse korral valu iseloomulik. ...

Loe edasi

Kas võib olla keelevähk või mõni muu haigus?

Tere! Mul mure selline et keele peale on teginud valged väiksed punnid keel valulik.tunnen iga suits mis teen teeb hullemaks. Olen suitsetaja.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab olema suitsust tingitud ehk keemilisest ärritusest tingitud keelepõletik. Keelevähk see kindlasti ei ole.
Loobuge suitsetamisest ja vaevus taandub ise.

Head tervist ...

Loe edasi

Keelevähk

Tere olen u 2.5 aastat suitsetanud päevas 4-6 suitsu. Lähiajal olen märganud, et keele otsal on väikeseid punaseid punne, mis ei valuta ja käega katsudes ka tunda pole. Neid pole üle kogu keele, kõigest ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie vanuses keelevähk oleks väga haruldane. Vähki kartes oleks kõige õigem loobuda suitsetamisest - keelevähk (nagu kõik suuõõne kasvajad) on väga korreleeruv suitsetamisega. Teie kirjeldatud sümptomid ...

Loe edasi

Keelevähi kartus

Keel on nädal aega kergelt valutanud. Märkasin valget väikest “laiku” vasakul keele otsal. Kardan, et võib olla keelevähk?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Keelevähk see küll olla ei tohiks. Pigem on tegu aftiga (piundmine haavand viirusliku geneesiga). Soovitan suuõõne loputust peale igat söögikorda - loputusvedelikku saab apteegist. Peaks paari nädalaga ...

Loe edasi

keelevähk?

Mis see on, keele äärtes on valged kohad ja need tulevad küünetga natuke tugevamalt võttes maha, aga mitte kõik. Mida peaks tegema?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite end perearstile näitama. Keelevähi kahtlust minul selle kirjelduse järgi ei jää.

Loe edasi

keelevähk

Tere, kas te oskaksite öelda, millised on keelevähi esmased sümptomid, olen suitsetanud umbes pool aastat, ja täna hakkas keele ots kahtlaselt kipitama, kas see võib olla algus keelevähile?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellises vanuses keelevähk on kindlasti haruldus. Ühepäevase kipituse alusel pole põhjust seda isegi kahtlustada. Selles suhtes on Teil aga õigus, et suitsetamine on keele ja üldse selle regiooni kasvajate ...

Loe edasi

Keelevähk?

Keele alla ( keele piiri/ääre juurde ) tulevad 1-2mm paksusega seest tühjad ringid ja umbes 5mm pikkused valulikud, kipitavad "triibud". Need on keele peal paar päeva kuni nädal ja siis kaovad ära. Varem ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Keelevähk see kindlasti ei ole. Kirjelduse järgi võiks tegu olla aftidega, mis on viirusliku geneesiga, nagu näiteks herpeski. Välja ravida on väga raske, kui mitte võimatu. Igasugune organismi immuunsuse ...

Loe edasi

Punnid keele all

Soovisin teada, mis mul viga. Keele alla on midagi imelikku tekkinud: nagu väikesed punnid aga nagu ka lisanahk. Ega see pole keelevähk? Ootan vastust, äitäh.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult selle jutu järgi diagnoosida ei saa. Selles olen ma küll kindel, et see vähk ei ole. Soovitaksin näidata end stomatoloogile.

Loe edasi

Keelevähk?

Mul keel vahest läheb teatud kohast valusaks. Kas tegu võib olla vähiga ?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Väga vähe tõenäoline. Kasvaja puhul tavaliselt vaevused süvenevad ja tagasi ei lähe. Samuti Teie vanuses sellise lokalisatsiooniga kasvaja esinemine on äärmiselt haruldane.

Loe edasi

keelevähk

Tere,
minul on mõlemal pool keele küljel nagu üleliigne nahk. On tulnud rumal komme seda närida ja seetõttu ei taha see probleem ka kaduda (juba u. aasta). Haavu ei ole, lihtsalt poollahtine nahk. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirja teel kindlasti Teile diagnoosi öelda ei oska, pole ka päris minu eriala. See võib olla keelevähk aga ei pruugi seda ka mitte olla. Peaksite pöörduma näo- ja lõualuukirurgi poole, olles eelnevalt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: