roided valusad,hingata valus,köhida valus 06.05.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

tere,kukkusin nädal tagasi ja siiani on seljas valud,eriti köhimisel ja aevastamisel.valud on vasakul selja kesk osas.kuidas ravida ja kas rõhk sidet võib kasutada.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kuna ei tea vigastust, mida ravida, siis ei saa ka väga konkreetseid soovitusi anda. 1)Valuvaigistid 2) kui rõhtside aitab, siis võib kasutada. Soovitan siiski end näidata perearstile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valu kõhus

Tere. Valutab kahes kohas. Alakõhus vasakult üks kindel punkt piirkond ja vasakul roiete alt. Vb on valud omavahel seotud (nt alakõhult kiirgab roiete alla?). Alakõhus vasakult on valutanud juba u 1 aasta, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult sellise kirjelduse järgi ei julge midagi pakkuda. Kahte valu omavahel siduda ei oska. Vajaksite uuringuid.

Loe edasi

Vasakpoolsed roided teevad kövasti valu,mida tegema peaksin

Vasakpoolsed 3 roiet teevad valu ,ei saa köhida ega hingata

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma dislokatsioonita/nihkumiseta roidemurdu pole alati röntgenpildil näha. Ravis midagi olulist sellest ei muutu - nii põrutus kui roidemurd paranevad ise, viimane võtab vaid kauem aega ja valutab pikemalt. ...

Loe edasi

Kas ribid võivad katki olla?

Juhtus selline õnnetus et kukkusin hüppetornist trikki tehes vette kõhuli ja nüüd on 1-3 ribi juures suur verevalum ja lohk on sees. Hingata on raskem kui enne kukkumist.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kas roided on katki, saab kindlaks teha röntgenpildiga. Olulist tähtsust selle tegemisel ei ole, kuna sellest midagi ei muutu. Kui roided on katki, püsib valu kauem, kui põrutuse korral.

Loe edasi

Vingumürgituse tüsistused

Kas võib olla vingumürgituse tagajärg,et südame kohal on valulik ja valus hingata

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See pole küll kirurgiline küsimus, kui nii palju kui mina tean, ei oska vingumürgitust selliste kaebustega siduda.

Loe edasi

Ribi valu

Mul ribid valutavad juba mitu nadalat, tana ma puudutasin selja pealt ornalt ja oli vaga valus, mul on natuke raske hingata ka ja valus on ka samal ajal. Eile kukkusin maest alla minnes suure hooga aga ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma järgselt valu on seletatav. Miks see valu enne oli, vajaks aga uurimist. Peaksite pöörduma perearsti poole.

Loe edasi

Mis see olla võiks äki mingi pärmseene moodi asi vöi äki kasvaja ?

Mure selles et vasakul kõhu poolel naba kõrval roide all on selline tuim valu. Katsudes valus ei ole kuid tundub et tegu in soolega. Hiljemalt hakkas ka vasakul pool alumised roided valutama nagu oleks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõiki Teie kaebusi ühe nimetaja alla panna ei oska. Vajaksite uuringuid. Peaksite pöörduma perearsti poole. Enne kui hakata ravima, peaks selgitama, milles probleem.

Loe edasi

Köhimisel terav valu vasakul pool alakõhus.

Tere,
Selline mure olnud viimased paar päeva, mul on olnud kinnine köha viimane nädal. Alguses valu alakõhtu ei löönud, kuid viimaste päevadega on valu tugevnenud, näpuga vajutades alakõhule annab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Suuretõenäosusega arvestades Teie vanust olete kõhimisega lihast vigastanud. Kuigi ilma Teid nägemata absoluutse kindlusega seda öelda pole võimalik.

Loe edasi

Valud vasakul roidekaare taga

Tere.
Umbes 10 päeva tagasi tegin füüsilist tööd ja õhtul kodus oli ebamugavustunne ja kerge valulik roie vasakul. Valu tugevus ja piirkond läks suuremaks iga päevaga ja 3 päeva hiljem käisin EMO-s, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui röntgenis ja UH patoloogiat näha ei ole, võib olla tegu neuralgiaga e. närvivaluga. Selle väitmiseks peaksid aga teised võimalused olema välja lülitatud. Võiks teha CT uuringu.

Loe edasi

Rindkere deformatsioon

Olen 22-aastane suhteliselt kõhna kehaehitusega neiu. Umbes kuu tagasi avastasin, et vasakul pool rinna all ulatub roidekaare kõhreline osa justkui rohkem välja kui paremal. Eriti hästi on ebasümmeetrilisust ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellised deforamatsioonid võivad tekkida lapsena, kui on D-vitamiini puudus - läbitehtud rahiit. Muid nähtusid olla ei pruugigi. Mina Teie vähikahtlusse ei usu, kuigi 100% seda välistada ka ei saa. Kui ...

Loe edasi

Valus muna selgroo kõrval

Probleem on selles, et paar kuud tagasi avastasin, et keset selga selgroo kõrval on väike muna, mis on katsudes valus, muidu ei sega. Ei oska öelda, kui kaua on selline moodustis seljas olnud. Kas see ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui on moodustis, mis on valus ja seega teeb kuigivõrd häda, tuleks ta ära võtta. Kas tegemist on rasvkasvajaga saab otsustada peale tema eemaldamist. Rasvkasvajad reeglina valusad olla ei tohiks.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: