Kaitsevägi 22.09.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Räägin oma hüppeliigesest, 2016a kukkusin korvpalli mängides endal malleoli luu katki. Siiamaani on valus olen ravinud seda kannan ortoosi ja ma väänan seda isegi astudes välja. Varsti on kaitsevägi tulekul ja ma kardan seda kuna kui ma välja ta uuesti väänan siis see valu on meeletu.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Teie pöördumises ei leia ma küsimust, millele vastata. Kartma ei peaks Te kaitseväge, vaid võtma ette midagi oma jalaga. Ma ei tea Teie varasemat kulgu hüppeliigese trauma järgselt, kuid kirjeldate, et ka tavaline elu on problemaatiline. Peaksite abi otsima ortopeedi juurest.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Soole ripiku põletik

Tere!

Mul tekkis juulikuus ootamatult tugev kõhuvalu paremal pool maksanurgas. Vere põletikunäitaja oli 30. Tehti kompuutertomograafia kontrastainega, mille käigus tuvastati käärsoole rasvripiku ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui põletikunäitajad on normaliseerunud, siis CT tegemise vajadust ei näe. UH võib teha aga selle leiuga on raske midagi kindlat väita. Peaasi, et onkoloogiline patoloogia jämesooles koloskoopiaga on ...

Loe edasi

Läbi kipsi faktuuri ei erista

Tere
4 nädalat tagasi mul juhtunud naviculare medial luumurd. Läksin sel nädalal röntgenile ja vastuseks sai- läbi kipsi faktuuri ei erista. Mis see tähendab, et luu on kinni kasvanud?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kips teeb pildi udusemaks ja ilma dislokatsioonita (nihkumata) murdu on raske märgata. 1 kuu vanune murd peaks olema siiski nähtav.

Loe edasi

Randmekanal/trauma randmel

Tere. Mure siis järgnev: käetraumast möödunud 1,5 nädalat, haava pikkus ca 7cm randmel, nagu ka pildil näha. Internetis kolades leidsin infot, et võib olla randmekanal vigastatud. Pöial,nimetissõrme ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmselt on tundenärvid saanud viga. Nende taastamine on reeglina perspektiivitu - kui taastub, taastub ise. Peaasi, et sõrmede funktsioon/liigutused on säilinud. Nagu näen, on haav õmmeldud. Ilmselt olete ...

Loe edasi

Lahkliha operatsioon

Käisin lahkliha operatsioonil 3 päeva tagasi, kas see on normaalne, et vahepeal tuleb haavast veidike verd? Eritub ka mingisugust vedelikku vahepeal, kas see on normaalne?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei kujuta ette , milles Teie operatsioon seisnes. Vähene vere eritus haavast pole midagi hullu, kuid jälle, kui palju on vähe. Kui vaid nii palju, et vaid määrib, siis pole hullu.

Loe edasi

Tere! Mul probleem hüppeliigesega.

Hüppeliiges on valutanud aasta aega.Käisin perearsti juures määras ortopeedi juurde,olin järjekorras ,tuli koroona,nüüd lõpuks on rõntgen ja mrt tehtud ja ka süst hüppeliigesesse (nimi mingi sys... 100euri).Kuid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Olen üldkirurg ja ortopeedi ravi kommenteerida ei oska. Kui Te seda ortopeedi ei usalda, siis võiksite end näidata kellelegi teisele. Mina kahjuks Teid aidata ei oska.

Loe edasi

Mrt vastus

Ei saa meditsiinilisest terminitest aru äkki keegi seletab lahti. Mis mul viga on ja kas on vaja kirurgilist sekkumist. Mainin ära et 2 a tagasi oli selja operatsioon kus tõsteti selja närvi.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teil on ühe närvijuure(S1) pitsumine lülidevahelise kõhreplaadi (diski) väljavõlvumisest - väljavõlvunud disk surub närvijuurele. Peaksite abi otsima kas neurokirurgi või lülisambakirurgi juurest.

Loe edasi

põlved

Tere! Olen mures põlvede pärast. Mu põlved tahavad nagu teiselepoole väänduda ehk siis tagurpidi. Aasta tagasi aga ei tunnetanud ma vahepeal jalgu kui pikemat maad käisin. Jalg kadus alt. Käisin fysoteraapjal ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pöörduge ortopeedi vastuvõtule - ei pea end selles küsimuses spetsialistiks.

Loe edasi

põlved

Tere! Olen mures põlvede pärast. Mu põlved tahavad nagu teiselepoole väänduda ehk siis tagurpidi. Aasta tagasi aga ei tunnetanud ma vahepeal jalgu kui pikemat maad käisin. Jalg kadus alt. Käisin fysoteraapjal ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu ortopeedilise probleemiga, mina vaid üldkirurg. Soovitan pöörduda ortopeedi vastuvõtule - eelnevalt vajalik perearsti saatekiri.

Loe edasi

Punn säärel

Säärel on olnud liikumatu, kõva, punakat tooni (läikiv ja päevitudes tumenev) punn juba aastaid (5+ aastat kindlasti). Olen seda kogemata raseerides vigastanud ja paranemine on valulik- kas selle moodustise ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitaksin näidata dermatoloogile (nahaarst). Kui üks kord vigastasite, siis võite ju ka veel vigastada - seega võiks ka eemaldada ja seejärel histoloogiliselt uurida.

Loe edasi

Spasmid

Tere!

Minu probleem oli esimest korda kuu aega tagasi, kui tavalise vahekorra tagajärjel lõi äkitselt tugev valu tervesse vaagnasse, eriti pärakupiirkonda. (Ütlen kohe ära, et ole anaalseksi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult selliste andmete järg on raske midagi pakkuda. Kuna asi sai alguse seoses sexiga, soovitaksin Teil pöörduda günekoloogi poole. Pärasoole vähi diagnoosi jätaksin ma küll kõrvale.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: