parem jalg paistes 02.08.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
21.07.20 kukkusin bussis libisedes ,parema jalasäär vastu bussi treppi ja juht jättis veel sama jalg uste vahele. kutsuti kiirabi viidi ITK emosse. Luumurdu ei leitud,õmmeldi säärehaav kinni. Millest jalg siiamaani paistes ja palju kõndida ei lase,kuna valutama hakkab.sääreluu peal on muhk mis on valulik ja õhtuks korralikult paiste. see jalg nüüd paraneb või veel midagi annab teha sellise jalaga,et kiiremini paraneks?Mis tähendab: Jäseme rahu, elevatsioon.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Alustan lõpust: rahu andmine tähendab võimalikult vähest liikumist, elevatsioon- kõrgemal hoidmist, et vähendada turse tekkimist. Ega trauma puhul midagi väga olulist teha annagi, mis juhtunud, see juhtunud - aeg parandab. Lioton 1000 geeliga määrimine oleks omal kohal.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Hüppeliigese luu murd.

18 detsember murdsin hüppe liigese ,jalg vajas lõikust aga keeldusin sellest ja ortopeed väänas luud tagasi kokku ja pani jala kipsi.Täna võeti kips maha aga jalg paistes ja rönken näitas et luu korras.Kõndida ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peale füsioteraapia ja kompresside midagi rohkemat teha saagi - aeg on parim ravim.

Loe edasi

Mõra v põrutus

Mul oli varem parem jalg kipsis, oli mõra, kips võeti ära aga paistes on siiamaani aasta hiljem kukkus mu sama jala peale 80 kilo kaaluv poiss, põlve kohale, nüüd pean lonkama, põlve väga sirgeks ei saa ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie kirjeldus ei sisalda ühtegi küsimust. Leian, et peaksite pöörduma ortopeedi vastuvõtule.

Loe edasi

spinaalstenoos

tere,olen 53 aastane naine ja probleemid seljaga,rontgenvastus on pars lumbalis sinistroskolioos,lylikehade vahemike korgus asymmeetriliselt ahenenud,loppplaadid sklerootilised,ka puusaliigeste liigesvahemikud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimus pole küll minu erialalt (üldkirurgia), kuid minuteada selliseid operatsioone Tartus tehakse. Seljaoperatsioonile minekuks tuleb küsida nõu neuroloogi või veel parem neurokirurgi käest. Üldreeglina ...

Loe edasi

Vasak jalg paistes päkast põlveni

Vasak jalg paistes. Esimest korda märkasin 20.03.2013, liikumist ei takista, varvastes on tunda õrna surinat, valu ei ole. Mulle tundub, et see on ebanormaalne. Olen üldiselt liikuv ja ei ole ülekaaluline, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti ei ole see normaalne. Kahtlus jääb veenitromboosile. Oleks vaja teha läbivaatus ja ka UH dopleruuting veenidest.

Loe edasi

Jalgade tervis

Tere! 2009.a. oli mul tromboos. Süvaveeni tromboos. Peale seda on vasaku jala sääremari paks ja turses. Mulle öeldi, et see jääbki nii. Nüüd on ka parem jalg turses, s.o.parem jalalaba. Käisin vasoloogi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui inimesel on olnud süvaveeni tromboos, on soovitav kanda tugisukki kogu elu. Tromboosi tagajärjel umbunud veenid küll rekanaliseeruvad, kuid klapid, mis veenis rõhku alandavad, muutuvad mittetoimivateks. ...

Loe edasi

luumurd hüppeliigeses

Mul oli lateraalse malleooli murd (luud olid ilusti otse). Jalg oli 5 nädalat kipsis ja siis ütles arst, et võin kohe käima hakata. Nüüd olengi nädal aega longates käinud. Muret teeb aga see, et jalg on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peale luumurdu koormuse andmisel paistetuse tekkimine on kahjuks paratamatu ja võib püsida mitu kuud. Üldiselt soovitan siiski koormusi piirata, soovitav on kanda ka ortoosi.

Loe edasi

appi-jalahaavandid

tere!mul tekkisid jalgadele haavandid ja peale mitmeid uuringuid tuvastati,et tegu olevat immurani(reuma rohi)kõrvalmõjuga,veresoonteuuring oli korras.immurani ravi lõpetati aga need haavandid ei taha ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See probleem ei kuulu küll otseselt kirurgia valdkonda, kuid püüan vastata, kuipalju sellest tean.
Kui haavand on tekkinud mingi aine tagajärjel, tuleb ravi lõpetada. Kui haavandis on infektsioon, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: