Opeteeritud paremal kubemesong, valud nüüd vasakul. 01.04.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,
Tahtsin küsida nõu mida teha, operatsioon tehti mulle paremale poole kubemesongale 15.jaanuar PERH-is erakorraliselt, paigaldati ka võrk, umbes 2.nädalat tagasi hakkas pitsitav valu vasakul, on ka katsudes valus täna tõusis palavik 37,2-37,5 vahemikus, valud väga tugevad , kui on kõhulahtisus, samamoodi lööb valu , kui gaasid, teine probleem, mis kimbutanud juba ennem songa operatsiooni on maovalud (maos gaasid ja valutab tavaliselt, kui seisan või istun). Olen vältinud hetkel perearstile minekut seoses koroonaviirusega, kuna olen kodusel ravil pikalt olnud ja immuunsüsteem nõrk, kas peaksin pöörduma emosse.
Lugupidamisega
Katrin

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Vasakpoolset valu parempoolse kubemesonga operatsiooniga siduda on keeruline. Välistatud ei ole teise poole song. Seda kinnitada või välistada ilma läbivaatuseta ei saa. Vasakpoolne alakõhu valu koos soolepassaazi häiretega võib esineda ka sooleprobleemide korral. Soovitan siiski end perearstile näidata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Kubemesong

Tere
Oli täna kubemesonga operatsioon paremal pool
Peale operatsiooni tundub et song on endiselt olemas. Munandi kott tennisepalli suurune. Kas Opp võis ebaõnnestuda. Song likvideeriti ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Laparoskoopilise operatsiooni puhul võib jääda skrootumisse (munandikotti) nii õhku kui koevedelikku. Selle põhjal ei saa otsustada, kas operatsioon õnnestus või ei. Paari nädalaga peaks turse taanduma ...

Loe edasi

Mure

Tere mure selline et leiti vasakus neerus kivi 0,5 cm kas sellist kivi ei purustata mul on juba tükk aega tugevad valud mitte küll vasakul küljel kus kivi leiti vaid paremal küljel ja see valu on vahel ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui kivi on vasakus neerus ja valud paremal, siis see valu ei ole põhjustatud neerukivist. Neerukivi põhjustatud valu on reeglina patsiendil hästi lokaliseeritav. Parempoolsed valud võivad olla sapivoolmed ...

Loe edasi

Kubemesong

Tere! Mul on mure. 2 aastat tagasi opereeriti mul paremal pool kubemesong. Nüüd olen paar nädalat tundnud, et samasugused vaevused on tekkinud vasakule poole. Teravad pisted vahetevahel, rõhuv tunne alakõhus, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui kahtlus on songale, õiget aega ei ole. Song ise ära ei parane. Kui on vaevused võiksite kasvõi kohe pöörduda. Probleem võib olla ainult sel juhul, kui song on nii väike, et teda ei saa veel palpeerida ...

Loe edasi

Kõhuvalu

Tere ! Olen 23 aastane naine ja mul on selline kergelt segav probleem, mis paikneb kusagil roiete ja alakõhu vahelisel alal. Otseselt nii ei valuta, et hakkab valutama ja siis valutabki, vaid pigem on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui Teile pole tehtud uuringute alusel osatud usutavat diagnoosi panna, siis vaevalt seda mina ainult kirjelduse järgi suudan. Soovitan pöörduda uuesti perearsti poole, kes peaks korraldama siis täiendavaid ...

Loe edasi

kubemesong

Eile avastas arst minul paremal pool kubemesonga. Kirurgi järjekord on alles 27. aprillil. Minul on 8-päevane välisreis Iisraeli ajavahemikul 19 - 26. aprillil. Kas mina võin sellele reisile minna?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et võite küll reisile minna. Songaga on küll alati väike oht songa pitsumiseks, kuid selle tõenäosus on suhteliselt väike. Vältida tuleks pingutamist. Igaks juhuks peaks reisile minnes olema ka ...

Loe edasi

Kubemesong

Tere, mure selline, vahel vajub nagu üks munand ära, eriti kui pikalt eelmänguga tegeled, siis on vasakul pool selline valu, et ei soovi enam mingit vahekorda. Käega proovin nagu tagasi lükata munandit, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei saa kirjeldusest aru, kas Teil on kubemesong või on probleem munandiga. Need on kaks erinevat haigust. Igal juhul peaksite pöörduma perearstile, kes siis suunab Teid kas kirurgi või uroloogi juurde. ...

Loe edasi

Kubemesong

Tere, olen 17aastane poiss, kellel on olnud juba umb 8aastaselt vasakpoolne kubemesong. Aga nüüd hommikul ärkasin ja oli jälle sama, vasakpoolne munand on suur ja on valus katsudes ja isegi valus on käia, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Song ja munandi valulikkus võivad olla ühenduses, kuid ei pruugi. Pigem siiski lamades asendis suurenenud ja valulik munand viitab millelegi muule. Kindlalt saab midagi väita vaid Teid üle vaadates

Loe edasi

Valud kubeme juures

Tere! Ma olen 15 aastane poiss. Ma olen 183 cm pikk ja kaalun 90 kg, mis tähendab, et ma olen ülekaalus. Ma käin 4 korda nädalas trennis. Trennid on umbes 2 -3 tunni pikkused ja tegelen heitealadega nagu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult kirjelduse järgi makahjuks kubemesonga välistada ei saa. Vaja oleks siiski näha ja katsuda. Soovitan end näidata kirurgile, milleks vajalik siiski perearsti saatekiri. Võite alustada ka spordiarstist. ...

Loe edasi

kubemesong





62.a. Mees,
töövõimetus 100%. keskmine puue. Südameinfarkt august 2002. Nüüd veel sügisest saati song,vasakul pool. Kardioloog vastunäidustab üldnarkoosi opi puhul. Kasutan ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei näe põhjust, miks ei võiks Teile operatsiooni teha kohaliku tuimestusega.

Loe edasi

sapipõieoperatsioonijärgne periood

Möödunud aasta jõulude paiku opereerisite mul sapipõie. Mõni aeg hiljem märkasin, et umbes mao kõrgusel on tekkinud selline suure muna kujuline moodustis. Nüüd on aeg-ajalt teravad valud rinnaku all- kord ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitan tulla vastuvõtule, eelregistreerimine telef. 6171135. Tegu võib olla armisongaga.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: