Köhuvalu nabapiirkonnas ja gaasid 01.03.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Peaaegu aasta vältel olen tundnud valu naba piirkonnas. Selle aja jooksul olen pöördunud perearsti poole. Vereproovid on normaalsed, köhukoopast tehti ultraheli ja kompuuter tomograafia kontrastvedelikuga. Pöletikke ega muid haigusnähte pole tuvastatud. Ometigi valu jätkub, päeval tugevam, öösiti ei häiri. Söömisharjumused on nagu tüüpilisel Eesti mehel, ei midagi ekstreemset ja söön mitmekesiselt. Alkoholiga ei liialda. Köht on pigem lahtine kui kinnine. Viimase kuu jooksul on ilmnenud ka köhugaasid. Mida ma peaksin tegema ja kelle poole pöörduda?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kui perearsti tasemel pole hädale pihta saadud, peaks perearst Teid suunama gastroenteroloogi konsultatsioonile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Suur valu nabapiirkonnas

Mis võib põhjustada suurt valu naba piirkonnas? Tundub, et see lööb välja just peale söömist...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui valu tugevneb menstruatsiooniga seoses, võib tegu olla günekoloogilise probleemiga. Ka põiepõletik tuleb arvesse. vajate uuringuid.

Loe edasi

Suured valud nabapiirkonnas

Neli päeva tagasi tundsin kükitades ning põlvesid vastu kõhtu pannes naba piirkonnas valu, alguses valu ei olnud tugev, pigem häiriv.
Valu on iga päevaga aina süvenenud, nüüd juba tugev valu naba ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Süveneva kõhuvalu puhul peaks kindlasti näitama end arstile - alustama peaks perearstist. Arvesse tulevad paljud haigused apenditsiidist kuni pitsunud nabasongani. Ainult toodud kirjelduse järgi pole kahjuks ...

Loe edasi

Moodustis naba sees

Nimelt on selline lugu, et on olnud jubedad gaasid juba ligi 2 nädalat . Nädal aega tagasi hakkas ka kõht natukene valutama. Liigutades ja kõhides kerge valu nabapiirkonnas. Kõht koriseb ja mulksub pidevalt. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi on raske midagi arvata - kogu haiguspilti raske ühe niumetaja alla panna. Soovitaksin end perearstile näidata - vajadusel tema siis suunab Teid edasi.

Loe edasi

pärast pimesoole operatsiooni

mul eemaldati paar päeva tagasi põletikuline ussiripik. öeldi, et tuleks vältida gaase tekitavate toitainete söömist. kui aga siiski tekivad gaasid, siis mis neutraliseerib neid kõige paremini ja kui ohtlikud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Gaasides pole midagi eriti ohtlikku, kuivõrd olete ise nendega hädas - põhjustavad valusid. Gaasivalude vältimiseks on tähtis koguseliselt mitte palju süüa, vältida gaase tekitavaid produkte ja rohkelt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: