Turse oeale endooroteesirimist põlvele 11.02.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere.14.07.2019 tehti pareme põlve endpproteseerimine.04.02.2020 tehti ka nn.manipulatsioon.Sest jalg ei toimi normaalselt .Peale seda on liikumine ikkagi valulik.Teen kõiki ette nähtud harjutusi.Kui tunnen teravat valu lõpetan.Põlv on pidevalt kuum.Aitab veidi kui panen külma.Pidev valu luudes.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Tegemist ortopeedilise probleemiga. Mina olen üldkirurg ja selles küsimuses ei pea end eksperdiks. Manipulatsioonist möödas 1 nädal - ei kujuta ette, milles see seisnes. Peaksite need küsimused esitama Teid opereerinud ortopeedile - tema teab, mis oli enne operatsiooni, kuidas kulges operatsioon ja mida võib oodata peale operatsiooni. Üldjuhul peaksid probleemid pool aastat peale operatsiooni olema möödas.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Luuvaha

Tere. Mulle tehti umbes kuu aega tagasi põlvele operatsioon kus eemaldati sinna juurde kasvanud luumoodustis. Tegemist oli healoomulise kasvajaga. Operatsiooni käigus kasutati veritsemise peatamiseks luuvaha. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Luuvaha peaks ära resorbeeruma, sellest uut luud ei teki.

Loe edasi

Traumajärgne valu ja turse

Tere.
23.05 sattusin liiklusõnnetusse - jalgrattaga trenni tehes sõitis auto mulle ette. Autolt löögi saanud jalg on paranemas (nahavigastused ja puusa põrutus), kuid mu enda rattalt saanud jalg ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma korral turse on kahjuks paratamatu. Külmakompress trauma korral on kasulik 48 tundi - vädib verevalumi suurenemist. Edaspidi peaks siiski soojade kompressidega ravima - soodustab hematoomi resorbeerumist ...

Loe edasi

Põlve menisk

Tere.
Käisin esmaspäeva hommikul Mustamäe haiglas põlve meniski operatsioonil. Selgus, et meniskil on mingi koht puruk läinud ja seda oli vaja lõigata. Kuna olen päris Saaremaalt siis oli kodutee ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Põhiline mida enda jaoks teha saate, on rahu anda. Ilmselt kirjutati Teile ka valuvaigistavaid tablette - nendel on ka põletikuvastane toime - ka neid tuleks võtta, ka siis kui väga ei valuta. Nüüd võiksite ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: