Peale sapipõie operatsiooni 11.06.19 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!4 päeva tagasi eemaldati sapipõis laparoskoopiliselt.Nüüd mitmes päev suu kuivab ja samas on ka kibe maitse suus.On see kuidagi seotud sapipõie operatsiooniga?toitun nagu soovitati-vähe ,lahjat ja pehmet toitu esimene nädal.kõht on läbi käinud peale operatsiooni 1 korra.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Sellistes aistingutes midagi ebatavalist ei ole. Kui temperatuur on normis ja iga päevaga valu väheneb, siis tuleb anda organismile aega uue situatsiooniga kohaneda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Sapipõiega seonduv

Tere

Avastati UH väiksed sapikivid 1,5 mm 2tk, ennem on esinenud koolikuid. Mingi eriood on hea olla siis hakkavad kõhuhädad, kõht punnis tuim valu ülakõhus. Eile avastasin et väljaheide oli ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sapikivide puhul on ainukeseks definitiivseks raviks sapipõie eemaldamine koos kividega. Sapikivide lahustamine on rohkem eksperimentaalne tegevus ja sellest on loobutud, kuna ravi lõppedes tulevad sapikivid ...

Loe edasi

Peale sapipõie oppi.

Tere!
Kas on võimalik,et peale sapikivide ja sapipõie eemaldamist tuleb oksendades sappi? Nimelt seda kibedat ja kollast. Suus ka koguaeg kibe maik.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui inimene oksendab, siis võib selles alati sappi olla, ka peale sapipõie operatsiooni. Sapipõis on reservuaar, sapp aga vedelik, mida maks toodab sõltumata sellest, et sapipõit ei ole.

Loe edasi

sapipõie eemaldamine

Tere,

Mul eemaldati varsti juba kaks aastat tagasi(vanus 17.a) sapipõis väikeste kivide tõttu. Operatsioon kulges arstide sõnul edukalt, taastumine oli aga natuke vaevalisem. Raskusi oli voodist ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Natuke kahtlane on, et need vaevused on seotud sapipõie operatsiooniga, kuna nad ei ole jäänud kohe peale operatsiooni, vaid tekkinud aasta hiljem. Peaksite pöörduma perearsti poole, kes korraldaks uuringud. ...

Loe edasi

Sapikivid ja kaalutõus

Olen lugenud palju, et inimestel tõuseb kaal märgatavalt peale sapikivide operatsiooni. Millest on see tingitud ja kuidas seda vältida? Kas operatsioon on vajalik, kui olen alles noor ning pole kindlaks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ega valude allikat polegi sellisel juhul võimalik eristada. Teie puhul soovitaksin ma igal juhul operatsiooni, kuna ilmselt on Teil ees kunagi emaks saamine ja raseduse ajal võivad need asjad ägeneda. ...

Loe edasi

Sapipõie operatsiooni järgne palavik

Minul selline küsimus, et käisin sapikivide eemaldamis operatsioonil ja mulle polnud võimalik teha seda nii, nagu tavaliselt tehakse, tehti avatud lõikusega, Kocheri lõikega avatud kõhuõõs ja siis eemaldati ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

38 palavik on natuke paljuvõitu. Kui palavik tõuseb külmavärinatega, või kui tunnete end halvemini, kui eelnevatel päevadel, siis peaksite haiglasse tulema.

Loe edasi

Pärast sapipõie eemaldamist

Tere,
kuu aega tagasi eemaldati mul sapipõis, mis olevat olnud veidi põletikuline. Enne operatsiooni olid kõik analüüsid korras. Kaks nädalat pärast oppi on aga bilirubiin tõusnud piiri peale (20), ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ka piiripealne analüüs on tegelikult normaalne. Tsüstide tekkepõhjused ei ole päris täpselt teada, midagi ohtlikku need endast ei kujuta. Kõhu lahtisevõitu olek peale sapipõie operatsiooni on sagedane ...

Loe edasi

Sapipõiega seonduv

Kulla tohtrihärra! Olen 41-a. naine. 3-a. tagasi eemaldati sapikivide ja -liiva tõttu sapipõis. Siiani erilisi probleeme polnud, kuid nüüd tunnen tihti peale sööki n.ö. endise sapipõie piirkonnas samasugust, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sapipõie uuesti teke on siiski välistatud. Valudeks selles piirkonnas on ka teisi põhjuseid - haavand, sapikivid ühissapijuhas jne. Liidetest valusid ma eriti ei usu, kuna liited tekivad siiski vahetult ...

Loe edasi

polüüp

Tere! Juhuleiuna leiti mul sapipõie küljes polüüp 0.48 x 0,38 , kuna arsti juurde kuu aega veel oodata, küsiks kui suur on võimalus, et seda tuleb opereerida? Tänan!

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui vaevusi ei ole, siis minu seisukoht on, et ei ole vaja opereerida. Mõne aja pärast peaks uue ultraheli uuringu tegema. Tihti haigetel, kellel UH-s kirjeldatakse sapipõies polüüpi, peale operatsiooni ...

Loe edasi

sapikivid

Kas peale sapipõie eemaldamist tuleb jäädagi jälgima dieeti?Kuidas on lood rasvase,vürtsika,kohvi,alkoholi ja gaseeritud jookidega?Aitäh!

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Üldreeglina peaks peale sapipõie eemaldamist mõni kuu mõõdukat dieeti pidama. Edasi võiks minna tavalisele dieedile. Osadel inimestel mõned toiduained peale operatsiooni siiski ei sobi, erinevatel inimestel ...

Loe edasi

sapikivid

Tere! Ultrahelis avastati mul sapikivid-hulgaliselt ja väikesed. Kas operatsiooniga viivitamine võib sapipõiele halvasti mõjuda, pean silmas põletiku ohtu, kasvaja tekkimist.

Tänan!

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mõlemad ohud on olemas, kui mitte eriti suured. Kuna ei tea Teie vanust ega ka vaevuste olemasolu, ei oska ka soovitust anda. Reegel on - kui kivid põhjustavad vaevuseid, tuleb nad eemaldada koos sapipõiega. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: