Kaalu langus 27.07.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere! 16.07.2021 tehti mulle sapikivide ja sapipõie operatsioon. Nüüd selle nädalaga peale oppi olen maha võtnud järsku 9kg. Söön tavaliselt nagu ennem kuid jah rasva ei söö enam. Kaalusin enne oppi 120kg nüüd aga 111kg on see normaalne et kaal järsku langeb peale sapikivide ja sapipõie operatsiooni?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Olete ilmselt ülekaaluline ja kaalukaotus tuleb igati kasuks. Midagi väga kummalist selles ei ole - seoses operatsiooniga sööb inimene mingil perioodil igal juhul vähem. Rasvas, mida väidate nüüd vähem tarbivat, on väga palju kaloreid - ka see on üks põhjusi. Kui kaalulangus ei stabiliseeru 1 kuuga, siis vajaks see uurimist.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Jalatalla all valu

Tere!
Avastasin kaks päeva tagasi kummalise muna/kühmu talla alt. See teeb astudes valu. Mõned kuud tagasi oli samasugune kühm ilma valuta, kuid kadus ise ära. Millega võib tegu olla?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Suure tõenäosusega kaob see valu ka seekord ise. Millest see tingitud on pole selle informatsiooni alusel võimalik öelda. Peaksite pöörduma perearsti poole.

Loe edasi

Vana küüs

Tere! Küsin nõu väljakasvava küüne kohta.
Jaanuari kuus lõin jala ära vastu kappi ning varba küüs muutus lillakas-siniseks. Valu oli vaid päev või kaks, küüs oli lahti. Juulis ja augustis sain küünt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vana küüs peaks ise ära kukkuma. Võite teda ka lõigata väiksemaks, et ei jääks kuskile taha kinni. Ka plaastriga fikseerimine on 1 võimalus.

Loe edasi

Hemoroidid

Tere.Selline mure,et pärasool on natuke välja tulnud ja teeb hirmsat valu,selline kipitav valu.Mul ka enne olnud kui kõht kinni olnud.Nüüd oli kõht pige lahti.Kas kõhulahtisusest võib ka pärasool välja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Valu põhjuseks on tavaliselt pärakulõhe, mis võib olla koos hemorroidide ja ka prolapsiga. Kui medikamentoosne ravi ei aita - küünlad, siis tuleb mõelda ka operatsioonile. Pöörduge kõigepealt perearstile ...

Loe edasi

Pimesoola operatsioon

Tere
Kas peale pimesoola operatsiooni tohib süüa? Ma ise saanud siin seda vedelat püreed haiglas aga üks lusikatäis ja koht laheb nii punni ja valusaks, Kas see on normaalne?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peale operatsiooni tuleb söömisega olla igal juhul ettevaatlik. Seoses operatsiooniga on sooled ärritatud ja ka liikumist ilmselt vähem kui harilikult - sealt ka peale sööki täistunne. Paari päevaga peaks ...

Loe edasi

Köva moodustis päraku juures

Möne päevaga on tekkinud päraku juurde ca 5cm pikkune ovaalne kõva, valuline moodustis. Tõusnud on palavik 38,1 ⁰c.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See võib olla nii paraproktiit kui ka hemorroidide põletik. Soovitan pöörduda kohe perearstile.

Loe edasi

Valu

Mure rinna alt paremal pool valus liikudes ja paremal küljel magades.Momendil köha nohu...katsudes ka valus veidi.Rind valus ei ole.Köhides ka lööb valu.Arsti poole pole saanud...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Aga palun pöörduge oma perearsti vastuvõtule. Ägeda valuga saab vastuvõtule kohe samal päeval. Läbivaatus, uuringud ja vastav ravi.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Põrna infarktid.

Tere, teostatud endovaskulaarne protseduur põrnaarteri sulgemiseks, järgmine päev kirjutati välja koju, õhtul tekkis palavik, 3-dal päeval ikka oli palavik, valud läksid suuremaks, külmavärinad, iveldus, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See, et endovaskulaarse põrnaarteri sulgemise järel tekib põrna infarkt oli prognoositav., samuti sellel järgnev haiguskulg. Kui vaevused kaovad, pole üldse vaja midagi teha. Kuna ma ei tea, miks Teil ...

Loe edasi

Valu alakõhus

Tere.
Tekkis täna hommiku valu alakõhtu. Valu kannatan välja, kuid vahest käivad ka tugevamad hood. Valu on mõlemal poolel, kuid vahes annab üks pool rohkem tunda ja siis vastupidi. Vahest kiirgab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite pöörduma perearstile. Oleks teha vaja analüüsid ja ehk ka mõned uuringud. Ainult selle informatsiooni põhjal diagnoosida pole võimalik. Võib olla kirurgiline probleem, aga ka günekoloogiline.

Loe edasi

Leukoplaakiast tekkinud keele vähi tunnused

Tervist


Minule diagnoositi 1 aasta tagasi leukoplaakia.
Nimelt põskedesse tekkisid valged laigud..

Mulle anti mingi 1 väike antibiootikumi kuur ning sellega asi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Leukoplaakia tekke põhjust alati selgitada ei õnnestugi. Põhjuseks võivad olla: suitsetamine, tubaka närimine, karioossd hambad, viirusinfektsioonid. Kui need faktorid jäävad püsima, siis pikema aja jooksul, ...

Loe edasi

rangluu murd

Tere

Juhtus autoavarii 15.augustil ja viidi PERHi EMOsse ja seal tehti tomograafiuuring ja arst öelnud õele et ei vaja operatsiooni ja käsi pandi kolmnurksidemega kaela ja saadeti haiglast ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu ortopeedilise probleemiga, mina vaid üldkirurg.
Kolmnurkside on 1 võimalus kuid ei väldi alati teisase dislokatsiooni teket. Parem valik oleks olnud Desault side autori järgi kes selle kasutusele ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: