Peale sapikivi operatsiooni! 13.03.18 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!

Mul on selline küsimus, et mulle tehti siin laupäeval(10.03.18) laproskoopiliselt operatsioon sapipõie eemaldamiseks. Sain eile(12.03.18) hommikul haiglast koju. Nüüd on hommikuti ja õhtuti palavik tõusnud. Kas see on normaalne või peaksin kuskile pöörduma? Kui jah, siis kuhu? Hetkel ongi kahel päeval palavik olnud, eile õhtul ja täna hommikul. Kaua võib peale sapipõie operatsiooni palavik kesta?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kui esimestel päevadel võib ägeda sapipõie põletiku korral olla ka 38 ja rohkem, siis kui juba koju lubati, peaks temeperatuur jääma alla 37.5. Nädalaga peaks see kaduma. Kui jääb püsima või tõuseb üle 38, peaksite ühendust võtma Teid opereerinud kirurgiga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Sääremarja vigastus

Tere, Tegelen võrkpalliga juba aastakümneid ja on olnud erinevaid vigastusi, nüüd vigastasin sääremarja, vist kuulsin lausa seda , kaua ja milline on sellise vigastuse ravi?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tavaliselt sellised vigastused sääreosas, mida ka kuulda on, on Achileuse kõõluse rebendid. Ühest vastust sellele anda pole võimalik, kuna ma ei tea, kas rebend on täielik või osaline. Samuti sõltub see ...

Loe edasi

Kas tugev maovalu võib olla põhjustatud songast?

Tere.Minu abikaasal on kõhusong, mis on tänaseks päevaks juba nii suur, et paistab ka riiete alt välja. Opeatsiooni aeg on määratud 26.09.2018. Praegu vajub see küll veel pikali asendis tagasi ja saab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui Te mõtlete valu ülakõhus, siis seda võib ta põhjustada küll. Kui lamades valu kaob, siis on see otseseks tõestuseks sellele.

Loe edasi

1 a vana haav.

juba aasta aega ei parane haav.rasseerides kaenla alt lõikasin pisikese haava .nüüd kasvab 2 korda kuus kinni ja siis jälle tekkib valus mädanik.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi võiks see olla retsidiveeruv higinäärmete põletik. Vastavalt mikroobide tundlikkusele peaks tegema antibakteriaalset ravi. Vahel tuleb ka haiguskolle kirurgiliselt eemaldada. EMO-s tõesti ...

Loe edasi

Suurenenud lümfisõlmed.

Tere! Käisin poolteist nädalat tagasi operatsioonil. Näo piirkonnast eemaldati halvaloomuline melanoom ja vasakult poolt lõua alt valvurlümfisõlm. Peale opearatsiooni on tekkinud haava pikkuses, kusagil ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Need võivad olla allesjäänud lümfisõlmed, aga võivad olla ka nahaalusesse koesse jäänud ligatuurid (õmblusmaterjal). Kuu-paariga peaksid vaevused taanduma.

Loe edasi

Paistes parem jalalaba

Tere. Vajan kiiret nõustamist parema jalalaba paistetuse kohta. Jalg on paistetanud ja varvaste juurest on nahk väga tundlik. Põhiliselt keskmiste varvaste juures. Üks tundliku nahaga piirkond on tekkinud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmselt on Teil katkistest villidest lähtunud infektsioon jala pehmetes kudedes. Sellise jalaga palverännaku jätkamine võib olla ohtlik - infektsioon võib levida. Vajaksite antibakteriaalset ravi + lokaalne ...

Loe edasi

Lapsel kasvaja alaseljal

Tere! Lapsel avastatud 1,5kuuselt alaseljal muhk. Nüüdseks kui laps 1a7k ei ole veel endiselt selge mis see on. Tehtud on 2x ultraheli, esimene kui laps oli 2kuune ja teine 4.kuuselt. 6kuuselt tehti ka ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitaksin küsida arvamust teiselt lastekirurgilt, soovitavalt ka teisest raviasutusest. Ennast laste puhul ei pea kompetentseks.

Loe edasi

Sünnimärk

Jalal on kõrgem sünnimärk, mida on sääsk hammustanud. Tundub, et olen seda öösel süganud/kratsinud ja nüüd on korp peal.Arstile saan alles paari nädala pärast. Olen mures.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Olge mureta - paar nädalat sellisel juhul rolli ei mängi.

Loe edasi

Nabasong

Mu 86.aastasel emal on nabasong, mis tasapisi suureneb. Perearst arvas, et ei ole vaja opereerida. Minu küsimus on - kui ohtlik on nabasong 86.aastasele naisterahvale?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata on raske ohtlikkust hinnata - vaja teada songa suurust, inimese täidlust ja üldist tervislikku seisundit. Oht seisneb pitsumises, mis nõuab erakorralist operatsiooni. Pitsumine on seisund, ...

Loe edasi

Valulik paistetus päraku-piirkonnas.

Tere, kuhu ja kelle juurde peab põõrduma eriti valuliku ja väga-suure punniga päraku piirkonnas. Ei saa ka häda teha oleks vara võimalikult kiiret abi.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõigepealt peaksite kindlasti pöörduma perearstile, kes hindab protsessi erakorralisust ja suunab kas EMO-sse või kirurgi vastuvõtule. Tegu võib olla hemorroidide põletiku või paraproktiidiga. Esimest ...

Loe edasi

17 a.oksendas verd ja ka uriinis oli vähe verd

Tere! Küsin minu sõbranna eest. Eile oli Ta oksendanud verd kaks korda ja täna ühe korra ja ka uriinis on verd. Tal on ka tugevad peavalud (tavaliselt ka migreeni hood) ja pea käib ringi. Ja ta ütles ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

17 aastase ja ka teiste vanuste korral pole ei vereoksendamine ega uriinis vere esinemine normaalsed. Kui neid ühise nimetaja alla püüda panna , oleks see mingi hüübimise häire. Samas kui okse on punane ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: