Palavik peale operatsiooni 10.02.19 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!

Esmaspäeval on tehtud operatsioon ( sääreluu murd, tehtud naelustamine tiftiga). Täna on juba pühapäev, aga kõrgendatud palavik püsiib, kuigi tarvitan nii paracetamol, kuid ka valuvaigusti.
Kas see on ok, kui peale operatsiooni püsib kõrge palavik?

Samuti on kõikidel päwvadel tunda valu (eriti tõustes) kui jalg on vertikaalses asendis tuleb valu, nagu kuum vesi voolab jala sees. Paistetus on kindlasti ka olemas.

Kelle poole ma peaksin pöörduma? Haiglast kirjutati mind vällja, kuigi palavik püsib?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kui palavik jääb püsima üle 38, peaksite pöörduma Teid opereerinud kirurgi poole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Narkoosi mõju.

Tere!
Pool aastat tagasi oli mul operatsioon,mille käigus eemaldati emakamüoom.Vanusega seoses jäeti alles ainult munasarjsd.
Peale opi ei tundnud ma üldse haavavalu,oli 4 augukest kõhul.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Laparoskoopüilise operatsiooni puhune haavavalu ongi üldiselt väike. Ka inimeste valutundlikkus ja kannatusvõime on erinevad. Teie kirjelduse järgi ma küll aru ei saanud, mis Teiega juhtus ja mida tehti. ...

Loe edasi

Hematoomid peale veenilaiendite operatsiooni

Tere! 12 päeva tagasi oli veenilaiendite operatsioon. Hetkel teevad muret jalgadel olevate hematoomide seisukord - kuigi väliselt on pilt muutunud paremaks, siis katsumisel on tunda tihkemaid-valusamaid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui tekib negatiivne dünaamika - valu suureneb, tekib palavik ja punetus.

Loe edasi

Pimesoole operatsiooni järgne valu

Mul eemaldati pimesool 3 päeva tagasi. Praeguseks on iga hommik ja õhtu, kui rohtu võtan, paremal pool õla juures selja pool väga tugevad ja teravad valud. Kas see on normaalne? Võtan küll valuvaigisteid, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peale operatsiooni valude esinemine on kahjuks paratamatu. Aja jooksul peaksid need vaibuma. Kui aga ajas valu suureneb ja kaasneb ka palavik (üle 38), on põhjus pöörduda raviasutusse, kus Teid opereeriti ...

Loe edasi

Sapikivide operatsiooni järgsed tüsistused

Mu pojal (40aastane) eemaldati nädal tagasi (22.nov.) sapipõis koos kividega. Järgmisel päeval ei käinud kõht läbi, kästi minna tualetti, mille tagajärjel tekkis verejooks
Kas on normaalne, et palavik ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See ei ole normaalne, et 3 nädalat peale operatsiooni on palavik 38 kraadi. Peaksite ühendust võtma operatsiooni teinud arstiga.

Loe edasi

Operatsioonijärgne palavik

Kas on normaalne, et peale põlveoperatsiooni ( ACL taastamine + meniski osaline lõikus ) palavik 3ndat päeva 37,5 - 37,8? Peale operatsiooni järgmisel hommikul lasti koju ilma palavikuta. Ning kui võtan ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Valu ja sellistes piirides palavik nagu kirjeldate, on peale operatsiooni lubatav. Üle 38 olla ei tohiks. ka kuumatunne operatsioonipiirkonnas on organismi normaalne reaktsioon. Arcoxiast peaks aitama ...

Loe edasi

Sapipõie operatsiooni järgne palavik

Minul selline küsimus, et käisin sapikivide eemaldamis operatsioonil ja mulle polnud võimalik teha seda nii, nagu tavaliselt tehakse, tehti avatud lõikusega, Kocheri lõikega avatud kõhuõõs ja siis eemaldati ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

38 palavik on natuke paljuvõitu. Kui palavik tõuseb külmavärinatega, või kui tunnete end halvemini, kui eelnevatel päevadel, siis peaksite haiglasse tulema.

Loe edasi

Sapikivide eemaldamise operatsiooni jägne seisund

Käisin neli päeva tagasi sapikivide operatsioonil. Kahjuks haiglas kirurgil pole kas aega või tahtmist tegeleda niisuguse asjaga, nagu selgitamine, mis mind nüüd ees ootab. Saan aru - kiire. Ise olen ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Väike palavik nagu Teil peaks mööduma nädalaga. Kui aga temp. tõuseb üle 38, peaksite kontakteeruma oma raviarstiga. Dieet peaks esialgu olema kerge - vedelam toit, korraga vähem, vältida teravaid, praetud ...

Loe edasi

pärst pimesoole operatsiooni

Tere, mul oli pimesoole operatsioon 25.märtsil päeval ja eile kirjutati haiglast välja. Eile hommikul anti haiglas ka esimest korda süüa. eile hommikul ei olnud mul esimest korda kraadimisel palavikku--muidu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Nädala vältel peale apendektoomiat temperatuur kuni 37,5 ei pruugi midagi tähendada, kui samal ajal enesetunne on hea ja läheb pidevalt paremaks. Inimesed reageerivad operatsioonitraumale erinevalt. Põletik ...

Loe edasi

lapse kõhuvalu

Mure on selline. Poiss on 7 aastane. 5 aastat tagasi opereeriti vesimunandit.
Viimasel ajal on hakanud kurtma kõhuvalu just selles piirkonnas, kus oli oparatsiooni haav. Ühel päeval oli ka palavik ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vesimuna operatsiooni järgselt 5 aastat hiljem on väga ebatõenäoline mingisuguse operatsiooniga seotud tüsistuse teke - iseasi, kui vaevused oleksid jäänud kohe peale operatsiooni ja kestnud siiamaani. ...

Loe edasi

Sapikivid

Lapsel lõigati reedel sapikivid ära, kuid õhtuti on palavik 37,5.Kas see on normaalne peale operatsiooni?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Esimestel päevadel selline palavikureaktsioon on normaalne. Eile õhtul oli 4. päev ja nagu ma aru saan ka selline palavik. Kui muus osas olulisi vaevusi - valu, iiveldus, oksendamine - ei ole, siis muretsemiseks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: