Pärakulõhe järgne näsa 09.01.14 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,

kaks kuud tagasi vaevas mind pärakulõhe, mida alguses pidasin hemorroidiks, kuna varem on esinenud väikest veritsust. Sai tehtud magnetsoojusravi (Elamed pakub), vanne ja küünlaid ning salve kasutatud ja valu lõpuks kadus, aga alles jäi ca poole cm pikkune näsa.

Kas seda on võimalik kaotada ka muul viisil kui lõikus või kuidas sellest lahti saamine välja näeb? Mingeid vaegusi ei ole ja ei sega ka, visuaalselt häirib.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Selline nn. piirinäsa on pärakulõhe korral tüüpiline. See võib kaduda, vähemalt väiksemaks muutuda, kuid ei pruugi. Meditsiinilist vajadust selle eemaldamiseks ei ole. Visuaalse häirimise suhtes aitab see, kui lihtsalt ei vaata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Näsa

Sügasin parema käe alt ja vaatasin et seal mingi pisike nahariba, mitte suurem kui 5mm. Võtsin kinni ja tõmbasin, aga tuli välja, et see hoopis oli näsa, sest verd tuli pisikesest august üsna palju. Arm ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei näe vajadust. Paari nädalaga peaks olema paranenud.

Loe edasi

Hemorroidid ja pärakulõhe

Tere! Kas kroonilised hemorroidid ja pärakulõhe võivad põhjustada pahaloomulise protsessi tekke?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Reeglina mitte, kuid nende haiguste sümptomite varju võib jääda pahaloomulise protsessi teke.

Loe edasi

Näsa nabas

Kas peaksin nabas olevat käsna tõsiselt võtma? Iga pisiasja pärast ei taha arstile minna. Aastaid on nabas mingi näsa olnud. Vahel harva sügeleb. Viimasel ajal on hakanud tihti sügelema ja ilmselt sügamisest ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui siiski häirib, peaks eemaldama. Sügelus ja veritsus pole loomulikud ilmingud. Soovitan läbi perearsti pöörduda kirurgi konsultatsioonile.

Loe edasi

Nahanäsa külmutamine

Tere!

Mure selline, et reedel (15.04.16) käisin nahaarstil külmutamas nahanäsa. Olin seda sama näsa külmutanud ka kaks kuud varem, kuid siis tekkis näsale koorik peale ja see kukkus ära. Paraku ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks fotot ei näe aga ega sellest palju abi ka ei oleks. Soovitan pöörduda arsti poole, kes Teie raviga tegeles.

Loe edasi

Valutab - ei lase magada

Tavaliselt enne magama minekut hakkab pepu august valutama. valu on tugev ja ei lase magama jääda. Mis seda võib pöhjustada ja kuidas leevendada/parandada?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõige sagedasem põhjus võiks olla pärakulõhe. Peaksite pöörduma perearstile - võib proovida küünlaid.

Loe edasi

Pärakulõhe

Tere! Lapsena tekkis mul pärakulõhe (päraku alaosas), mis paranes ja halvenes vahelduva eduga, aja jooksul tekkis lõhe juurde mingi nahamoodustis, mis mind olulisest ei häiri. 7 kuud tagasi tekkis aga ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pärakulõhe on krooniline haavand. Normaalselt rooja väljumisel peab pärasoole sulgurlihas lõtvuma, kuid valu tõttu seda ei toimu. Selle tõttu tekibki iga kord rooja väljumisel uuesti rebend selles piirkonnas. ...

Loe edasi

Hemorroidid ja pärakulõhe

Tere, küsimus selline: käisin proktoloogi juures ja öeldi, et mul on hemorroidid. Ta andis mulle Mastu küülnlaid. Hiljem selgus, et mul on ka pärakulõhe, mis tegib päraku lähedusse, kas ma võin pärakulõhe ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mastu küünlaid võib kasutada nii hemorriide kui ka lõhede korral. Väga tähtis on seejuures ka kõhu hoidmine pehme.

Loe edasi

pärakulõhe

Tere, käisin oma vaevustega proktoloogi jutul ning arvasin, et mind vaevavad hemorroidid. Kuid kiirel vaatlusel arst diagnoosis päraku lõhe ning kirjutas mulle salvi. Korraks oli sellest abi tõesti kuid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegelikult Teile ei tee valu mitte see nahatükk, vaid ikkagi lõhe. Lõhe korral tekibki lõhe välisserva juurde hüpertroofiline limaskesta näsa - tüüpiline kroonilise lõhe korral. Ilma põletikuta hemorroidid ...

Loe edasi

pärakulõhe

kaua selle vaevused võivad kesta?hetkel umb.5 päeva.kas tõesti peab kohe arsti juurde minema?Samas,kas kõhuvalu võib olla sellega seotud?Terav valu lööb keskele kõhtu.Perearst uuris kõhtu, kuid midagi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kroonilise pärakulõhe korral võivad vaevused kesta kuid. Kõhuvalu võib pärakulõhe korral tekkida sellest, et valu tõttu inimene reflektoorselt väldib defekatsiooni (soole tühjendamist) ja nii tekivad nn. ...

Loe edasi

Paranemine anaallõhest

Tere, Olen teile juba ühe korra kirjutanud, kus küsisin ravivõimaluste kohta, mis puudutab hemorroide ja pärakulõhet. ( Olen 31 aastane naisterahvas) Avatrol jne) Kuna minu probleem on kestnud juba oktoobrist ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mul on raske Teile midagi vastata, kuna olete käinud juba dr. Kivimäe juures, kes vaieldamatult on Teie haiguse koha pealt palju suurem spetsialist, kui mina. Ilma nägemata/katsumata ei oska ma küll operatsiooni ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: