Pimesoole kinni kasvanud haavast voolab verd 18.02.18 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, Käisin septembri alguses pimesoole operatsioonil, mis esialgu kulges normaalselt. kuid peale niitide välja tõmbamist läks nabakohal asetsenud haav mädanema ja käisin hiljem ca 2 kuud EMOs ja perearstil puhastamas ja näitamas kuni haav kinni kasvas ja rohkem mäda ei eritanud. nüüd jaanuari lõpus, on haava keskele auk tekkind ja voolab välja aegajalt veidi verd, alguses ka natukene limast kollakat vedelikku. Kuigi peaks juba ammu kõik korras olema.. St perearstil sai kõik korda novembrikuus, õeldi et olge kuukene veel rahulikult ja siis on kõik korras, sisuliselt ma väga füüsilist tööd ei tee kaa..Kas peaksin põõrduma EMOsse või perearsti poole? Hetkel ravikindlustus puudub. Veidi valutab ja natuke hoiab krampi kõhus sees.. ca 10cm pikkune ala nabast vasemal pool.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Tavaliselt selliste hädade põhjuseks on infitseerunud õmblusmaterjal, mis tuleks eemaldada. Peaksite pöörduma kirurgi vastuvõtule.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valu peale pimesoole oppi.

Tere, 3, oktoobril eemaldati mult mädane pimesool. Olin nädal aega haiglas sees kuna põletiku näitajad olid kõrged. 14. oktoobril avastasin, et haava nurgast immitseb vedeliku, sai siis emose mindud. Emos ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mädasest ussjätke põletikust paranemine võtab vahel aega. Haavast koevedeliku eritus peaks ükskord ise lõppema. Valud peaksid ka 2-3 nädalaga mööduma. Kui temperatuur on normis, siis paanikaks põhjust ...

Loe edasi

Pimesoole operatsioonist taastumine

Tere,


Mul oli 22.04.2014 laparoskoopiline apendektoomia ehk pimesoole operatsioon. Pimesoole valu hakkasin tundma eelneva päeva õhtul ja õnneks pimesool ei lõhkenud ning sai enne ära ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Minu arvamusel 1 kuu peale laparoskoopilist operatsiooni mingeid tüsistusi enam kartma ei pea ja mingeid piiranguid mina Teile ei sekas - seda nii sauna kui ka füüsilise koormuse suhtes. Mingit ebamugavust ...

Loe edasi

teave

Tere,minu pojal oli näohaav,mis õmmeldi kenasti ja oli ka haigla ravil.Nimelt temale tungiti kallae ja löödi pudeliga pea lõhki ja ka nägu ilustati.Haav on päris pikk ,kõrva juurest suunurgani,seismendal ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Oleneb sellest, kui suur see eritus on. Väike eritus peaks ise kinni jääma. Kui nädalaga eritus ei kao, soovitaksin pöörduda kirurgi poole.

Loe edasi

Pimesoole operatsiooni haav

Tere, selline mure on siis, et poolteist nädalat tagasi oli pimesoole operatsioon. Selle ajal avastati, et pimesool oli kõhus juba lõhkenud, mitte ei olnud põletikuline, ning mäda oli olnud 10-12 tundi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Uskuge - Teie arst ei taha Teile halba. Koevedelik, mis põletiku puhul paratamatult tekib, peab välja pääsema. Kui pealt lasta haav kinni kasvada ja selle all jääb vedelikukogum, siis varem või hiljem ...

Loe edasi

Sisemised õmblusniidid mädanevad

Pimesoole operatsioonist on möödas 8 aastat. Selle aasta algul tekkis pimesoole operatsiooni armi keskele sinakas munake. Ühel päeval peale raskuse tõstmist läks see katki, ca 4 mm auk tekkis ning verd ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi võib Teie tuttava prognoos õige olla - eemaldatud õmblusniit ei onud viimane. Soovitan uuesti kirurgi vastuvõtule pöörduda - ise välja mädanemine võib võtta väga kaua aega.

Loe edasi

pimesool aastate pärast

pimesoole op oli mul 8 a tagasi. küsimus võib olla rumal, kuid kas on teoreetiliselt või praktiliselt võimalik ,et peale suure raskuse tõstmist võib sool pimesoole koha pealt nö lahti minna? vs teisipidi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimus ei ole kuidagi moodi rumal. Armisong on täiesti olemas haigus, kuigi apendektoomia järgselt esineb üldiselt harva. Haav suletakse küll õmblustega aga hiljem liituvad koed armkoe moodustumisega. ...

Loe edasi

pärast pimesoole operatsiooni

Tere,
19.a. diabeetikust tütrel oli 2 nädalat tagasi pimesooleoperatsioon. Kui niidid välja võeti, oli kõik ilus. Eile käis koolis ja täna on õmbluse kohtades mädased valged täpid, ka on haavast ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõige parem oleks pöörduda raviasutusse, kus Teie tütart opereeriti, valvearst on seal alati olemas. Kui palavikku ei ole, ei usu ma midagi eriti hullu olevat.

Loe edasi

Mädanik

Tere,eelnevalt kirjutasin teile kinni kasvanud haavast mis mädanes,järgisin teie nõuannet ja pöördusin arsti poole eelmise nädala kolmapäeval käsi lõigati lahti pandi peale antibiootikumid,aga tundub et ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ega ma ilma kätt nägemata ikka väga õiget nõu anda ei oska. Esitage need küsimused parem Teid ravivale arstile. Kui Te temaga rahul ei ole, küsige kellegi Teise arvamust. Ega paranemine ei lähe kunagi ...

Loe edasi

operatsiooni haavade veritsemine

Tervist!
Minu mehel oli aasta tagasi raske operatsioon. Tal eemaldati söögitoruvähk koos söögitoruga. Maost võeti tükk, millest tehti uus söögitoru jne. Nüüdseks on mees kosunud ja käib tööl ning ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selline eritus haavast üldjuhul ei tähenda midagi hullu. Selle taga võib olla näiteks õmblusmaterjali talumatus, millega haav kinni õmmeldi. Selliseid nn. ligatuurfistleid olen näinud ka 10 aastat peale ...

Loe edasi

Sünnimärk

Tere, mure järgmine, et veebruari lõpus lõigati rinnalt ära sünnimärk (läbimõõt 5 mm). Proovide järgi tegemist täiesti tavalise sünnimärgiga. Haav paranes korralikult, kuid kuni tänaseni paistetab koht ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma Teid nägemata on vastus suuresti spekulatsioon.
Oleneb millise niidiga õmmeldi aga igal juhul on parem siiski võõrkeha haavast eemaldada. Kui räägite mingist munast, võib see olla tingitud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: