Nibu all on muhk 29.12.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,olen 13 aastane poiss ja avastasin endal vasaku nibu alt väikese muhu,ei tea mis see olla võib,muhk on 1,5 cm suur ja ringikujuline ,muhk on kõva.Olen mures.Lugesin ,et see võib puberteedi eas esineda.
Muhk asub täpselt nibu all.Loodan ,et see ei ole rinnavähk.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Puberteedieas noormeestel rinnanäärmete suurenemine ja kerge valulikkkus on kaunis sagedane. See on seotud hormonaalse küpsemisega ja see kaob iseenesest. Võib kesta isegi mitu aastat. Kui teeb muret, soovitan näidata perearstile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Muhk käe peal

Käel, randmest pisut all-pool vastastikku peopesaga on tekkinud muhk.
Muhk ei ole valuline kuid ei ole 2-3 nädala jooksul taandunud, vaid pisut suurenenud. Varem ei ole sellist olukorda olnud seega ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla ganglioniga. Kui vaevusi ei tee, pole midagi vaja teha. Kui segab, soovitan näidata ortopedile.

Loe edasi

jala paistetus pärast traumat

tere, kukkusin eelmine nädal rattaga ja allpool põlve sain vigastada, suur muhk oli põlve all. paari päeva pärast kadus altpoolt põlve muhk ära ja liikus allapoole, nüüd on jalg on paiste läinud altpoolt. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma puhune paistetud on kaunis tavaline. Tekkinud hematoom vajub alla. Rohud, mida võtate, on omal kohal, aga traumat nad olematuks ei tee. Paistetuse vastu aitab rahu ja jala hoidmine kehast kõrgemal. ...

Loe edasi

Muhk naha alla tekkinud

Tekkinud muhk naha alla (jala siseküljele), umbes väikse sõrme otsa suurune katsudes. Umbes üks kuu tagasi tekkis, siis algul arvasin, et tegemist on sügavamal naha all asuva mädapunniga, sest sarnast ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et peaksite pöörduma ortopeedi poole. Võimalik, et ka üldkirurg suudab aidata.

Loe edasi

Kaenla all suurem muhk

Tere. Tahaksin teada, et mul on juba pikemat aega paremal pool kaenla all suurem muhk. Kas ma peaksin sellepärast muretsema ja arsti juurde minema? Nüüd viimasel ajal on mõnikord harva valu teinud sinna ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Muhk kaenla all ei ole igal juhul normaalne. hea vähemalt, et ta Teile olulist häda ei tee. Tegu võib olla lümfisõlmega, lisarinnanäärmega või miski muu kasvajaga. Arvan, et peaksite perearstile näitama ...

Loe edasi

Probleem rinna piirkonnaga

Lugu selline,et olen 17a. poiss ja mul on parem poolse rinna nibu all kõva kühm. Algul oli see nibu otsa suurune ja nüüd on suuremaks läinud(sõrmega peale vajutades tunneb seda). Ja kui sõrmega peale vajutada ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult kirjelduse järgi raske öelda. Üks võimalus oleks günekomastia - mehe rinnanäärme suurenemine. Noortel meestel võib see olla ajutine ja aja jooksul ise kaduda. Kui teeb muret peaksite perearstile ...

Loe edasi

muhk käel naha all

Tere!
Mul on käe varre välimisel küljel (umbes 10 cm enne käelaba) naha all mingi muna või muhk. Muhk on umbes 1cm ja kõva, kui nahka tõmban siis tuleb muhk ka kaasa, nii et kusagil kinni ta ei ole,vaid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tõenäoliselt on tegu lipoomi või lipofibroomiga, mis on healoomuline kasvaja. Kui see segab, tuleb see eemaldada, muud ravi ei ole. Pöörduda tuleks kirurgi poole - vajalik perearsti saatekiri.

Loe edasi

mügarik käel

Lapsel küünarnukist pisut kõrgemal naha all mingi muhk. Kätt kõverdades paistab ka nahapinnast kürgemal ja kumab naha all sinakalt. Kui oleks tarvilik see eemaldada, kas see peab siis toimuma üldnarkoosis ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vastuse andmiseks tuleks käsi siiski üle vaadata - siis saaks otsustada, kas on vaja eemaldada ja kas saab teha ka kohaliku tuimestusega (reeglina peaks saama).

Loe edasi

?

Tere! Mul on selline mure...kaela lähedal, naha all on väike muhk, umbes 5 mm, on sinaka värvi, nagu oleks seal väike veen, kuid katsudes on ta nagu kerake ja ei kinnistu kuhugi. Vahel on muhk lame ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata ja katsumata on raske midagi öelda. Võib olla on tromboseerunud veen. Soovitan tulla vastuvõtule.

Loe edasi

probleemsed rinnad

olen 17 a. poiss ja mul onprobleem rindadega. molema rinna nibu all on tunda tükkis padjakesi, rinnad on väliselt paisunud, jätavad koleda mulje . see seisund on juba mind alates 15 eluaastast häirinud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu on meditsiinikeeles günekomastiaga. Puberteedieas esineb seda poistel paljudel, hiljem peaks see kaduma, kuid mitte alati. Mina ootaksin probleemiga veel 1 aasta ja siis peaks kirurgile näitama - ...

Loe edasi

muhk kõhus

Mul on ribikontide all paremal pool all muhk, selline tunne nagu yks ribikont oleks rohkem vasaku poolega võrreldes. Kui seisan püsti paistab muhk natuke välja ka (rasva mul peal ei ole, st näeb hästi). ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Et midagi väita, pean seda muhku ise nägema. Kui see Teid häirib, siis see ei ole normaalne.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: