Sääremarja turse. 28.12.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, selline küsimus, et kas võib olla süvaveeni tromboos kui sääremari läheb paiste, turses, ebamugav on siis kõndida. Aga see turse kestab 1-2 päeva. Ja iga 2 kuu tagant. See on kestnud 3-4 aastat. Alles nüüd hakkasin rohkem selle kohta uurima, ennem arvasin et lihtsalt läheb paiste ja pole midagi teha. Nüüd leidsin infot trombooside kohta. Ja süvaveenitromboos võib minna edasi kopsudesse. Kas seda peaks edasi uurima?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

See, et turse esineb vaid teatud perioodidel, pole iseloomulik süvaveeni tromboosile. Süvaveni tromboos on ohtlik haigus, võib anda kopsu emboleid. Süvaveeni tromboosi välistamiseks on olemas kaunis lihtne uuring - ultraheli dopleruuring. Soovitan uurida turse põhjust.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Traumajärgne valu ja turse

Tere.
23.05 sattusin liiklusõnnetusse - jalgrattaga trenni tehes sõitis auto mulle ette. Autolt löögi saanud jalg on paranemas (nahavigastused ja puusa põrutus), kuid mu enda rattalt saanud jalg ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma korral turse on kahjuks paratamatu. Külmakompress trauma korral on kasulik 48 tundi - vädib verevalumi suurenemist. Edaspidi peaks siiski soojade kompressidega ravima - soodustab hematoomi resorbeerumist ...

Loe edasi

Parem sääremari valus, jalaveenid?

Tere

Mure järgmine. Mul on juba pikemat aega paremas sääremarjas selline imelik tunne, algas nagu sellise õrna surinaga mida ma õhtul voodis tundsin. Ei oska seletada. Mitte otseselt valu, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Veenihaigus Teie kirjelduse järgi on ebatöenäoline - veenihaiguse korral peaks olema turse või nähtavad laienenud veenid. Pigem võiks olla tegu neuroloogilise probleemiga. Soovitaksin konsulkteerida neuroloogiga ...

Loe edasi

kui üks jalg on teisest tunduvalt jämedam

Tere! olen mõne aasta vältel jälginud, et üks jalg on teisest tunduvalt jämedam. Eelkõige avaldub see sääremarja piirkonnas. Tegelen kivitööga. st. palju tööd on vaja teha püstijalu. Kui perearstilt küsisin ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla nii omapära kui ka mõne haigusega (näit. süvaveeni tromboos). Kui Teil on sellest mingeid vaevusi, siis peaks perearst suunama Teid kirurgi vastuvõtule.

Loe edasi

Valu sääremarjast natuke all pool

Tere.
Võistlustel sai kaugust hüpatud ja pärast seda joostud pikka maad.
Sama päeva õhtul kannast natuke üles poole sääremarja juures on valus.
Järgmisel päeval on käia väga valus, lausa ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Nagu ma aru saan, ei ole võistlussport mitte Teie põhitegevus ja ilmselt ei treeni Te ka neid alasid regulaarselt. Tegu on ilmselt ülepingutusest tekkinud valudega - selline koormus oli Teile liiast. Aeg ...

Loe edasi

pea

17 aastasel neiul tekkis 2 kuud tagasi peas katsumisel valulikkus, kuu hiljem lisandus turse. CT leiti otsmikuluus1,2cm suurune sklerootiliste servadega hõrenemiskolle, vastus on, et tõenäoliselt on tegemist ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimus on neurokirurgia alalt ja kahjuks pole kompetentne vastama. Vabandan.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi