tromboosi ravi ja vaktsineerimine 06.05.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Eelmise aasta augusti alguses tekkis minul, intensiivselt venitusharjutusi tehes, valulikus vasakusse sääremarja ja jalg paistetas ülesse, mida kirjeldasin ka kliinik.ee´s. Tänu Teie poolt antud headele soovitustele pöördusin kiirelt EMO-sse, kus fikseeriti :
Teostatud alajäseme süvaveenide ultraheliuuring, kokkuvõte: vasaku jala süvaveenitromboos alates v.femoralisest kuni sääre tagaosa süvaveeni tüvedeni.
Raviks määrati NOAC Eliquis tabletid 3 kuuks, mis kiirelt turse ja muud valulikud protsessid minimaliseerisid.
Hetkel kasutan Thrombo ASS (75mg) tablette.
Aga siiski on tunda vasaku jala sääre tagaosas aeg-ajalt väikseid moodustisi liikumas ja nagu mingeid ummistusi, samas visuaalselt on jalg turseta ja igati normaalne.
Lisaks väsin füüsilisest koormusest kiirelt ja hakkab haige jalg kergelt valulikult tuikama, mida enne haigestumist ei täheldanud.

Toitun tervislikult, ei joo ega suitseta.
Muud tervisemured puuduvad.

Küsimused:
1. Kuidas efektiivselt raviga edasi minna, et kiirelt täielikult terveneda ?
2. Kas on lubatud ülalmainitud diagnoosiga koroona vastu vaktsineerida kuna on esinenud sageli trombide aktiviseerumine peale vaktsineerimist (isegi letaalselt )? Ja kui
võib, siis millise vaktsiini tootja on kõige kahjutum tromboosihaigele ?

Ootaks Teie vastust esimesel võimalusel kuna üle 50 aastased saavad eelisjärjekorras hetkel vaktsineerida ning vajalik oleks kiirelt ka ise täielikult terveks saada.

Ette tänades ja lugupidamisega,

Tromboosihaige

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Sellisest seisundist kahjuks kiiret tervenemist ei ole - asi võtab aega. Antikoagulantravi on põhiline. Ei näe põhjust, miks Te ei võiks ennast vaktsineerida ja ei näe vahet, millist vaktsiini kasutada.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

sapikivid

tere!mul tulemas 18 september sapikivide op ,võtan ka beebipille kas see tekitab mingit ohtu opil ja kas võin neid samamoodi edasi tarvitada peale opi

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Antibeebipillide võtmine mingil määral suurendab tromboosi ohtu, mistõttu soovitaksin ühe kuu nende võtmisel seoses operatsiooniga vahet pidada.

Loe edasi

Süvaveenitromboos (küsimus seoses vastusega, mille andsite)

Tere! Kas ravisukad on ainus ravi? Või aitab veel midagi, kui on olnud süvaveeni tromboos?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ravisuka kandmine ei tee olematuks läbitehtud tromboosi ega taasta hävinud klappe veenides. Ravisukk aitab säilitada kujunenud olukorda, et turse jalgadel ei süveneks. Kui on kalduvus tromboosideks, siis ...

Loe edasi

Posttrombootiline sündroom.

Tere dr. Jaan Tepp.
Mõlemal jalal tehtud paar nädalat tagasi varikoos. Diagn. posttrombootiline sündroom,ühendusveenide puudulikkus, eemaldatud mõlemalt jalalt magna petüvi ja ligeeritud ühenduvusveenid. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Postrtombootiline sündroom tähendaks justkui läbitehtud süveveeni tromboosi. Tromboosi järgselt umbunud süvaveenid küll rekanaliseeruvad, kuid puudulikuks jäävad veresoones paiknevad klapid. Mõnikord postrombootilise ...

Loe edasi

veenipõletik

olen 88 aastane ja kaebus on selline,et üks jalg on paistetanud reis kaasaarvatud.Viibisin haiglas 2 kuud tagasi, sain verevedaldajat ja magnetravi ning jalg taastus. Kuid nüüd on paistetus tagasi,perearst ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi võiks arvata, et Teil on reie või niudeveeni sulgus (tromboos). See võib olla Teile tehtud operatsiooni tüsistus. Tromboosi tagajärjel tekib jalas verepais - jalg läheb paistesse. Veenipõletikku ...

Loe edasi

FLEBOTROMBOOS

Emal 76a diagnoositi f.tromboosi.Jalal on veresooned laienenud tromboosi kohal-seal on nagu mingi mügarik ja see koht iseäranes on valulik, kui kõnnib, istub, või seisab läheb jalg mõne koha pealt sinakaslillaks. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimusi palju ga konkreetseid vastuseid on raske anda. Kui on tegu pindmise veenipõletikuga ja veenilaienditega, siis on operatsioon mõeldav, süvaveeni tromboosi korral sellel olulist mõtet ei ole. Igasuguse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: