Maha lõigatud näpu ots ja piinav valu 15.11.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, kirjutan jälle kuna abi pole väga saanud ja võimalused on otsas. Nüüdseks on näpu paranemisest möödas kuu aega kuid torkiv valu mis läheb mööda kätt ülesse pole raugenud. Vahest näpp suriseb vahest tundub nagu tahaks kokku tõmmata. Väga huvitavaid asju teeb vahest aga arstide sõnul peaks valu olema juba kadunud. Kuna olen natuke piiravas olukorras ja puhata kätt väga palju ei saa siis hetkeline olukord on väga kurb. Kas oleks midagi mida võiksin siinsetele õdedele öelda või kuidas see haav välja näeb peale üle kuu ajast paranemist.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kahe küsimuse peale üks vastus.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valulik lülisammas

Olukord on siis selline, et selgroo ühte lüli katsudes on valus, näpu all on tunda ka sellist kõhrelist krõnksumist/liikumist. Lüli on seal abaluudevahelises kandis ning sinna on ka tekkinud omajagu pinget ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimuse peaksite esitama kas ortopeedile või neurokirurgile.
Teie kirjeldatud piirkonnas diskiprolaps on väga haruldane. Tegu võiks olla närvi/lihasvaluga. Täpsemalt võiks öelda peale läbivaatust ...

Loe edasi

Kas on pimesoole valu?

Tere!
Mul on selline mure, et paar aastat järjest, on paaril korral esinenudvalu paremal pool alakõhus. Valu on selline tuikav, vahetevahel ka torkiv. Nüüd täna (07.04.16), tunnen jälle seda valu, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult kirjelduse järgi diagnoosida ei ole võimalik. Mulle jääb mulje, et pigem ei ole tegu apenditsiidiga. Vajab täiendavaid uuringuid. Soovitan pöörduda perearsti poole.

Loe edasi

Sõrme kõõluse ravi

Tere,

spordivigastusena parema käe neljanda sõrme ots viimasest liigesest kõver, läksin kohe traumasse. Esimese hooga öeldi, et kõõlus on katki ja operatsioon kõõluse nö. kinnisidumiseks. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tagantjärele ilma nägemata on mul raske otsustada, millega oli tegemist. Ilmselt oli tegu siiski osalise rebendiga. Röntgen ei saagi kõõluse vigastust näidata. Kui Teil jääb kahtlus, võiksite igal juhul ...

Loe edasi

Hemorroid ja väljaheite kuju muutus

Tere, olen naine, 33.a. Küsimus selline, et kas ka hemorroid võib põhjustada väljaheite kuju muutust (ühest küljest nagu oleks ära lõigatud)?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Hemorridist selline rooja kuju muutus kindlasti põhjustatud olla ei saa. Kui Teil muid vaevusi ei ole siis ei näe põhjust muretsemiseks - kõhukinnisus, veri roojal, defekatsiooni raskus ja valu on sümptomid, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: