Katkine sünnimärk 05.01.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere! Mure on selline, et ema tõmbas paar päeva tagasi seljal oleva sünnimärgi (kõrge), kas see on ohtlik ja kas peab minema kohe arstile?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Tegemist ei ole kindlasti erakorralist abi vajava situatsiooniga. Perearstile soovitaks ikkagi näidata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

sünnimärk

Tere, juusteall on sünnimärk ja kui juuksuris käin sõidavad juuksurid alati sellest üle, järgmine kord ütlen lihtsalt, et seal see koht jne et olge ettevaatlikumad, aga kas midagi ei juhtu nüüd? see sünnimärk ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitaksin sellise sünnimärgi eemaldada. Ei usu, et sellest juuksuriskäigust midagi hullu juhtuks.

Loe edasi

Sünnimärk katki

Tere!

Mul on küsimus sünnimärgi kohta. Mul on sünnist peale olnud kõhu peal üks suur sünnimärk ühtlaselt ümmargune kuid naha pinnalt 1 cm kõrgem. Vigastasin kahjuks end ja nüüd see sünnimärk ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei ole eluohtlik. Kui aga selline sünnimärk kõhul on, soovitan eemaldada - vigastasite üks kord, sama võib juhtuda uuesti

Loe edasi

Sünnimärk

Tere! Mul oleks selline küsimus, et kas tohib teha nabaneeti, kui sul on selles kohas sünnimärk? Mõni aeg tahasi tahtsin teha ja siis öeldi, et ma ei saa teha, kuna mul on sünnimärk seal ja et pole soovitatav. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei oska päris täpset hinda öelda, kuid hind peaks jääma alla 100 EUR-i. Ee,aldatud sünnimärki tuleks ka histoloogiliselt uurida, selle hinda kahjuks öelda ei oska.

Loe edasi

Katkine ribi

Tere! Löögi tagajärjel käib ribi nüüd väljas ja siis lükkan tagasi kohale, kuni järgmise korrani. Ei saa pöörata, kummarduda - kohe väljas. Nüüd on möödas nädal ja ikka ei jää paika. Arst nädal tagasi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Reeglina kasvab. Tuleb anda maksimaalset rahu, võib ka fikseereida lastiksidemega või korsetiga rindkere seina. Võib ka kirurgiliselt fikseerida aga üldjuhul seda ei teha.

Loe edasi

Sünnimärk

Mul on jala peal (põlve kõrval) suhteliselt suur sünnimärk ja see on tihti sügelenud ning kord ma tõmbasin kõgemata selle küünega verele, on see väga ohtlik. Sünnimärk ise ei ole kõrge.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tavalise sünnimärgi vigastamine ohtlik ei ole. Kui aga seda juhtub tihti, on soovitav see siiski eemaldada.

Loe edasi

katkine "sabakont"

Mida peaksin tegema kui olen murdnud nn sbakondi ja valu ei lase elada, ei saa istumast püsti, köhime ja aevastamine on väga valus jne?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Esimene asi - valuvaigistid, teine asi - rahu, kolmas asi - aeg. Traumast paranemine võtab oma aja ja võib tunda anda veel väga pika aja jooksul. Murru piirkonda võib teha ka valuvastast blokaadi - seda ...

Loe edasi

sünnimärk

mul on nina peal sünnimärk sooviks teada kas seda on võimalik lõigada ja kui siis kas arm jääb väga suur? Ise olen 34 a. ja naine.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lõigata on võimalik. Arm jääb umbes sama suur kui on sünnimärk. Armi kosmeetiline kvaliteet sõltub suuresti tegijast aga ka patsiendi iseärasustest. Soovitaksin sellise lokalisatsiooniga pigmentkasvajat ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: