Ravimite sobivuse kohta jalamädanikuga eakale mehele 11.05.15 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Eakal pikakasvulisel mehel tekivad kergesti jalamädanikud, hetkel on põletik päka all, kust tuleb kollakat eritist,taaskord tekkis palavik nõrkus ja viisin eaka meha haiglaravile. Olen tema kasutütar.Varem oli mädanik suure varba all ja varbaküüne all, need kohad paranesid ära. Seekordne põletik ei parane, ja kestab novembrist 2014, kui kirurg sealt paksu nahka eemaldas. Vererõhk on 130/60, aga vahel ka 130/52. Veres napib hemoglobiini ja granulotsüüte. Käeseljal sageli sinakad laigud.
Mul on kuri kahtlus, et tema ravimid segavad paranemist.
Küsimus: kas on üldse olemas vererõhurohtu, millega ei kaasne jäsemete verevarustuse häireid?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Vererõhu rohud siin põhjuseks kindlasti ei ole. Päka all on sellel patsiendil tegu clavusega ("konnasilm"), mille alla on tekkinud mädanik. Soodustavaks faktoriks jalamädaniku tekkel on verevarustuse puudulikkus, mille raviks pt. saab juba Trentali.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Tere, turse ja valu hüppeliigesest kuni põlveni

Aprillikuus oli peale traumat hüppeliigese operatsioon. Peale 10 päevast recoxa 15 mg tarvitamist on sääre turse ja tuimus juba põlveni. Valutab ja turses on ka parem hüppeliiges.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui turse on tekkinud ka teisele jalale, siis põhjus võiks olla südame puudulikkuses. Teoreetiliselt võiks ka mõlema jala veenitromboos sarnast sümptomatoloogiat põhjustada, kuid see on vähetõenäoline ...

Loe edasi

Hemorroidid?

Tere!
Kas saab sümptomite ja muu kaudse info põhjal otsustada, kas tegu on hemorroididega või mitte? Või siis vähemalt: kas mõne mitteinvasiivse uuringuga (nt MRT) on võimalik tõsisemad sooleverejooksu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Suure tõenäosusega on probleem siiski hemorroidides - pühkimine provotseerib, peale defekatsiooni määrib aluspesu. Peaksite vältima kõhukinnisust, võimalusel dieediga, kui sellest ei piisa, siis tarvitama ...

Loe edasi

parem jalg paistes

Tere!
21.07.20 kukkusin bussis libisedes ,parema jalasäär vastu bussi treppi ja juht jättis veel sama jalg uste vahele. kutsuti kiirabi viidi ITK emosse. Luumurdu ei leitud,õmmeldi säärehaav kinni. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Alustan lõpust: rahu andmine tähendab võimalikult vähest liikumist, elevatsioon- kõrgemal hoidmist, et vähendada turse tekkimist. Ega trauma puhul midagi väga olulist teha annagi, mis juhtunud, see juhtunud ...

Loe edasi

Terav tükk pärakus

Tere!

Soolehaiguste arsti valikus ei märganud, seega küsin Teilt. Nimelt on pikemat aega istuda imelik, eneseläbivaatlusel leidsin pärakust koepealse, imelikult terava, kõva ja valutu tüki. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla pärasoole polüübi või ka tromboseerunud hemorroidiga. Et midagi kindlat väita, peaks ise katsuma..

Loe edasi

seljavaluga jooksma

Tere. Seljas tõenäoliselt tõmbetuulega saadud põletikuline valu, mis kiirgab ka jalga. Arcoxia raviga on valu miinimumini viidud. Kas 10 km jooksuvõistlusele minek on väga rumal mõte? Ja kas võin sellega ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Seljavaluga (üldse igasuguse valuga) võistlussport on kurjast. Kuigi tippsportlased seda tihti teevad on see igal juhul oma tervise rikkumine. Valuaisting on organismi kaitsereaktsioon, mida ületada ei ...

Loe edasi

Mida teha

Tere 29 juuli hommikul ärkasin üles tugeva valuga alakõhus päevapeale kadus Ära valu. Nüüd täna 31 on olnud selline tuim valu paremal alakõhus ja seljas paremal pool valu urineerin tihedalt ja ütleks et ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sage urineerimine viitab urotrakti probleemile, ainult jõutreeninguga seda siduda oleks raske. Soovitan pöörduda perearstile ja teha uriini analüüs.

Loe edasi

Kas narkoos mõjutab menstruatsiooni?

Tere! Oli nädal ja ùks päev tagasi mandli operatsioon ja mul on menstruatsioon hilinenud nädalaega. Kas narkoos võis mõjutada seda?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mitte niivõrd narkoos kui operatsiooniga kaasnev organismi stressreaktsioon võivad menstruatsiooni mõjutada.

Loe edasi

Alakõhuvalu

Tere! Olen 18-aastane noormees ning viimased 5-6 päeva on alakõhus valud olnud. Algul oli tuim, kuid häiriv valu paremal pool all ja vahel isegi oli tuima valu kubemepiirkonnas. Vahel tunnen seda vasakul ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Apenditsiidist soolepõletikuni - kõik on võimalik. Vajalik oleks läbivaatus ja elementaarsed uuringud. Soovitan pöörduda perearsti poole.

Loe edasi

Jalg turses

Tere! Tegemist on korduva probleemiga. Pool aastat tagasi paremal jalal, nüüd vasakul. Haigus algab jala tursega, ilma punetuse ja põletikuta. Umbes kahe nädala pärast lisandub valulikkus jala välisküljel, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu on ikkagi põletikuga nahaaluskoes ja lümfisoontes, võimalik et ka pindmistes veenides. Sellele viitab sääre naha pigmentatsiooni muutus, samuti turse ja kuumamine. Lisaks medikamentoossele ravile ...

Loe edasi

Kõhu valu

Mull on kõhu valu vahepeal ei ole ja siis lõõp jälle sellise valu säfaka.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peate minema perearsti juurde - ainult selliste vaevustega pole midagi rohkem võimalik öelda.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: