Ammune luuüdi siirdamine 08.04.13 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!

16a. tagasi tehti mulle luuüdi siirdamine. Algul katsetati tehislikku luuüdi, kuid seda ei võtnud keha (õlavarreluu) omaks. Siis katsetati puusast võetud, kuid ka see ei hakanud õigesti elutsema/toimima. Lõpuks võeti nii luud kui ka luuüdi jalalt ja see hakkas kenasti kasvama.
Erinevaid suuri kaebusi pole hiljem esinenud. Käin kenasti tööl. Tegelen aktiivselt spordiga jne. Aegajalt, harva, käsi lihtsalt valutab op. koha pealt, kuid ei midagi piinavat.

Siit ka küsimus, et kas peaksin pöördum kirurgi poole, et niisama enda rahustuseks uurida kas nii pika aja peale on endiselt kõik korras ja mingeid komplikatsioone (mida silmaga näha ega kehaga tunda pole) pole??

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ajate minu arust segamini luuüdi ja luu siirdamise. Need on siiski 2 täiesti erinevat asja. Kirjelduse järgi julgen arvata, et Teile tehti luu siirdamist. Kui vana luumurru koht aeg-ajalt end tunda annab, ei ole selles midagi imelikku. Kui elu ei sega, ei soovita midagi ette võtta.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Schneideriani membraan

Tere! Mul eemaldati sel nädalal ülemised tarkusehambad. Parempoolse tarkusehamba puhul tekkis probleeme juuretüki kättesaamisega ja selle protsessi tulemusena teatas arst lõpuks, et membraani suu ja põskkoopa ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pole päris üldkirurgiline teema - kuulub stomatoloogilise kirurgia valdkonda, milles ma end spetsialistiks ei pea.
Kõik , mis Teile öeldi, vastab tõele. Paranemine on looduslik protsess, mille kiirendamiseks ...

Loe edasi

Sääreluu murd vist valesti kokku kasvanud

10.01.2020 kell 17:00-18:00 murdus sääreluu alumises 1/3. Kiirabi viis mustamäe haiglasse, kus esialgu pandi ajutine kips. Vaatasin, et jalg sai väljapoole viltu. Enne päris operatsiooni tuli kirurg minu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti võite pöörduda Rootsis ortopeedi poole. Ei usu, et Rootsi ja Eesti arstide ravipõhimõtted oluliselt erineksid. Kas luumurd on kokku kasvanud õigesti või valesti, saab otsustada vaid rö-pildi ...

Loe edasi

Probleem

Tere

Käisin 3-4a tagasi põlvega opil,oli meniski operatsioon eesmine sarve ning ta on hakkanud jalga alt ära võtma ning teeb valu sise küljel

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite uuesti pöörduma ortopeedi poole. Kõige parem sama arsti poole, kes Teid opereeris. Võimalik on ka meniski korduv vigastus.

Loe edasi

Kõva muna käsivarrel

Paar nädalat tagasi avastasin käsivarrelt sinna äkki tekkinud kõva moodustise. Arvasin, et see tuli seoses sellega, et arvutis trükkides oli käsi vastu laua serva. Pererast väidab, et tegu on lipoomiga ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Healoomuliste ja pahaloomuliste kasvajate vahetegemine käib põhiliselt kogemuse alusel, lõpliku vastuse annab kasvaja histoloogiline uuring. Pahaloomulised kasvajad on kiirema kasvuga, ebakorrapärased, ...

Loe edasi

Pärast sapikivi operatsiooni

Tere. Minu emal 70.a tehti sapikivi operatsioon 15.05. Kivi oli ca 2,5 cm läbimõõduga. Ta on olnud kodus 1,5 nädalat . Kui koju tulime haiglast oli ema vähe parema olemisega kui praegu. Muret teeb parem ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Esimestel päevadel õlavalu peale laparoskoopilist operatsiooni on kaunis sagedane. Seotud on see gaasi sisseviimisega kõhukoopasse, mis peale operatsiooni kõik ei välju. Püstiseistes tõuseb see diafragma ...

Loe edasi

Ussid ja lima

Umbes nädal tagasi avastasin ussid, sain ravimiy ja enam ei peaks olema. Aga nüüd on hakanud väljaheitega koos päris palju lima ja vahepeal natuke verd. Kas on põhjust muretsemiseks?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite sellest rääkima perearstile. See pole kirurgiline probleem.

Loe edasi

Valu Kõhus

Tere. Mul on 3 päeva juba väga ebameeldiv ja suhteliselt tugev valu kõhu piirkonnas paremal pool just nagu roiete all täpselt ja üle ei lähe.Kõhtu sealt sisse vajutades on valus selline ja vastik tunne. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Parempoolne roietealune valu on kõige sagedamini seotud sapipõiega, kõne alla tulevad ka mao ja kaksteistsõrmiku probleemid. Kui valu ei kao, soovitab igal juhul perearsti poole pöörduda.

Loe edasi

Pikaajaline valu põlveliigeses

Põlvevalu jätkub pikaajalisest ravitsemisest hoolimata. Perearst saatis kirurgi vastuvõtule, sinna sai aja kiiremini kui ortopeedi omale (põlv oli hetkel turses) ja palus teha uue röntgeniülesvõtte. Eelmine ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna olen üldkirurg, siis ei pea end selles küsimuses eksperdiks.
Tegu on ortopeedilise või reumaatilise probleemiga. Nende vahetegemiseks oleks vaja
rohkem informatsiooni. MRT on vajalik, ...

Loe edasi

Haav keele peal

Tere!
Noa pealt hakkas kreem põrandale kukkuma ja automaatselt refleksist tõmbasin ma selle keelega ära. Kahjuks aga lõikasin veidi keelde. Tegu pole haavaga vaid väikese kriimustusega keele otsas. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Suus haavad paranevad kiiresti - nädalaga. Süüa võite mida tahate. Peale sööki soovitav suu loputamine suuloputusvedelikuga - saadaval apteegis.

Loe edasi

PÕLVE VALUD

Tere!
Paar aastat tagasi oli põlveoperatsioon, trauma tagajärjel olid põlvesidemed katki, kõige jämedam nendest tuli uuesti nn üles ehitada. Nüüd aga on juba kuu aega, kus on tekkinud meeletud valud, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitan pöörduda sama arsti vastuvõtule, kes Teile operatsiooni tegi. Distantsilt ei oska kuidagi aidata, kuna pole ka selle eriala -ortopeedia- mees, olen vaid üldkirurg. Seniks soovitan kanda ortoosi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: