külmakahjustus 27.01.02 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

16aastane tütarlaps on arvatavasti külmetanud ära oma sõrmed, mõni aeg tagasi need valutasid tal, aga nüüd on asi nii kaugel, et paar sõrme on küüne otsa alt valged ja näevad ebaloomulikud välja. Mida teha ja millise erialaarsti poole pöörduda?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Pöörduma peaksite kas traumatoloogi või üldkirurgi vastuvõtule. kuigi oluliselt aidata külmumise korral tegelikult ei saa - parim ravim on aeg. Kuna Teie küsimuse asetuses külmumise fakt on kahtluse all, siis pöörduda võiksite ikkagi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

songaoperatsiooni järgse haava paranemine

Songaoperatsioon toimus 7.märts 2020 LTKHs. Siiani jätkub ühest kohast vedeliku eristumine. Vähe aga pidevalt. Valu puudub. Haava kohal kerge tundlikkus.
Paistab, nagu nii peakski olema ja nii ka ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist on haavainfektsiooniga. Olenevalt sellest, kas songaoperatsioon tehti võrguga või ilma, on ka perspektiiv. Võrguga plastika korral võib paranemine võtta pikemat aega - tuleb teha haava loputusi ...

Loe edasi

seedimini/magu/kõht

Tere,tahtsin küsida kas oskaksid öelda mis haigus mul olla võib,4 kuud tagasi,tekkisid nagu maovalud,siis võtsin omeprosooli,peale selle võtmist tekkisid uriniihäired,ei tulnud uriinivälja kuigi oli häda,siis ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise informatsiooni alusel diagnoosimine võimalik ei ole. vajaksite uuringuid. Ühe nimetaja alla kõigi kaebuste paigutamine raske.

Loe edasi

Valus koht põse piirkonnas

Põse piirkonnas, üsna lõualuu kõrgusel on katsudes juba 2. nädalat valus koht. Midagi sõrmedega tunda ei ole, ei muhku, kumerust, sõlme. Paistes pole. Väljast midagi näha ei ole. Tundub nagu valu oleks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise kirjelduse alusel pole kahjuks diagnoosimine võimalik. Peaksite siiski arstile näitama - alustama peaks perearstilt. Pindmine valu võiks olla seotud mingi nahaprobleemiga.

Loe edasi

Kui pimesool on lõhkenud kas siis kehtivad vanad reeglid ?

Kui pimesool on lõhkenud kas siis kehtivad vanad reeglid ?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks ma ei tea, mida Te mõtlete "vanade reeglite" all. Apenditsiidi perforeerimine (lõhkemine)on apenditsiidi kõige raskem vorm - paranemine võtab kauem aega, võimalikud on tüsistused. Haavahoolduse ...

Loe edasi

Paistetus

Kas veenilaiendid võivad ka põhjustada paistetust?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Veenilaiendid võivad olla paistetuse põhjuseks, kuid tavaliselt on siis paistes kogu jalg, mitte ainult mingi piirkond.

Loe edasi

Valu vasakus küljes,mis kandub selga

Tere! Öösel tundsin äkitselt valu vasakus küljes,mis kandub ka selga.Olen tundnud seda ka varem,kuid siis oli alguses kõhuvalu mis andis tunda ka küljes ja seljas,kuid see seisund taandus.Nüüd aga seisund ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult sellise kirjelduse järgi kahjuks diagnoosimine pole võimalik. Esimene mõte, mis tekkis, oleks neeruvoolmed. Kui valu on ikka tugev, peaks pöörduma EMO-sse.

Loe edasi

Klaasikild jalas?

Tere! Mul on mitu kuud pisikene klaasikild kannas olnud. Varem lonkasin ,aga nüüd ei tunne enam midagi. Tuli ise välja vms? Aitäh!

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui midagi ei tunne, siis pole mõtet midagi teha - ohtlik see ei ole. Kui uuesti peaksid vaevused tekkima, siis soovitaksin teha ultraheli uuringu - sellega peaks olema klaasitükk nähtav. Röntgenis ei ...

Loe edasi

Kõhuvalu ja palavik

Viimaste kuude jooksul on juba 3 korda esinenud järgmine seisund. Kõht hakkab järsku valutab (kuskilt nabapiirkonnast) ja valu hakkab laienema üle terve kõhu. Valu läheb väga tugevaks ja kõht läheb krampi/kõvaks. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Apenditsiit on kindlasti üks võimalus, aga kindlasti mitte ainus. Selliste hädadega on see viga, et kui parasjagu vaevusi ei esine, siis on uuringutega selle põhjust raske selgitada, mõnel juhul ka võimatu. ...

Loe edasi

Põlvevalu

Tere. Põlvevalu on mind piinanud juba aasta. Käisin Mrt uuringul ja vastuse saatsin teile. Mind huvitab, mis mind ees ootab, kas operatsioon või paraneb see ise? Raviarstilt pole veel vastust saanud.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks pole MRT kirjeldusest mulle saadetud pilt loetav. Kuna olen ise üldkirurg, siis ortopeedilistes küsimustes ei pea end eksperdiks. Paljude patoloogiate ravi oleneb ka sellest, millega kavatsete ...

Loe edasi

Parema jala turse juba üle aasta

Tere!

Mure siis parema jalaga. Jalg on ebaselgetel põhjustel turses alates eelmise aasta 13. juulist(2019aasta) Käisin sellele eelneval õhtul klassikalises massaažis ja järgmisel hommikul ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna olete nii paljude arstide juures käinud, siis on mul võimatu ainult Teie kirjelduse järgi midagi targemat öelda. Igal juhul võiksite kanda survesukka. Kui veenitromboosi ultrahelis ei diagnoositud, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: