Valutavad veenilaiendid:( 24.05.09 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
umbes 4 aastat tagasi kui kandsin oma esimest last hakkasid mu vasakule jalale tekkima veenilaiendid,esialgu sellised õrnad ja mitte tundlikud...
Muret need ei teinud mulle.... 2008sügisel jäin teise lapse ootele ja need veenilaiendid suurenesid (just on need vasaku põlveõndlas).Veenilaiendid on kohe suured suured munad :( aga need ei valutanud ega suurt ei häirinud...
Nüüd 6päeva tagasi sünnitasin teise lapse ja eilsest on need veenilaiendid väga valutanud ,ka puhkeasendis :( Kõndida valus ja jalga liigutada ka valus :( Panen homme ka perearstile aja,eks sealt saab vast saatekirja kirurgile-aga niikaua kui kirurgi juurde pääsen,kuidas võiks leevendada valu? Kardan et äkki lähevad katki?
Praegu kannan ka sukka jalas,mis mõeldud veenilaienditele ja määrin hirudoid kreemiga või liotoniga-aga seda suurt valu need ära ei võta....
Või peaksin minema perearstile kiiremas korras,et väljaspool järjekorda oodata ukse taga ja saada ehk abi?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ilmselt on Teil veenilaienditesse tekkinud põletik. Kõik , mis olete siiani teinud, on õige. Arstile võiksite ennast näidata küll, et tõhusamat ravi määrata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valud paremal alakõhus

Tere!
Paari viimase aasta jooksul on esinenud mitmel korral äkki algavaid ja väga tugevaid valuhoogusid paremal alakõhus. Käinud perearstil, kes soovitas No-spad, millest siiski abi polnud. Günekoloog ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Nii äkiliste valude põhjuseks antibakteriaalsest ravist tekkinud düsbakterioos on vähetõenäoline. Kuna olete põhjalikult uuritud, siis tuleb konstanteerida, et tegemis on nn.funktsionaalsete valudega, ...

Loe edasi

Hemoroid

Tere, mul on sisemised hemoroidid, kuna vetsus käies peale roojamist pühkides on tunda ja siis läheb sisse tagasi, verd ei tule aga küsimus oleks, et kas see on normaalne, et kui istun või sool hakkab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pärasoole väh Teie vanuses on vähetõenäoline, kuid siiski mitte võimatu. Sõrmega peaks pärasoole vähk olema avastatav, kui see on pärasoole välimises osas. Sõrmega pärasoole sisemisse otsa (15-16 cm) ei ...

Loe edasi

Valu

Tere, olen 17 aastane neiu ja viimasel 1,5 nädalal olen tundnud valu puusas või reieluu ülemises osas, täpselt ei oska seletada. Algas valu väga äkki, mingit vigastust ega traumat mul olnud pole. Valu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist ortopeedilise probleemiga, mina vaid üldkirurg. Soovitan pöörduda ortopeedi poole. Ei tahaks hakata pakuma võimalusi, võimalik, et rö-filmiga selgub põhjus. Selle saaks enne ära teha ka perarst ...

Loe edasi

Põrna kiire suurenemine

2017. aasta alguses avastati, et minu põrn on tavapärasest suurem (13,5cm), 2018. aasta alguses oli põrna suurus juba 15cm ja mahuindeks 720. Samuti on mul tsüstkasvaja mõlemal neerul. Nefroloog ja hematoloog ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Põrna suurenemine toimub tavaliselt hematoloogiliste haiguste kuid on ka võimalik maksahaiguste korral. Neerutüstidega see seotud olla ei tohiks. Minu teada profülaktilist ravi põrna suurenemise vastu ...

Loe edasi

Peale pimesoole operatsiooni immitseb haavast vedelik.

Tere.
29.05 läksin emosse hospitaliseeritud erakorraliselt ägeda pimesoole põletiku kliinilise pildiga. Opereeriti väljendunud põletiku tõttu konverteeritud lahtiseks lõikuseks. Kõhudreen eemaldatud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Haavamädanik on mädase apenditsiidi korral kaunis sagedane tüsistus. Mida paremini on tagatud haavavedeliku väljavool, seda kiiremini peaks see lõppema. Ka organismi reaktiivusel on siin oma osa.
Tavaliselt ...

Loe edasi

Tere kas lümfödeem on ravitav mis tekkis roosi tagajäriel ja millise arsti poole pöörduda

Tere kas lümfödeem on ravitav mis tekkis roosi tagajäriel ja millise arsti poole pöörduda
kuidas ravida lümfödeemi

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lümfödeemi ravi põhikomponent on kompressioontooted. Alati ei saavutata küll haiguse eelset jäseme ümbermõõtu, kuid ilma ravita on tulemus kindlasti hullem. Pole vahet, millise eriala esindaja Teile kompresioontooted ...

Loe edasi

mehe kastreerimine

Tere, küsimus selline. Kui mees laseb endal munandid ära lõigata, kas siis on välistatud tulevikus eesnäärme kasvaja?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pole üldkirurgiline vaid uroloogiline teema.
Arvan, et ei välista, kuid tõenöosus peaks vähenema.

Loe edasi

Pimesool

Tere! Eilsest saadik on õrn tuim valu paremal naba piirkonnas peale vajutades valus pole ja ka palavik puudub. Milles võib asi olla?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Apenditsiidist naistehaigusteni välja. Ainult sellise informatsioni alusel pole diagnoosimine võimalik. Soovitan pöörduda perearsti vastuvõtule.

Loe edasi

põlv

Mediaalne kollateraalside on inhomogeense signaaliga, kraniaalse kinnituskoha lähedal katkenud. Kas see on midagi tõsist . arst rääkis et oppi ei pea tegema .Möödas on 7nädalat aga põlv on ikka kange ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimus ortopeediast, mina pelgalt üldkirurg.
Teie kirjast ei selgu, kas inhomogeenset signaali kirjeldatakse ultraheli või magnetuuringul. Viimane on usaldusväärsem. Igal juhul mina usaldaksin ...

Loe edasi

Põöv

Tere.6nädala tagasi väänasin põlve välja.Mrt uuring näitas ACL rebend jaMCl pea kinnituskoha lähedalt katkenud. Kas trauma taastub ise?Arst ütles,et oppi ei tee.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Traumat olematuks ei tee. Sidemed peavad tagama liigese stabiilsuse. Peale traumat võib jääda mingil määral liigese ebastabiilsus. Seda saab kompenseerida osaliselt lihastega . Tavaelus see palju segada ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi