Valutavad veenilaiendid:( 24.05.09 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
umbes 4 aastat tagasi kui kandsin oma esimest last hakkasid mu vasakule jalale tekkima veenilaiendid,esialgu sellised õrnad ja mitte tundlikud...
Muret need ei teinud mulle.... 2008sügisel jäin teise lapse ootele ja need veenilaiendid suurenesid (just on need vasaku põlveõndlas).Veenilaiendid on kohe suured suured munad :( aga need ei valutanud ega suurt ei häirinud...
Nüüd 6päeva tagasi sünnitasin teise lapse ja eilsest on need veenilaiendid väga valutanud ,ka puhkeasendis :( Kõndida valus ja jalga liigutada ka valus :( Panen homme ka perearstile aja,eks sealt saab vast saatekirja kirurgile-aga niikaua kui kirurgi juurde pääsen,kuidas võiks leevendada valu? Kardan et äkki lähevad katki?
Praegu kannan ka sukka jalas,mis mõeldud veenilaienditele ja määrin hirudoid kreemiga või liotoniga-aga seda suurt valu need ära ei võta....
Või peaksin minema perearstile kiiremas korras,et väljaspool järjekorda oodata ukse taga ja saada ehk abi?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ilmselt on Teil veenilaienditesse tekkinud põletik. Kõik , mis olete siiani teinud, on õige. Arstile võiksite ennast näidata küll, et tõhusamat ravi määrata.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Tere. Mees lõi haamriga vastu pöialt. Väga tugev valu mis tugevneb.

Juhtus täna.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma puhul esimesed 24-72 tundi peaks peale panema külma - vähendab turse ja hematoomi teket, valuvaigistid - Paracetamool, Ibuprofeen. Kui löödud on kõvasti, siis võib tegu olla ka pöidla lõpplüli murruga ...

Loe edasi

NEERU PEAL ON KASVAJA

Tere.käisin ultrahelis ja avastati et paremal neerul on 1 cm kasvaja.mida peaksin nüüd ette võtma.perearst ütles küll et tuleb poole aasta pärast uuest vaadata kas on kasvanud.kas peaks veel mingeid uuringuid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selline kasvaja vaevalt Teie valude põhjuseks oli. Nii väikese sõlme puhul on jälgimistaktika õigustatud. Kui see ajas suureneb, peaksite pöörduma uroloogi vastuvõtule. Täiendavate uuringute tegemiseks ...

Loe edasi

Peale sapipõie eemaldamist

Tere mul eemaldati 2011 a. Põletikuline sapipõis aastaid hiljem on taas sarnased valud olnud eriti alakōhu poole. 2017 a. Sai käidud EMOs kuna valu oli kõhus ja kiirgas selga välja. Sealt ei avastatud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sapipõie eemaldamise eemaldamise käigus pandud metallklipsid jäävad sinna alatiseks. Need Teie vaevuste põhjuseks kindlasti ei ole. Õhk sapiteede viitab sellele, et peale sapipõie eemaldamise tehti Teile ...

Loe edasi

moodustis rangluu piirkonnas

Tere!
Minul on selline mure, et paar kuud tagasi avastasin paremal rangluu all oleva pisikese ovaalse kühmu, katsudes tihke liikuv moodustis nahaall. 3 kuud tagasi sünnitasin lapse, rinnaga toites ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna üks arst pidas seda lipoomiks ja teine lümfisõlmeks, siis ilma nägemata ei tahaks nende vahel õigust mõista. Igal juhul ei näe ma paanikaks põhjust. Käige kirurgi juures ära ja vaatame, mis tema arvab. ...

Loe edasi

Songa op.

Tere
Kas on võimalik teha tasuline kubemesonga operatsioon?

Parimate soovidega

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Songaoperatsiooni on võimalik kindlasti teha - opereerija jaoks pole vahet, kas maksab haigekassa või patsient ise. Minu teada teevad kõik nn. "riiklikud" raviasutused tasulisi operatsioone inimestele, ...

Loe edasi

Alaselja/sabakondi valu

Tere! Olin varem atleet. Mul oli 2 aastat tagasi lingulõikus ja arst ei lubanud 3 nädalat istuda ega mõnda aega trenni teha. enne treenisin regulaarselt 5 korda nädalas. Kolm nädalat lösutasin poollamavas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Üldkirurgina ei tunne ennast kompetentsena Teie probleemi osas. Soovitaksin kas neurokirirgi või ortopeediga nõu pidada. Neeruhaigust mina hästi ei usu. Kui Teie vaevused tekkisid peale linguoperatsiooni ...

Loe edasi

Punn ja Lõhe

Pärakust veidi üleval pool oli üks punn ja nüüd on selle asemel lõhe tekkinud. Valu ei te aga kui peput pühid siis WC-paber on verine. Kas sellega peaks pöörduma perearsti juurde? Kas saab mingi ravimiga ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi arvan, et tegu on hemorroidi ja selle põletikuga. Lõhe peaks olema väga valus. Soovitan näidata perearstile.

Loe edasi

Kas on roide mõra/murd või mitte?

Tere
Veebruaris libisesin ja kukkusin selili jää peale. Paar nädalat hiljem algasid valud ülaseljas ja ribides. Täna käisin perearstil, kust suunati röntgenisse. Röntgeni tulemuses oli selline viide: ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kas on roides "mõra" või seda ei ole, pole tähtis. Palju olulisem on see, kuidas Te end tunnete. Ilma nihkumiseta roidemurru puhul ei teha nagunii midagi - paraneb ise. Tuleb vaid võtta valuvaigisteid ...

Loe edasi

d dimeeri näitajad veres

Tere!
Minu küsimus oleks, kuu aega tgasi eemaldati mul neer koos kasvajaga. Eile tehti vereanalüüs, milles on d dimeeri näitajad väga kõrged. Kas on see peale operatsiooni normaalne või võib mul ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Didimeeride tõus operatsioonijärgselt on normaalne nähtus. Trombiohu tõttu oli Teil rakendatud antikoagulantravi. Trombide vältimiseks operatsioonijärgsel on tähtis olla võimalikult aktiivne, mitte lamada, ...

Loe edasi

Hiatal hernia

Tere!
Nagu ma aru saanud olen ,olete öppinud ka Rootsis ,seega eeldan et Rootsi k ehk saate aru
Nimelt al novembrist 2018 hakkasid suured probleemid köhuga-rinnaku valu ,köhuvalu,maovalu,iiveldus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Hiatusherniat esineb paljudel inimestel. Kõiki kindlasti ei pea opereerima. Hiatusherniaga kaasneb refluks, mis põhjustabki vaevusi. Tavaliselt saadakse hästi abi Omeprazolist või sarnastest vahenditest. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: