lumfisolm 30.03.05 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

olen naine 21.a mone kuude vahedega tekib mul vasakul pool kubeme piirkonnas lumfisolmekovastus ja valu selles jalale alati samasse kohta tekivad sama aeg villid.mis see v]ib olla.on kestnud vahedega 3.a jooksul

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

See võib olla herpes. Selleks et seda kindlalt väita, peaks löövet nägema.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

pimesool

Tere
Mul viimasel ajal on olnud imelik kõhuvalu all paremal pool. Praegu peale vajutades on jõhkralt valus. Ja seljavalu. Vahel on isegi nii et ei saa tooli pealt püsti.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Apenditsiidi vaevused vaevalt 2 kuud kestavad aga päris võimatu see ei ole. Soovitan pöörduda perearstile.

Loe edasi

Põlve keder

Kukkusin täna parem poolse põlve peale ja praegu on põlves valu, aga käia saab. Kui liigutada jalga siis annab natukene tunda. Olen varemgi sinna peale kukkunud, aga pole selle põlvega midagi ette võtnud. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selle otsustamiseks peaks Teie põlve nägema/katsuma ja kindlasti rö-pildi tegema. Kui kaia laseb, siis on pigem põrutus kui mõra.

Loe edasi

Puusaliigese operatsioon.

Kas on võimalik teostada puusaliigese vahetust kui inimesel on südamekahjustusest kodade virvedus ja laperdus.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Põhimõtteliselt on kui sellega ei kaasne olulist südamepuudulikkust.

Loe edasi

Ristatisideme taastamine

Tere! Käisin umbes 1 kuu tagasi eesmise ristatisideme taastamise operatsioonil. Nüüd libisesin teise jalaga jääl ning haige jalg toetas tugevalt, põlves käis väike kraks, mis oli üsna minimaalne ja valutu, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi on raske hinnata, kui suur see uus trauma oli. Igaks juhuks võiksite end Teid opereerinud ortopeedile näidata.

Loe edasi

Paistes näpp

Tere,
Lõikasin pühapäeval noaga kogemata näppu. Haav ei tundunud väga sügav kuid verd tuli palju. Algul hoidsin plaastrit peal ning olen seda kortalikult puhastanud. Nüüdseks on näpp paiste läinud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Igal juhul on tegemist infektsiooniga. Kui sissekõikamine toimus kala- või lihatöötlemisel, võib tegu olla ka erüsipeloidiga. Kahjuks pilt mul ei avanenud, kuid arvan, et vajaksite antibakteriaalset ravi. ...

Loe edasi

pimesool

mul lõigati 2 a tagasi jämesoolt st diferguliit ja lõigati ka ära sigma sool.nüüd on paar päeva olnud paremal pool valud mis kiirgavad ka vasemale poolele.ei tahaks ena haiglasse minna,lõikus oli Soomes ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Haige olemiseks pole teadmisi vaja. Kui häda käes, võiks ikka arsti poole pöörduda. Kui ise ravida, võib mõne tõsise asja maha magada. Ja kui Te pole arsti diagnoosi ja raviga nõus, siis ühtegi protseduuri ...

Loe edasi

Alakõhu venitus?

Tere!

Nädal tagasi jõusaalis kõhulihaseid treenides pingutasin üle. Nimelt tegin teist päeva järjest intensiivset trenni alakõhule, täpsemalt siis jalatõsteid erinevates asendites. Viimane ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõhulihaste ülepingutus ja alaselja valu peaksid olema kaks ise asja. Samuti lihaste ülepingutusest ei tohiks olla lümfisõlmede suurenemist. Soovitaksin pöörduda perearsti poole.

Loe edasi

Liited ja rasedus

Tere,
Aastal 1993 lõigati mul ära pimesool. Selle tulemusena tekkisid liited.
Kõhul on rasva, kuid selle pimesoole armi koha peal on nahk nn "vastu kõhtu" (seal rasva pole).
Kas on võimalik, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See, mida Te kirjeldate, on nahaarmi liitumine aponeuroosile. Sisemisi liiteid väljast näha ei ole. Naha ja soolte vahele jääb aponeuroos,lihased, kõhukelme - nahk ja sooled seega ei saa Teie puhul kuidagi ...

Loe edasi

Sarnaluu

Tere!
Sain nädalavahetusel kogematta tugeva löögi paremasse nina nurka. Tekkis p6sele paistetus ja ninast tuli palju verd. Paistetus alanes ise paari päevaga aga valulik on ikka. Alguses oli ülahuul ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Asja tõsidust kirjelduse järgi on raske hinnata. Sellise traumaga oleks kindlsti põhjust end traumapunktis arstile näidata.

Loe edasi

Valu vasakul küljes(all)

Tere,
probleem vasakul küljes oleva valuga.Valud algasid pea neli aastat tagasi.Olen käinud selle murega ultrahelis-korras;sondi neelamas-samuti korras ja lõpuks ka soolte uuringul ( kolonoskoopias).Soolest ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sigmasoole divertikuliit võib vasaku külje valu põhjustada. Kui põletik taandub, peaks ka valu kaduma. Peaksite uuesti kontakteeruma gastroenteroloogiga.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: