Lapse sünnimärgi eemaldamine 24.11.15 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Selline mure,et mu pojal on jalatalla külje peal tume pigmendilaik (naha sees) Oleme käinud nahaarstil ja nüüd ootab ees kirurgiline eemaldamine. Käisime täna dr. Indrek Variku juures ja minu üllatuseks tehakse riiklikus haiglas eemaldamine üldnarkoosis. Just lugesin siin kaa,et lokaalne tuimestus on ka tervislikust seisukohast alati vôimalusel soovitatav. Mis pôhjusel siis pakub seda ainult erakliinik hinnaga 250 eurot? Varem oli seda tehtud ka riiklikus haiglas. Olen töesti mures sest mäletan ise kui jube oli üldnarkoosist ärgata ja sellel on ju palju rohkem riskitegureid. Arst ütles kaa,et antud sünnimärgi saaks eemaldada 10 minutuga kohaliku tuimestusega. Sooviksin väga selgitust ja ka teada kas kusagil keegi üldse veel eemaldab lapsel sünnimärki lokaalselt. Minul eemaldati kaa sünnimärk 7 aastaselt vene ajal ja kohaliku tuimestusega. Olen tôesti shokeeritud, et antud juhul on riiklikus haiglas vaja üldnarkoosi. Aitäh, muretsev ema.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Üldjuhul tehakse ka riiklikus haiglas lokaalanesteesias protseduure.
Sünnimärgi ja sünnimärgil on vahe. Kui opereeriv kirurg, kes last nägi, arvas, et tuleb teha seda üldnarkoosis, tuleks teda uskuda. Kui Te soovite teist arvamust, peaksite minema lapsega teise arsti juurde - ainult kirja teel pole võimalik otsustada kumb valutustamise meetod on parem.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Sünnimärgi eemaldamine

Mõnekuuselt tekkis minu nina alla sünnimärk, mis on olnud ühtlase kujuga tumepruun aastaid. Soovin seda eemaldada. Palun selle kohta informatsiooni.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Niisuguse asjaga soovitaksin Teil pöörduda näo ja lõualuu kirurgi poole. Sellised spetsalistid on olemas Põhja Eesti Regionaalhaiglas Mustamäel ja Tartu Ülikoli Kliinikumis Maarjamõisas. Pildi järgi ...

Loe edasi

sünnimärgi eemaldamine

tere,
selline küsimus,et kas sünnimärgi eemaldamisest võib tromb tekkida.

Tänana

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et üldreeglina mitte. Kui aga tegu on väga suure sünnimärgiga, mille eemaldamise järgselt tekib haavapõletik on ka see tüsistus teoreetiliselt võimalik.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: