Melanotsüütneevus 09.11.12 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Esitan küsimuse oma 16-aastase poja nimel, kellel on melanotsüütneevus vasakul käevarrel õla lähedal. Avastasime selle 2,5 kuud tagasi, kuigi oleks võinud avastada juba vähemalt 6 kuud tagasi, see tähendab, et nii kaua on ta seal juba olnud. Ja nüüd lisaks peame veel 2 kuud järjekorras ootama, kuni kirurgile operatsioonile pääseda.
Küsimus: kas on ohtlik nii kaua järjekorras olla, kuna see melanotsüütneevus võib ju ka siirdeid anda, mis võib olukorra veel ohtlikumaks muuta. Kas selle puhul peaks olema kiirabi teenus, et kiirelt eemaldada, et ei oleks saatuslikke tagajärgi?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Melanoom (pahaloomuline haigus) ja melanotsüütnaevus (healoomuline haigus) ei ole mitte üks ja seesama. Esimene võib anda siirdeid, teine mitte. Kui, siis võib Teie pojal olla vaid kahtlus melanoomile, mille tõttu soovitataksegi pigmentkasvaja eemaldada. Loomulikult on "mida varem seda parem" operatsioon teha - säästab Teid närvilisest ootamisest, kuid haiguse leviku seisukohast see väga olulist tähtsust ei oma.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Pärasoole ava kõrval mingi kühm või punn!

Tere küsimus selline et pärasoole juurde tekkinud väike punnike siuke pehme ja pärasoole ava kergelt valutab aga veritsust midagi pole aga häirib nagu oleks väline hemoroid aga ei tea täpselt et kas saab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Väga täenäoline, et tegu hemorroidaaltromboosiga. Ohtlik see ei ole. Soovitaksin siiski näidata perearstile.

Loe edasi

Valulikkus ja vähenenud liikumisvõime õlaliigeses.

Õlaliiges (sportimise/kõndimise) ajal "liigutan kätt vale nurga all ning kiirelt" läheb krampi ning hakkab valutama. Sellega kaasneb liikumisvõime vähenemine. Olen pöördunud arsti juurde ja tehti MRT uuring ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu ortopeedilise prpbleemiga, mina vaid üldkirurg.
Kui olete juba spetsialisti-ortopeedi juures käinud ja pole abi saanud soovitan kahte varianti. kas küsida teist arvamust teiselt ortopeedilt ...

Loe edasi

Pimesoole taastumine

Pimesoole operatsioonist on möödas 33 päeva ja siiani on parem pool paistes ja armi alt kõva.Paistes on just armi kõrvalt. Paremal küljel magada ei saa.Annab tunda vahepealt tuksatav/torkav valu.
Operatsioon ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui Teil palavikku ei ole ja kõhtegevus normaalne, siis muretsemiseks põhjust ei näe. Ilmselt oli Teil operatsioon tavalisest tüsilikum, mistõttu ka taastumine võtab rohkem aega. Pikkamööda hakake tegelema ...

Loe edasi

Muhk käe peal

Käel, randmest pisut all-pool vastastikku peopesaga on tekkinud muhk.
Muhk ei ole valuline kuid ei ole 2-3 nädala jooksul taandunud, vaid pisut suurenenud. Varem ei ole sellist olukorda olnud seega ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla ganglioniga. Kui vaevusi ei tee, pole midagi vaja teha. Kui segab, soovitan näidata ortopedile.

Loe edasi

Põlve vigastus

Tere!

Palun Teie arvamust põlve MRT uuringu vastuse kohta.
ARVAMUS/SOOVITUSED ACL-i ruptuur. Tibias epimetafüüsis lat>med on mõõdukas ja reieluus lateraalsel perifeersel kerge luuturse/kontusioon. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pole päris minu eriala - olen üldkirurg, Teie probleem ortopeediline. Teie vigastus on diagnoositud ja uuel uuringul mõtet ei näe. Pöörduge uuesti ortopeedi poole.

Loe edasi

Kõht kinni ja veri uriinis

Tere, Detsembris 2016 hakkasid mul õrnad alaselja valud, mis ei olnud iga päev. Kõhukoopa Uh-s käisin oktoobri lõpus ja kõik oli oli korras. Veebruar 2017 käisin alaselja valude pärast röntgenis, ka seal ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Veri uriinis on tõsine sümptoom. Kõhukinnisusega seda ühe nimetaja alla viia ei oska. Peaksite end uurima. Pöörduge perearstile, kes elementaarsed uuringud saab ise korraldada ja vajadusel Teid uroloogile ...

Loe edasi

sapikivi opi järgne terva torkimine paremal pool alt teise ribi piirkonnas

tere
sapikivi opist möödas pea 2 aastat , aga mingi aeg , vist juba aasta olen tundnud paremal pool , umbkaudu 1-3 ribi (altpoolt) piirkonnas torkivat valu . ei ole koguaeg , kui istun rahulikult ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei usu, et torkiv valu on metallklipsidest. Pigem võiks see olla liidetest, mis teatud asendis tirivad. Seljahädad pole kindlasti sapipõie operatsiooniga seotud - see on omaette porbleem. Kui analüüsides ...

Loe edasi

Vasakül küljel nagu mingi tuksumine..

Mul kõht/vasakul küljel tuksub nagu, mis see olla võiks, nagu miski liigutaks, aga päris see pole nagu, olen viis last sünnitanud ja kindel, et rase ma ei ole. Selline tuksumine kestab hetkeseisuga juba ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

KUi see Teid häirib, soovitan näidata end perearstile. Kirja teel ei oska arvata, millega tegu võiks olla.

Loe edasi

Lapse lampjalg

Tere.Mul selline küsimus,lapsel lampjalg(mis pidi välja kasvama perearsti sõnul)kuid olen mures nüüd kui laps hakkab kooli minema on asi hullemaks läind.Nimelt vähe sellest,et tald on ühtlane sirge ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite pöörduma laste ortopeedi poole - sellised on olemas Tartu Ülikooli Kliinikumis ja Tallinna Kliinilises Lastehaiglas. Võimalik et ka mujal aga seal kindlasti.

Loe edasi

Kuhu minna jalavigastuse korral

Tere! Nädal aega tagasi väänasin jala jooksutrennis välja. Hoidsin u pool tundi kuni trund lund peal ning kohe paiste ei läinud. Järgmised paar päeva lonkasin ja jalg oli veidi pasites. Hetkel saan juba ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui nädal tagasi tekkinud vigastus veel tunda annab, on see normaalne. Peaasi, et läheb pikkamööda paremaks. Soovitan kanda vähemalt 1 kuu ortoosi. Kui tahete kellelegi näidata võiks see olla ortopeed ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: