Healoomuline kasvaja 05.01.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Mul avastati healoomuline kasvaja rinnas. Ravile see ei allunud ja nüüd pidi otsus minu käes olema kas eemaldada see või mitte. Olen alles 22 aastane ja kardan, et kui ma selle alles jätan, võib sellest midagi edasi kujuneda. Aga lõikuse tagajärgi ka ei tea. Tükk teeb mulle aeg ajalt valu ja enne "päevi" on rind väga valus. Veel räägiti mulle, et kui ma selle tüki eemaldan siis jääb rinda lohk.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kuna see tükk rinnas põhjustab Teile vaevusi ja kindlasti häirib ka psüholoogiliselt, siis soovitan selle siiski eemaldada. Teie rinnale jääb arm. Lohk, mis esialgu võib mingi aeg olla, kaob päris kindlasti.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Kasvaja

Tere.
Peale aktiivset sporti diagnoositi vasakus põlves healoomuline kasvaja mis annab aegajalt tunda, eriti talvisel ajal kus püsti jalu kipub jalg ära "surema". Varsti peaksin riiki teenima minema, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui on kasvaja, siis mina kahjuks muid variante ei näe peale operatsiooni. Ravi ei ole vaja mitte ajateenistuse läbimiseks, vaid Teie tulevaseks eluks.

Loe edasi

rasvkoekasvaja

Tere! Olen 53.a naine. mul on 28 aastat vasema kaenla eesosas peotäie suurune kasvaja. ega ta ei sega mind eriti...inetu on . kuid nüüd on hakanud veresooned kasvajal lõhkema -sinikate moodi laigud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Nii kaua kasvanud kasvaja on selgelt healoomuline, suure tõenäosusega rasvkasvaja ehk lipoom. Veresoonte lõhkemine võib olla tingitud lihtsalt kasvaja suurusest. Ka kosmeetiline häire vajaks ju korrigeerimist. ...

Loe edasi

sapipõie kasvaja

Tere! Terviseprobleemid tekkisid eelmise aasta detsembrikuul: kehakaalu langus, kõhulahtisus, oksendamine, üldine halb enesetunne. Kaalusin siis 78 kg, praegu olen juba 40kg. Alguses perearst uuringutele ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Olen pessimistlik, kas Teie hädade põhjuseks on ikkagi sapipõie healoomuline kasvaja. Sellest ei tohiks küll sellist kaalulangust olla. Arvan, et peaks intensiivselt edasi uurima ja ka võimalikult kiiresti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: